CHP önerdi, AKP söz verdi geçiş ihlali cezaları indirilecek
Siyaset, 25 Mart 2022 22:33CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanununa HGS geçişlerinde uygulanan 4 katı cezanın düşürülmesi yönünde önerge verdiklerini söyledi. Tarhan Ak Parti grubunun önergeye destek vermekten kaçındığını ancak konu ile ilgili çalışma yapacakları yönünde söz aldıklarını söyledi.
Başta kamyoncu esnafı olmak üzere otoyol ve köprü geçişlerini kullanan vatandaşın ihlalli geçiş işlemlerinden mağdur olduğunun altını çizen Tarhan şunları kaydetti; “6001 sayılı Kanunda ihlalli geçişlere dair düzenleme gereğince otoyol ve köprülerde ceza dört katı olarak uygulanıyor. Üstelik bu hizmetin kullanıcısı olan tüketiciye herhangi bir bildirim yapılma zorunluluğu bulunmuyor. Sistem hata verse, bakiyesi yetersiz olsa da tüketici suçlu. Doğrudan 4 katı cezayı yazılıyor. Yap işlet devret projelerinde geçiş bedelleri zaten can yakıyor.
Bu konuda özellikle kamyoncu esnafı mağdur durumda. Bu insanların ömrü yollarda geçiyor. Ekmeğini adeta taştan çıkartmaya çalışan, artan köprü -otoyol ve mazot fiyatlarından maliyetleri yükselen kamyoncu esnafı bir de aracının değerinin üzerinde cezayla ve yargılama masrafıyla karşı karşıya kalıyor. Bir kamyoncu esnafı İzmir’den İstanbul Avrupa yakasına her gidiş dönüşünde geçiş ücreti olarak 3600 lira ödüyor. Cezayla ödemesi gereken tutar oluyor 18 bin lira. Uyarı yok, bildirim yok. Cezaya itiraz ederse dava masrafları, avukatlık ücretleri ile kamyoncunun masrafı katlanıyor da katlanıyor.”
“Sanayi komisyonunun ceza indirimine gücü yetmedi.”
Tarhan, “Komisyonda verdiğimiz önerge ile biz HGS ihlalli geçiş cezalarının indirilmesini teklif ettik. Komisyon Başkanı konu üzerinde çalışacaklarını ve Genel Kurula önergemizi getireceklerinin sözünü vermişti. Biz önergemizi Genel Kurulda da yineledik. Sanayi komisyonunun ceza indirimine gücü yetmedi. Görüyoruz ki Sarayda hazırlanan Kanun Tekliflerinin noktasına, virgülüne dahi TBMM’de dokunulamıyor. Vatandaşın lehine bir düzenleme önersek bile sadece biz önerdiğimiz için Ak Parti milletvekilleri ellerini hayır oyuna kaldırıyor.” dedi.
Tarhan, CHP grubunun önergesi üzerine iktidarın geçiş ihlal cezalarına dair çalışma yapma sözü verdiklerini söyledi. “Bu düzenlemede bizim önergemiz kabul edilmedi ama Ak Parti grubundan geçiş ihlalleri cezalarının indirilmesi çalışmasının sözünü aldık. Bu sözlerini tutmalarını bekliyoruz ve takipçisi olacağız” diyerek vatandaşın mağduriyetinin sona erdirilmesi için yapılacak çalışmalara destek vereceklerinin altını çizdi.
Siyaset, 25 Mart 2022 22:33
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
