Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu’ndan büyük buluşma
Gündem, 17 Nisan 2022 18:28Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu tarafından iftar programı düzenlendi.
Düzenlenen iftar programına, Tarım ve Köy İşleri bir önceki bakanı Lütfullah Kayalar, Yozgatlı protokol mensupları; siyasi parti temsilcileri, sivil tolum örgütü yöneticileri ve federasyona bağlı 11 derneğin başkanları katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, SEKA Sahil Bölgesi’nde yer alan Antikkapı Restoran’da düzenlenen programın açılış konuşmasını Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Erol Akalın gerçekleştirdi.
‘YOZGAT’TA DOĞDUK, KOCAELİ’NDE DOYUYORUZ’
‘Bozok Yaylası’nın Yiğit Evlatları’ diye söze başlayan Akalın; birlik ve beraberlik mesajı verdi. Akalın, “ Bizler Yozgat’ta doğduk. Ancak, doyduğumuz ve yaşadığımız yer Kocaeli’ndir. Biz Yozgatlılar olarak doğduğumuz yeri de unutmuyoruz, doyduğumuz yere de hizmet etmekten ve güzelleştirmekten vaz geçmiyoruz. Birliği sağlamak, örfümüzü ve âdetimizi yeni nesillere aktarmak; güç birliği oluşturmak; doğduğumuz yer ile doyduğumuz yer arasında köprü kurmak amacıyla 4 yıl önce federasyonumuzu kurduk. Kurulduğumuz günden itibaren; gece-gündüz demeden çalışmalarda bulunduk. Çok önemli projelere imza attık. Bundan sonra da yeni projelere hep birlikte imza atacağız; hayata geçireceğiz. Ülkemize katma değer katmak amacıyla, vatan-millet ve mukaddesat sevdalısı Yozgatlı hemşerilerim, ellerinden gelen gayreti göstermektedir.” dedi.
‘GENÇLER ÇOK ÖNEMLİDİR'
Programa katılan Tarım ve Köy İşleri önceki dönem bakanlarından Lütfullah Kayalar; gurbetteki Yozgatlılara birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Kayalar yaptığı konuşmada, "Çeşitli nedenlerden dolayı gurbete çıkan ve buralarda işçi-memur olarak birilerinin yanında çalışan Yozgatlılar, bu gün işveren konumunda bulunmaktadırlar. Yozgatlılar olarak birlik ve beraberlik içinde bulunmak çok önemlidir. Bir birimize sımsıkı sarılmalıyız. Derneklere çok önemli görevler düşüyor. Dernekler; gençleri bir araya getirmeli. Yozgat ile gençlerimizin bağı kopmamalıdır. Yeni yetişen gençlere; mutlaka Yozgat kültürünü ve sevgisini vermeliyiz. Gençlik bir araya gelecek ki; birlik ve beraberli olsun. Gençlerin birliği; memleket insanımızın birliğini teminatıdır.” dedi.
‘BENİM TEK PARTİM VAR; O DA YOZGAT’
Yozgat siyasetinin duayen ismi olarak kabul edilen Bakan Kayalar, Yozgat’ta siyaset yapmadığını belirterek, “ Evet ben siyasetin içindeyim. Ancak ben Yozgat’ta hiç ama hiç siyaset yapmadım. Yozgat’ta benim tek bir partim vardı. Onun adı ise Yozgat’tı. Ben Yozgat için çalıştım, memleketime hizmet etmek için elimden gelen gayreti gösterdim.” dedi.
Gerçekleştirilen programa, Tarım ve Köy işleri önceki dönem bakanlarından Lütfullah Kayalar’ın yanı sıra; Ak Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Kocaeli’nin tanınmış genç girişimci iş kadını Hicran Bozkurt, Cumhuriyet Halk Partisi Körfez İlçe Başkan Yardımcısı ve Üst kurul delege üyesi Gülseren Solmaz Altunal, Kocaeli Büyükşehir Koordinatörü Hasan Ayaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serdar Karakaya, Karamürsel Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Adem Pekyürek, dernek başkanları, iş adamları; siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, muhtarlar; sanayiciler ve çok sayıda davetli katıldı.
.gif)
Gündem, 17 Nisan 2022 18:28
Yorumlar (0)
KOÜ’de kulakların pasını silen müzik dinletisi
Hayat kimya, Türkiye’nin en mutlu işyerleri listesinde
Başkan Hürriyet Fas’taki UCLG Dünya Kongresi’nde konuşacak
Vali Aktaş, Derince’de projeleri yerinde inceledi
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan Mayıs ayında 54 soru önergesi, 26 komisyon başvurusu
Hak arayan öğretmene cop, yoksulluğa ve adaletsizliğe sessizlik!
Başkan Büyükakın, Değirmendere sahilindeki çalışmaları yerinde inceledi
Anahtar Parti Kocaeli’de toplanamıyor!
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sınırcı’nın KOTO ziyaretinde neler konuşuldu?
OYAK Çimento’nun o raporunda ne var?
Çayırova’da Spor Lisesi inşaatında tempo yüksek
Körfez Petkim Orta Okulu’nun kızlarından büyük proje
Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
