Gölcük Yeni Sanayi Cami ilk Cuma namazı ile ibadete açıldı
Gündem, 01 Nisan 2022 00:54Gölcük Belediyesi ve hayırseverlerin destekleriyle yapımı tamamlanan Gölcük Yeni Sanayi Sitesi Camii, kılınan ilk Cuma namazı sonrası yapılan dualarla ibadete açıldı.
Gölcük Yeni Sanayi Sitesi Camii, kılınan ilk Cuma namazının ardından dualarla hizmete açıldı. Gölcük Belediyesi ve hayırseverlerin destekleriyle inşa edilen cami, ilk Cuma namazının kılınması ile cemaatiyle buluştu. Gölcük kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçirilen Yeni Sanayi Sitesi içerisinde yapımı tamamlanan cami; sanayi esnafı, otomotiv fabrikası ile yan sanayi işletmelerinde çalışan binlerce vatandaşın ihtiyacını karşılayacak.
YENİ SANAYİ CAMİİ YOĞUN KATILIMLA İBADETE AÇILDI
Ev sahipliğini Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in yaptığı Gölcük Yeni Sanayi Camii’nin açılışı; AK Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Mehmet Akif Yılmaz, İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz, Gölcük ilçe Emniyet Müdürü Veli Şengül, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, siyasi parti ilçe temsilcileri, Türk Metal İş Sendikası Gölcük Şube Başkanı Mehmet Şener, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Gölcük Yeni Sanayi Sitesi Başkanı Hüseyin Şişman, sanayi esnafı, Ford Otosan Fabrikası ile yan sanayi işletmelerinde çalışan işçiler ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİLER
Törende açılış konuşmalarını yapan Gölcük Yeni Sanayi Sitesi Başkanı Hüseyin Şişman ve Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ettiler.
FİDANLAR BÜYÜYÜNCE CAMİ BAHÇESİ ORMANA DÖNÜŞECEK
Açılış töreninde söz alarak caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, "Ramazan ayının arifesinde camimizin açılışını yapmayı planlıyorduk Mevla'm duamızı kabul etti. Ramazanın tam başlangıcında mübarek günde camimizi tamamlamak bize nasip oldu. Camimizin avlusuna çınar, kestane ve hurma fidanlarını ektik. Fidanlarımız büyüdüğü zaman burası bir orman haline gelecek. Camimiz ilçemize, Sanayi Çarşısı esnafımıza hayırlı olsun" dedi.
"BURAYI İNŞA EDEN MİLLETİMİZİN İMANI, İRADESİDİR"
Caminin açılışındaki konuşmasına herkesin Ramazan ayını kutlayarak başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise, "Buradaki hizmette herkesin katkısı var. Dernek başkanlarımızdan belediye başkanımıza herkese teşekkür ediyorum. Burayı inşa eden milletimizin imanı, iradesidir. Allah bu imanı ve iradeyi bu memleketin üstünden eksik etmesin" diye konuştu.
"KOCAELİ'DE İLK SANAYİ DÖNÜŞÜMÜNÜ GÖLCÜK'TEN BAŞLATTIK"
Gölcük’ün 1999 depreminden sonra küllerinden yeniden doğduğunu belirten AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, "2004 yılında Gölcük'ün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine alındıktan sonra yeniden imar faaliyeti büyük bir hızla başladı. Gölcük'ün eski halini biliyorsunuz, esnafımızın mustarip olduğu bir durum vardı. Kocaeli'de ilk sanayi dönüşümünü Gölcük'ten başlattık. Sanayi sitemize yakışan bütün paydaşların katılımıyla güzel bir caminin açılışını gerçekleştirdik. Hayırlara vesile olsun" şeklinde konuştu.
SANAYİ ESNAFI VE FABRİKA ÇALIŞANLARININ İHTİYACINI KARŞILAYACAK
Gölcük Yeni Sanayi Camii hizmete açılmasıyla; Gölcük Yeni Sanayi esnafı ve Ford Otosan Fabrikası ile yan sanayi işletmelerinde çalışan binlerce vatandaşın ihtiyacını karşılayacak. Camide; 445 m2 net iç alan ve 235 m2 de mahfil alanı ve 105 m2 çok amaçlı salon yer alıyor.
.gif)
Gündem, 01 Nisan 2022 00:54
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
