900 milyon TL nereye harcandı?
Siyaset, 22 Nisan 2022 04:11Düzenlediği toplantıda basın mensupları ile buluşan CHP Darıca Grup Sözcüsü Özkan Sarıtoprak, “Darıca’da 4 yıl boyunca oluşan 900 Milyon TL’lik bir bütçe var. Biz bu bütçeyi tek tek inceledik ve 2 defa da talepte bulunduk, nerelere harcandığının anlatılmasını istedik, fakat ses yok” dedi.
CHP Darıca Grup Sözcüsü Özkan Sarıtoprak ve beraberindeki Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Erol Ada ile Tuncer Saltaş, CHP Darıca İlçe Başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısının açılış konuşmasını yapan CHP Grup Sözcüsü Özkan Sarıtoprak yaptı. Sarıtoprak, “Bizler görevimizin 4. yılına girdik. İlk günden bugüne kadar tüm meclis üyelerimiz ve ilçe yönetimimiz ile birlikte koordineli bir şekilde çalışıp, tüm Darıcalı hemşerilerimizin hakkını savunduk. Darıcalı vatandaşlarımızın bir kuruşunun dahi boşa gitmemesi için gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık.
Fakat Darıca’daki iktidar parti bir türlü bizi içine sindiremedi. Darıca’da belediye başkan adayımız Yakup Törk’ün aldığı 48 bin oy oranına rağmen, iktidar partisi maalesef 48 bin vatandaşımızı ve siyasi partimizi yok sayıyor. Darıca’yı ortak akılla yönetmiyorlar. Encümen seçimlerinde CHP ve MHP’den hiçbir üyeyi almadılar. AK Parti kendi ekibi ile beraber yol yürümeye devam ediyor. Darıca’da 4 yıl boyunca oluşan 900 Milyon TL’lik bir bütçe var. Biz bu bütçeyi tek tek inceledik ve 2 defa da talepte bulunduk, nerelere harcandığının anlatılmasını istedik, fakat ses yok. Geçen ay Darıcalı esnaflarımızın tamamına yüzde 36 oranında vergi zammı uyguladılar. Bizler mecliste ret oyu verdik fakat AK Parti oy çokluğu ile geçirdi. Biz bu zamma karşıyız. Bu yanlıştan bir önce dönsünler. Bugün sizlere meclis üyesi arkadaşlarımız ile çok önemli bilgiler vereceğiz” diye konuştu.
DARICA HALKININ CEBİNDEN 6 MİLYON TL FAZLA PARA ÇIKTI
CHP Darıca Grup Sözcüsü Özkan Sarıtoprak’ın ardından açıklamalarda bulunan Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Erol Ada, “2019 yılından beri mücadelemizi sürdürüyoruz. Bize de muhalefet görevi verildi. Darıca’da bir kapalı Pazar yapıldı. 4 senede zor bitirildi. Bu kapalı pazarın ihalesi bir önceki dönem belediye başkanı Şükrü Karabacak zamanında yapıldı. İhale bedeli 10 Milyon 600 Bin TL ile bir firmaya verildi. Geldiğimiz noktada yeni seçilen belediye başkanı bu ihaleyi başka bir firmaya verdi. Bu iş iki defa müteahhitlere verilince 6 Milyon TL’lik bir kamu zararı oluştu” dedi.
İHALELERDE USULSÜZLÜKLER GÖRDÜK
Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Erol Ada’nın ardından son olarak Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Tuncer Saltaş konuştu. Saltaş, “2021 yılının bütçesini incelerken bir kısım sıkıntılar gördük. Yapılan ihalelerde usulsüzlükler gördük. İşler, parça parça yapılmış. Bunu da geçmiş dönemde AK Parti’de görev yapan şirket sahiplerinin aldığını gördük. Birileri kayrılmış” açıklamasında bulundu. Basın toplantısı, asın mensuplarının soruları ile sona erdi.
Siyaset, 22 Nisan 2022 04:11
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
