Gebze FSM Akademi Lise hizmete giriyor
Gündem, 16 Nisan 2022 21:02Büyükşehir, Başkan Büyükakın’ın katılımıyla Gebze Fatih Sultan Mehmet Akademi Lise’nin tanıtımını yapacak.
Eğitime ve ülkemizin yarınları olan gençlere büyük önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu bağlamda hizmete alacağı Gebze Fatih Sultan Mehmet Akademi Lise’de son rötuşları yapıyor. Toplam 4 bin 150 m2 kapalı alanıyla Büyükşehir’in kentteki en büyük eğitim yuvası olma özelliğini taşıyan Gebze Fatih Sultan Mehmet Akademi Lisede tanıtım programı öncesinde eksikler gideriliyor. Osman Yılmaz Mahallesi Şehit Numan Dede Caddesi üzerinde Gebze bölgesi gençliğine hizmet verecek Gebze Fatih Sultan Mehmet Akademi Lise’de A’dan Z’ye her şey düşünüldü. 9 katlı görkemli binanın dış cephesine 1453 yılında İstanbul’u fethederek tarihte yeni bir çağ açan Fatih Sultan Mehmet resmedilirken, akıllı tahtalar da dersliklere monte edilerek eğitime hazır hale getirildi.
KÜTÜPHANEYE ‘SEZAİ KARAKOÇ’ ADI VERİLDİ
Hem lisede öğrenim gören hem de liseden yeni mezun olmuş gençlerin yararlanacağı Gebze Fatih Sultan Mehmet Akademi Lise kütüphanesiyle de göz kamaştırıyor. Bu bağlamda pek çok kitap ve eser ile donanımlı hale getirilen kütüphaneye geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz, merhum şair ve yazar Sezai Karakoç’un adı verildi. Öğrenciler, Karakoç’un ‘Cehalet felakettir, öyleyse oku!” sözünün de yer aldığı kütüphanede bol bol kitap okuyup keyifli dakikalar geçirecek.
ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLİYOR
Gün içerisinde aynı anda 453 öğrenciye hizmet verebilecek kapasitede planlanan Gebze Fatih Sultan Mehmet Akademi Lise’de ön kayıt hazırlığı başladı. Bu kapsamda danışma personelleri, hem öğrencilere Kılavuz Gençlik ve Akademi Lise’nin işleyişi hakkında bilgi veriyor, hem de öğrenci bilgi havuzuna kesin kayıtlar öncesi başvuruları alıyor. Başta eğitim ve öğretim alanında sağlanacak desteklerin yanı sıra spor, sanat, bilim ve teknoloji, sosyal ve kültürel faaliyetler, kütüphane hizmetleri ve psikolojik danışmanlık gibi destekler de Gebze Fatih Sultan Mehmet Akademi Lise bünyesinde gençlerin hizmetinde olacak.
TANITIMA BAŞKAN BÜYÜKAKIN KATILACAK
Gebze’nin en işlek caddesinde bulunan Gebze Fatih Sultan Mehmet Akademi Lise, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın katılacağı törenle hizmete girecek. 9 kattan oluşan Gebze Fatih Sultan Mehmet Akademi Lise’nin 3 ayrı katında 11 derslik bulunurken, Bilişim Salonu’ndan Divan-ı Muhabbet Salonu’na, Spor Salonu’ndan Sanat Atölyesine kadar pek çok etkinlik alanı Gebze gençliğine çok yönlü katkı sağlayacak.
.gif)
Gündem, 16 Nisan 2022 21:02
Yorumlar (0)
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
Kocaeli’de perdeler Shakespeare’in ölümsüz komedisi ile açılıyor
