Randevusuz muayene hekimleri kaygılandırdı
Sağlık, 24 Nisan 2022 12:44Covid-19 önlemleri çerçevesinde devlet hastaneleri ile Aile Sağlık Merkezlerinde randevu ile yapılan hasta muayene işlemlerinin, Sağlık Bakanlığı'nın yazısıyla artık randevusuz da yapılabileceği kararı hekimleri kaygılandırdı.
Sağlık Bakanlığı'nın Covid-19 salgınında normalleşme sürecine geçildiğini gerekçe göstererek aldığı “Bakanlığın hedefleri ve hastanelerin planlanması çerçevesinde randevulu ve randevusuz olarak poliklinik hizmetleri sunulacaktır” kararı hekim ve sağlık çalışanlarını endişelendirdi. Polikliniklerde 5 dakika muayene uygulamasını hatırlatan hekimler, randevusuz hastaneye gidin diyenlerin vatandaşın sağlığını dert etmediğini dile getirdi.
“HEKİMLERE ŞİDDETİ ARTIRIR”
Türk Tabipleri Birliği (TTB) tıkanan sağlık sisteminin sorumlusunun iktidarın yürürlükteki sağlık politikaları olduğunu hatırlatarak, “Randevu dışı hasta bakılması sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti artıracaktır. Bu tür popülist politikalardan vazgeçilmeli, emek-meslek örgütlerinin sesine kulak verilmelidir” çağrısı yaptı.
“ÖNCE SORUNLARI ÇÖZÜN”
Bakanlığın, vatandaşların sağlığını önemsemediğini belirten TTB Aile Hekimliği Kolu (AHEK) ise “Randevusuz hastaneye gidin diyenler vatandaşın sağlığını dert etmiyor. Dert etseydi mesela şunları çözerdi; 3 yıl oldu üreme sağlığı hizmeti almak isteyene ilaç yok. Hazirana kadar kolon kanseri erken tanı için kit yok. Bir aya yakındır Covid hastasına ilaç, sigorta sorunu olan hastaya aspirin bile yok.
Randevusuz aşı yok, aşının yapılabilmesi için 5/6 kişi olmalı. Diyetisyen, psikolog, sosyal hizmet desteği, evde kalan hastanın sağlık hizmeti alma şansı yok. Yol yordam bilmeyene, dil engeli olana hastaneye ulaşma imkanı, diyabet hastasına kan şekeri ölçüm cihazı yok; Ama randevusuz muayene var” denilerek sağlık hizmetlerine ulaşabilmesi için vatandaşın önündeki engellerin kaldırılması çağrısı yapıldı.
Sağlık, 24 Nisan 2022 12:44
Yorumlar (0)
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
