Kartepe Zirvesi’ne gelen mimar ve şehir plancılarının; Kocaeli için bir sürprizi var
Gündem, 25 Mart 2022 03:22Başkan Büyükakın, Fuar Merkezi alanıyla ilgili çalışmalarının sonucunu heyecanla beklediği 14 ülkeden 25 şehir plancısı ve mimarı ziyaret etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Zirvesi kapsamında Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi (İnterteks) için Uluslararası Şehir ve Bölge Plancıları Birliği (ISOCARP) ile iş birliğinde çalışmalar başlattı. Bu çalışma kapsamında 14 farklı ülkeden gelen 16’sı yabancı 9’u Türk olmak üzere 25 şehir plancısı, Kocaeli’de kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın da bu genç ve profesyonel ekibi çalışma yaptıkları noktada ziyaret etti. ‘’Çıkacak olan sonucu heyecanla bekliyorum’’ dediği projeyi hazırlayan genç mimarlar, proje çalışmalarının yanı sıra Kocaeli’de olmaktan mutluluk duyduklarını, Kocaeli için sürpriz bir çalışma yürüttüklerini söylediler.
‘’ÖYLE BİR ÇALIŞMA OLSUN Kİ DÜNYADA SES GETİRSİN’’
Başkan Tahir Büyükakın, ziyarette ISOCARP Yönetim Kurulu üyesi ve Genç Planlama Profesyonelleri Program Direktörü Doç. Dr. Zeynep Günay ile farklı ülkelerden gelen şehir ve bölge planlamacısı ve mimarlarla bir araya geldi. Başkan Büyükakın, İngilizce konuştuğu genç mimarlara, ‘’Farklı bakış açıları görmek istiyoruz, bu sebeple sizlerin bakışını projesini merakla bekliyorum. Öyle bir çalışma yapın ki; dünyada ses getirsin. Sizlere beklentilerimizi özellikle söylemedik burada daha özgün çalışmanızı istiyoruz. Burayı ilk gördüğünüzde nasıl gördüğünüz, ne düşündüğünüz bizim için önemli. Sizin bakış açınızı önemsiyoruz’’ dedi.
‘’BURADA OLMAKTAN MUTLUYUM ‘’
Başkan Büyükakın, 14 farklı ülkeden gelen şehir planlamacısı ve mimarlara Kocaeli’yi nasıl bulduklarını da sordu, Kamboçyalı genç mimar, “Bu güne kadar İstanbul’u da, Kocaeli’yi de bilmiyordum. Bu çalışma sayesinde burada olmaktan mutluyum” diyerek duygularını ifade etti. Mimarlar, Kocaeli’ye hayran kaldıklarını, ülkelerine döndüklerinde tarih ve turizm kenti Kocaeli’nin gönüllü tanıtımını yapacaklarını söyledi. Günlerdir fuar merkezi (İnterteks) için çalışma yürüten mimarlar, Başkan Büyükakın’ın ilgisinden ve ziyaretinden mutluluk duyduklarını dile getirdi.
BAŞKAN: HEYECANLA BEKLİYORUM
Çalışmaları heyecanla beklediğini yineleyen Başkan Büyükakın, Fuar Merkezi alanının mevcut yerini en güzel şekilde ve çok yönlü kullanılabilen bir alan olarak değerlendirmek istediklerini söyledi. Yapılacak çalışma sonucunda ortaya çıkacak projeler, Kartepe Zirvesi’nin 2. günü olan 25 Mart Cuma günü Kocaeli Kongre Merkezi Selim Sırrıpaşa Salonunda saat 14.00’teki oturumda kamuoyu ile paylaşılacak. Başkan Büyükakın da oturuma katılarak, projeleri detaylı bir şekilde inceleyecek.
.gif)
Gündem, 25 Mart 2022 03:22
Yorumlar (0)
Emekliye bir dokun bin ah işit
Obezite sadece fazla yemek yemekten kaynaklanmaz
Körfezli özel çocuklardan keyifli ve eğitici ziyaretler
Kocaeli’nin ulaşım vizyonu Berlin’de vitrine çıktı
Ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürülecek
İSU’dan baraj çevrelerine yakın koruma çiti
İzmit Belediyesinden öğrencilere pizza
Kocaeli’yi Kitap Fuarı heyecanı sardı
Mansur Yavaş istifa ettiğini açıkladı
Kartepe Kent Meydanı’nda tehlike geliyorum diyor!
Motorine indirim geliyor
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
