İtfaiyenin yeni personeline MEB onaylı meslek eğitimi
Gündem, 10 Nisan 2022 23:44Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesine yeni katılan personele ‘120 Saatlik İtfaiye Elemanı Yetiştirme Kurs Programı’ verildi.
Vatandaşların can ve mal güvenliği için 7/24 görev başında olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bünyesine yeni kattığı personelin eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda Halk Eğitim Merkezi onaylı ‘120 Saatlik İtfaiye Elemanı Yetiştirme Kurs Programı’ düzenlendi.
120 SAATLİK EĞİTİM
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde yeni göreve başlayan personele MEB Halk Eğitim Merkezi onaylı ‘120 Saatlik İtfaiye Elemanı Yetiştirme Kurs Programı’ düzenlendi. 7/24 acil durumlara karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği adına görev alan itfaiye hizmetlerinin daha etkin ve nitelikli sürdürülebilmesi adına istihdam edilen yeni personele yönelik eğitimler 15 gün sürdü.
UZMAN EĞİTMENLER
Halk Eğitim Merkezi ve KOMEK işbirliği ile gerçekleştirilen eğitimler, daha önce Halk Eğitim Merkezi tarafından ‘Usta Öğretici’ olarak belgelendirilen İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi KOBİTEM eğitmen personelleri tarafından verildi.
EĞİTİM KONULARI
Teorik ve pratik olarak gerçekleştirilen eğitimlerde, Yanma ve Yangın, Yangın Riskleri, Kişisel Korunma Donanımı, Yangın Söndürme Maddeleri ve Teknikleri, Tabyalama, Ekip Organizasyonu, Olay Yeri İnceleme, Trafik Kazalarında Teknik Kurtarma, İple Erişim ve Yüksekten Kurtarma, Asansörlerden Kurtarma, Kuyulardan Kurtarma, Kentsel Arama ve Kurtarma, Destekleme Sistemleri, Tehlikeli Maddeler, Yangından Önleme ve Yangından Korunma başta olmak üzere birçok başlıkta bilgiler sunuldu.
EĞİTİM SONUNDA SINAV
15 gün süren eğitim programı sonunda kursiyerlere yönelik sınav gerçekleştirildi. Eğitim programı sonunda sınavda başarılı olan personeller Milli Eğitim Bakanlığı Halk Eğitim Merkezi onaylı İtfaiye Elemanı Yetiştirme Kurs Programı Bitirme Belgesine sahip olacak.
.gif)
Gündem, 10 Nisan 2022 23:44
Yorumlar (0)
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
