Kiraz Deresi’ni kirleten firmaya ceza ve uyarı
Gündem, 30 Nisan 2022 10:19Başiskele sınırları içerisinde yer alan Kiraz Deresi’ni kirlettiği ortaya çıkan firma bir daha aynı davranışı tekrarlara Deşarj Kalite Kontrol ruhsatı iptal edilecek.
İşte aynı konuyla ilgili İSU adına yapılan açıklamanın içeriği:
Kocaeli Başiskele İlçesi’nde geçen Kiraz Deresinde önceki gün meydana gelen kirlenme ile ilgili olarak basın açıklaması gereği duyulmuştur.
27 Nisan 2022 tarihinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) ekipleri tarafından Başiskele ilçesinde bulunan Kiraz Deresinde kirlilik olduğuna dair gelen ihbar üzerine Kocaeli Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, KBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ve Genel Müdürlüğümüz ilgili ekipleri tarafından bölgede denetim yapılmıştır.
Yapılan incelemede bölgede faaliyet gösteren Başatlı Boru firmasının endüstriyel atık sularını arıtma tesisinde arıtmadan doğrudan kanalizasyon şebekesine deşarj ettiği ve bunun sonucunda kanalizasyon şebekesinin tıkandığı tespit edilmiştir. Ayrıca, kanalizasyon şebekesi ve yağmur suyu hattı güzergâhlarının yan yana olması ve kanalizasyon şebekesindeki tıkanıklık nedeniyle Başatlı Boru firmasının arıtılmamış endüstriyel atık suları yağmur suyu hattına sızarak Kiraz Deresine deşarj olduğu belirlenmiştir.
Genel Müdürlüğümüz Başiskele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafında kanalizasyon şebekesindeki tıkanıklık açılmış ve yağmur suyu hattına deşarjı önlenmiştir. Firmanın kanalizasyon şebekesine bağlantı noktasından atık su numuneleri alınmış ve Kurumumuz Uluslararası Merkez Laboratuvarında analizleri yapılmıştır.
Analiz sonuçlarına göre; Askıda Katı Madde ve Kimyasal Oksijen İhtiyacı parametrelerinin Atıksuların Kanalizasyona Deşarj Yönetmeliği (AKDY) limit değerlerinin çok üzerinde olduğu ve arıtılmadan kanalizasyon şebekesine verilen atık suların çok kirli olduğu tespit edilmiştir.
Atıksuların Kanalizasyona Deşarj Yönetmeliğine (AKDY) göre sanayi kuruluşların endüstriyel atık sularını arıtmadan doğrudan kanalizasyon şebekesine ve alıcı ortama (deniz, göl, dere vb.) deşarj etmeleri yasaklanmıştır.
Bu nedenle 27 Nisan 2022 tarihinde Başatlı Boru firmasının endüstriyel atık sularını arıtmadan kanalizasyon şebekesine deşarj etmesi nedeniyle AKDY hükümleri gereği firmaya Kirlilik Yükü Bedeli (KYB) uygulanacaktır. Ayrıca, ilgili yönetmelik gereği firmanın doğrudan deşarjını ikinci defa tekrarlaması durumunda Deşarj Kalite Kontrol Ruhsatı (DKKR) iptal edilerek kanal bağlantısı köreltilecektir.
.jpg)
Gündem, 30 Nisan 2022 10:19
Yorumlar (0)
Hisarcıklıoğlu'ndan kredi faizi tepkisi
Kocaeli’de manav şivesi bir kitapta toplanacak!
Vefat eden başkanla ilgili haberi yalan çıkan İzmitli gazeteci kalp krizi geçirdi
Saadet, Erdoğan'a destek verecek mi?
İşte emeklilerin kesinleşen zam miktarı!
Gölcük Belediyesi bu eğitimle vatandaşa birçok konuda faydalı bilgiler aktaracak!
Konakta Bir Düğün adlı komedi oyunu, Körfez’de sahne aldı
Öcalan katil ve bir katil olarak geberecek!
İmamoğlu ile ilgili o haber yalan çıktı!
Gebze Ticaret Odası yönetiminden üyelere yalın dönüşüm desteği
Derinceli genç yazar Sudan okurlarıyla İstanbul’da buluştu!
Sarıdoğan: Türkiye’nin adalete ve ahlaklı siyasete ihtiyacı var
Sağlık sistemi çöküşte, meclis işlevsizleştirildi
Kartepe tramvayında ilk ray yerleştirildi
Euro cinsinden asgari ücret artışında Türkiye en düşük ikinci ülke
Kartepe’de karavan parkı sinek avlıyor!
Adapazarı-Gebze treni daha fazla kişiye hizmet verebilir
Başkan Gökçe: En büyük hedefimiz üreticiyi desteklemek
Bir Şehir Hastanesi yerine 25 tane semt hastanesi yapılırdı!
KOTO ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık Komitesi’nden işbirliği mesajı
Zeray GYO’nun halka arzına 2 kat talep
İzmit’te 3 gün bu saatler arasında elektrikler kesilecek
Hısım akraba yönetimi!
Körfez’de NİMOSK Karting Yarışı ilgi ve heyecanla takip edildi
Anahtar Partisi Karamürsel İlçe Yürütme Kurulu toplandı
Belediye Başkanı Gülşah Durbay amansız hastalığa yenildi
Belediyeyi eleştiren gazetecilere ağır hakaretler etti
Karşılıksız çeklerde rekor artış
Kışın araç sahiplerinin bu ihmali binlerce liralık masraf çıkarıyor!
Köfteci Yusuf'ta dönerin içinden çivi çıktı!
Kartepe’nin sahibi yok!
Gölcük’te Bilgin Caddesi yenilendi
Ebru Teğmen ünlü iş insanının şirketinde işe başladı
Suça karışmamış PKK'lı ifadesi hangi aklın, hangi hukukun ürünü?
Emekli maaşıyla yaşamını sürdüremediği için çöplerden kağıt topluyor
Kocaeli’nin geleceğini şekillendiren yatırımlar
KOÜ’de servis araçları kullandırılmayan personellere yol masrafları ödensin!
Vali Aktaş, MÜSİAD’ın o programına katıldı
TMO'da rekor zarar! Çiftçi topraktan kopartılıyor
