Gebze FSM Akademi Lise hizmete giriyor
Gündem, 16 Nisan 2022 17:28Büyükşehir, Başkan Büyükakın’ın katılımıyla Gebze Fatih Sultan Mehmet Akademi Lise’nin tanıtımını yapacak.
Eğitime ve ülkemizin yarınları olan gençlere büyük önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu bağlamda hizmete alacağı Gebze Fatih Sultan Mehmet Akademi Lise’de son rötuşları yapıyor. Toplam 4 bin 150 m2 kapalı alanıyla Büyükşehir’in kentteki en büyük eğitim yuvası olma özelliğini taşıyan Gebze Fatih Sultan Mehmet Akademi Lisede tanıtım programı öncesinde eksikler gideriliyor. Osman Yılmaz Mahallesi Şehit Numan Dede Caddesi üzerinde Gebze bölgesi gençliğine hizmet verecek Gebze Fatih Sultan Mehmet Akademi Lise’de A’dan Z’ye her şey düşünüldü. 9 katlı görkemli binanın dış cephesine 1453 yılında İstanbul’u fethederek tarihte yeni bir çağ açan Fatih Sultan Mehmet resmedilirken, akıllı tahtalar da dersliklere monte edilerek eğitime hazır hale getirildi.
KÜTÜPHANEYE ‘SEZAİ KARAKOÇ’ ADI VERİLDİ
Hem lisede öğrenim gören hem de liseden yeni mezun olmuş gençlerin yararlanacağı Gebze Fatih Sultan Mehmet Akademi Lise kütüphanesiyle de göz kamaştırıyor. Bu bağlamda pek çok kitap ve eser ile donanımlı hale getirilen kütüphaneye geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz, merhum şair ve yazar Sezai Karakoç’un adı verildi. Öğrenciler, Karakoç’un ‘Cehalet felakettir, öyleyse oku!” sözünün de yer aldığı kütüphanede bol bol kitap okuyup keyifli dakikalar geçirecek.
ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLİYOR
Gün içerisinde aynı anda 453 öğrenciye hizmet verebilecek kapasitede planlanan Gebze Fatih Sultan Mehmet Akademi Lise’de ön kayıt hazırlığı başladı. Bu kapsamda danışma personelleri, hem öğrencilere Kılavuz Gençlik ve Akademi Lise’nin işleyişi hakkında bilgi veriyor, hem de öğrenci bilgi havuzuna kesin kayıtlar öncesi başvuruları alıyor. Başta eğitim ve öğretim alanında sağlanacak desteklerin yanı sıra spor, sanat, bilim ve teknoloji, sosyal ve kültürel faaliyetler, kütüphane hizmetleri ve psikolojik danışmanlık gibi destekler de Gebze Fatih Sultan Mehmet Akademi Lise bünyesinde gençlerin hizmetinde olacak.
TANITIMA BAŞKAN BÜYÜKAKIN KATILACAK
Gebze’nin en işlek caddesinde bulunan Gebze Fatih Sultan Mehmet Akademi Lise, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın katılacağı törenle hizmete girecek. 9 kattan oluşan Gebze Fatih Sultan Mehmet Akademi Lise’nin 3 ayrı katında 11 derslik bulunurken, Bilişim Salonu’ndan Divan-ı Muhabbet Salonu’na, Spor Salonu’ndan Sanat Atölyesine kadar pek çok etkinlik alanı Gebze gençliğine çok yönlü katkı sağlayacak.
.gif)
Gündem, 16 Nisan 2022 17:28
Yorumlar (0)
Kule Deresi yine köpürdü!
Eski AKP'li vekil hapse atılmıştı, serbest bırakıldı
Kocaelili gazeteci- yazar Mustafa Eranıl, TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu
AKP'de Öcalan oyumuzu düşürür endişesi!
Başiskele’deki dev projede 350 milyon TL tasarruf sağlandı
Başkan Hürriyet, Yahya Kaptan’daki çalışmaları yerinde inceledi
AKP Kocaeli İl Başkanı Talus, Vali Aktaş’ın kapısını çaldı
Büyükşehir, 68 yeni otobüs satın aldı
Çayırova’da Başkan Çiftçi’nin 21 derslikli yeni meslek lisesi heyecanı!
Körfez ADD, yardımseverleri kahvaltıda ağırladı
Coşkun Sabah'ı yumurtacılıktan soğuttular!
Altın fiyatı bankaları solladı!
Başkan Sezer, Gölcüklüleri gururlandırılan başarılı öğrenci Sarp Arel’i tebrik etti
KOTO 23. Meslek Komitesi’nden eğitim kurumlarına ziyaret
Minikler Hereke halısının üretim sürecini yerinde gördüler
Kocaeli’de kadın hakeme saldırı yönetim zafiyetidir
Benzine bir indirim daha
Bırak muhalifleri, AKP'lilerin başına neler geldi
Kocaeli Bilnet Lisesi öğrencileri Amerika’da Falcon 9 roketinin fırlatılışına tanıklık etti
Hisarcıklıoğlu'ndan kredi faizi tepkisi
Kocaeli’de manav şivesi bir kitapta toplanacak!
Vefat eden başkanla ilgili haberi yalan çıkan İzmitli gazeteci kalp krizi geçirdi
Saadet, Erdoğan'a destek verecek mi?
İşte emeklilerin kesinleşen zam miktarı!
Gölcük Belediyesi bu eğitimle vatandaşa birçok konuda faydalı bilgiler aktaracak!
Konakta Bir Düğün adlı komedi oyunu, Körfez’de sahne aldı
Öcalan katil ve bir katil olarak geberecek!
İmamoğlu ile ilgili o haber yalan çıktı!
Gebze Ticaret Odası yönetiminden üyelere yalın dönüşüm desteği
Derinceli genç yazar Sudan okurlarıyla İstanbul’da buluştu!
Sarıdoğan: Türkiye’nin adalete ve ahlaklı siyasete ihtiyacı var
Sağlık sistemi çöküşte, meclis işlevsizleştirildi
Kartepe tramvayında ilk ray yerleştirildi
Euro cinsinden asgari ücret artışında Türkiye en düşük ikinci ülke
Kartepe’de karavan parkı sinek avlıyor!
Adapazarı-Gebze treni daha fazla kişiye hizmet verebilir
Başkan Gökçe: En büyük hedefimiz üreticiyi desteklemek
Bir Şehir Hastanesi yerine 25 tane semt hastanesi yapılırdı!
KOTO ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık Komitesi’nden işbirliği mesajı
