Meral Akşener bayram sofrasında hayalini açıkladı
Siyaset, 02 Mayıs 2022 20:37Meral Akşener İYİ Parti'nin düzenlediği bayram sofrasında konuştu. Konuşmaya dair bazı detaylar şöyle...
Meral Akşener, İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı’nın Ramazan Bayramı dolayısıyla bugün Altınpark'ta kurduğu bayram sofrasında halka birlikte kahvaltı yaptı.
- Bebeği çocuğu, ekonomik durumu iyi olanı, kötü olanı, ülkemizin her bir yerinden batıdan, doğudan, güneydoğudan, iç anadoludan, İstanbul'dan, İzmir'den, Adana'dan, aklınıza gelen her bir bölgeden, insanların hemşerilerimizin, kardeşlerimizin bir arada olduğu bu bayram sofrasında; hayalimi gerçekleştirmenin nasıl bir duygu yarattığını içimde kalbimde sizlere anlatmam mümkün değil.
- Bu sofrada bizleri birbirimize buluşturmaya vesile olan başta Ankara teşkilatımız olmak üzere, Genel merkezdeki arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun.
"BİR HAYALİM VAR"
- Türkiye'deki bu kutuplaşmayı, insanların birbirinin karşısına dikilip manevi değerlerimiz üzerinden kavga ettirilmesini bitirecek bir hayalim vardı. O hayalim de bayram sofrasıydı. Bu bayram sofrasında her bir kişinin temsil edildiği yani klasik bizim çocukluğumuzdaki, gençliğimizdeki anneanne, babaanne evlerinde kurulan ve genellikle kadınların hazırladığı hep örnek verdiğim Edirneli gelin, Karslı damat, Diyarbakırlı, Batmanlı, Siirtli gelin yada damat, kulağı küpeli kuzen, başı kapalı yeğen, karşımda oturan kızım gibi saçı maviye boyanmış yeğenlerin bulunduğu kızların delikanlıların bulunduğu ve kadınların hazırladığı o sofrada herkesin elinin eşit derecede o yiyeceğe uzandığı bir sofra. Bu hayalim benim Türkiye'ye dair bir hayal.
Türkiye’yi bir sofra, bir ev düşünün ve Türkiye’deki her bir kişinin, milletimizin her bir ferdinin, ne düşünürse düşünsün, hangi siyasi gelenekten olursa olsun, hangi inanca, etnik aidiyete ait olursa olsun, o sofrada güler yüzle, neşeyle ve lezzetle var olan o yiyecekleri eşit bir biçimde paylaştığı bir Türkiye hayalimi bugün o ilk adımla bu sofrada buluşturan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çok az kaldı. Bu sofrayı İYİ Parti olarak biz, Türkiye’de kuracağız. Bu sofraya oturan herkesin, bugün Türkiye’de olduğu gibi, yani 92 puan alıp KPSS’nin mülakatında elenmiş, yanındaki 58 puanlı arkadaşının tayin edildiği Türkiye’de o çocukların hayallerini, umutlarını söndüren bir Türkiye’den, elindeki nüfus cüzdanı ile ağaya da paşaya da gerek kalmayan, ağanın da paşanın da nüfus cüzdanı olduğu, her gün bu bayram sofrasına oturmuş, neşe ile hakça o yiyecekleri paylaşan bir Türkiye’ye az kaldı. Bu Türkiye’yi gerçekleştirmek, inşallah İYİ Parti’nin eliyle olacak.
“İSTANBUL, ANKARA KİMLER TARAFINDA, NASIL YÖNETİLİYOR OLACAKTI”
- İyi ki bu hareketi başlattık, İYİ Parti’yi kurduk. Gözlerinizi kapatın, İYİ Parti kurulmasaydı biz şu anda nasıl bir Türkiye’de yaşıyor olacaktık? Neleri hayal edebilecektik, nelerle ilgili umudumuz hiç olmayacaktı? Partimizi kurmasaydık, kurdurmasaydınız, bu yolculuğu yapmasaydık, yaptırmasaydınız, cesaretinizle dimdik durmasaydınız, bütün engelleri aşa aşa bugüne gelmeseydiniz İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerimiz bugün kimler tarafından, nasıl yönetiliyor olacaktı?
- İnşallah gelecek yıl, bu bayram sofrasını Türkiye’nin her bir evinde kurmayı bize nasip etsin inşallah. Cenabıhak, inşallah gelecek yıl bu bayram sofrasını Türkiye’nin her bir evinde kurmayı bize nasip etsin.”
Siyaset, 02 Mayıs 2022 20:37
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
