Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu’ndan büyük buluşma
Gündem, 17 Nisan 2022 21:03Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu tarafından iftar programı düzenlendi.
Düzenlenen iftar programına, Tarım ve Köy İşleri bir önceki bakanı Lütfullah Kayalar, Yozgatlı protokol mensupları; siyasi parti temsilcileri, sivil tolum örgütü yöneticileri ve federasyona bağlı 11 derneğin başkanları katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, SEKA Sahil Bölgesi’nde yer alan Antikkapı Restoran’da düzenlenen programın açılış konuşmasını Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Erol Akalın gerçekleştirdi.
‘YOZGAT’TA DOĞDUK, KOCAELİ’NDE DOYUYORUZ’
‘Bozok Yaylası’nın Yiğit Evlatları’ diye söze başlayan Akalın; birlik ve beraberlik mesajı verdi. Akalın, “ Bizler Yozgat’ta doğduk. Ancak, doyduğumuz ve yaşadığımız yer Kocaeli’ndir. Biz Yozgatlılar olarak doğduğumuz yeri de unutmuyoruz, doyduğumuz yere de hizmet etmekten ve güzelleştirmekten vaz geçmiyoruz. Birliği sağlamak, örfümüzü ve âdetimizi yeni nesillere aktarmak; güç birliği oluşturmak; doğduğumuz yer ile doyduğumuz yer arasında köprü kurmak amacıyla 4 yıl önce federasyonumuzu kurduk. Kurulduğumuz günden itibaren; gece-gündüz demeden çalışmalarda bulunduk. Çok önemli projelere imza attık. Bundan sonra da yeni projelere hep birlikte imza atacağız; hayata geçireceğiz. Ülkemize katma değer katmak amacıyla, vatan-millet ve mukaddesat sevdalısı Yozgatlı hemşerilerim, ellerinden gelen gayreti göstermektedir.” dedi.
‘GENÇLER ÇOK ÖNEMLİDİR'
Programa katılan Tarım ve Köy İşleri önceki dönem bakanlarından Lütfullah Kayalar; gurbetteki Yozgatlılara birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Kayalar yaptığı konuşmada, "Çeşitli nedenlerden dolayı gurbete çıkan ve buralarda işçi-memur olarak birilerinin yanında çalışan Yozgatlılar, bu gün işveren konumunda bulunmaktadırlar. Yozgatlılar olarak birlik ve beraberlik içinde bulunmak çok önemlidir. Bir birimize sımsıkı sarılmalıyız. Derneklere çok önemli görevler düşüyor. Dernekler; gençleri bir araya getirmeli. Yozgat ile gençlerimizin bağı kopmamalıdır. Yeni yetişen gençlere; mutlaka Yozgat kültürünü ve sevgisini vermeliyiz. Gençlik bir araya gelecek ki; birlik ve beraberli olsun. Gençlerin birliği; memleket insanımızın birliğini teminatıdır.” dedi.
‘BENİM TEK PARTİM VAR; O DA YOZGAT’
Yozgat siyasetinin duayen ismi olarak kabul edilen Bakan Kayalar, Yozgat’ta siyaset yapmadığını belirterek, “ Evet ben siyasetin içindeyim. Ancak ben Yozgat’ta hiç ama hiç siyaset yapmadım. Yozgat’ta benim tek bir partim vardı. Onun adı ise Yozgat’tı. Ben Yozgat için çalıştım, memleketime hizmet etmek için elimden gelen gayreti gösterdim.” dedi.
Gerçekleştirilen programa, Tarım ve Köy işleri önceki dönem bakanlarından Lütfullah Kayalar’ın yanı sıra; Ak Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Kocaeli’nin tanınmış genç girişimci iş kadını Hicran Bozkurt, Cumhuriyet Halk Partisi Körfez İlçe Başkan Yardımcısı ve Üst kurul delege üyesi Gülseren Solmaz Altunal, Kocaeli Büyükşehir Koordinatörü Hasan Ayaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serdar Karakaya, Karamürsel Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Adem Pekyürek, dernek başkanları, iş adamları; siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, muhtarlar; sanayiciler ve çok sayıda davetli katıldı.
.gif)
Gündem, 17 Nisan 2022 21:03
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
