Suriyelilerle ilgili halktan saklanan gerçek ortaya çıktı
Gündem, 24 Nisan 2022 13:53Türkiye’nin sığınmacıları sorunu giderek derinleşen bir hal alırken, Göç İdaresi kaynaklarından Türkiye’yi şoka düşürecek bilgiler aktarıldı...
Türkiye’nin milli güvenliği ve asayişine yönelik büyük tehlike oluşturan sığınmacılarla ilgili tartışmalar siyasetin de gündemi olmasıyla yeni boyut kazandı.
Halkın büyük çoğunluğunun gönderilmesini istediği sığınmacılar, son dönemlerde asayiş olaylarının yanında Türk milletinin sinir uçlarına dokunan hadiselerle de gündeme geliyor.
İktidar partisi AKP, ümmet ve Ensar-Muhacir söylemleri ile sığınmacıların kalıcı olmaları için toplumu ikna etmeye çalışırken, Göç İdaresi kaynaklarından şok bilgileri Yeniçağ edindi.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA VERİLEN LİSTEDEKİ HERKES VATANDAŞ OLUYOR
Göç İdaresi Başkanlığı’nda çalışanların verdiği bilgiler, halktan saklananları göz önünde serdKurumda çalışanı bir personel, vatandaşlık kazanan Afganistan uyrukluların Suriyelilerden daha fazla olduğunu ifade ederek, şu çarpıcı ifadeyi kullandı: “Bazı Afganistan dernekleri var. Bunlar zaman zaman İçişleri Bakanlığına liste veriyor ve o listedeki herkes nasıl oluyorsa vatandaşlık kazanıyor. Yabancı bize işlem için geliyor bir bakıyoruz vatandaşlık kazanmış onun bile haberi yok.”
Diğer yandan vatandaşlık alan Suriyelilerin bir bölümünün işlemler için belli bir komisyondan geçtiği ancak Afganların komisyondan da geçirilmediği öğrenildi.
HER GÜN 500 SURİYELİ KİMLİK İÇİN GÖNDERİLİYGöç İdaresi çalışanlarından alınan bir diğer bilgiye göre, Türkiye’ye kaçak giren Suriyeliler büyük şehirlerde kimlik alamadıkları için küçük şehirlere yönlendiriliyor. Günde en az 500 Suriyelinin bu şekilde yönlendirildiği ifade edildi.
Vatandaşlık meselesinin çok çeşitlilik içeren bir konu olduğunu ifade eden kurum çalışanları, “Sığınmacıların kimisi kanuna göre vatandaşlık alıyor, kimisi neye göre alıyor onu biz de bilmiyoruz” şeklinde aktarımda bulundu.
Edinilen diğer bilgilere göre, sınır dışı edilenlerin bir ay içinde Türkiye’ye geri döndüğü iddia edildi.
Asıl meselenin ise sınırlarda kaçak girenlerin kaçakçılara bin dolar vererek ülkeye girdiğini ve burada çok büyük rant olduğu aktarıldı.
Gündem, 24 Nisan 2022 13:53
Yorumlar (1)
vatanım
Bütün sığınmacılar ülkelerine gönderilsin yarın asayiş olaylarından sokağa çıkamaz hale gelebiliriz dünyada hiçbir ülke bu kadar sığınmacı barındırmıyor25 Nisan 2022 13:53
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
