Kartepe Zirvesi’ne gelen mimar ve şehir plancılarının; Kocaeli için bir sürprizi var
Gündem, 25 Mart 2022 04:35Başkan Büyükakın, Fuar Merkezi alanıyla ilgili çalışmalarının sonucunu heyecanla beklediği 14 ülkeden 25 şehir plancısı ve mimarı ziyaret etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Zirvesi kapsamında Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi (İnterteks) için Uluslararası Şehir ve Bölge Plancıları Birliği (ISOCARP) ile iş birliğinde çalışmalar başlattı. Bu çalışma kapsamında 14 farklı ülkeden gelen 16’sı yabancı 9’u Türk olmak üzere 25 şehir plancısı, Kocaeli’de kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın da bu genç ve profesyonel ekibi çalışma yaptıkları noktada ziyaret etti. ‘’Çıkacak olan sonucu heyecanla bekliyorum’’ dediği projeyi hazırlayan genç mimarlar, proje çalışmalarının yanı sıra Kocaeli’de olmaktan mutluluk duyduklarını, Kocaeli için sürpriz bir çalışma yürüttüklerini söylediler.
‘’ÖYLE BİR ÇALIŞMA OLSUN Kİ DÜNYADA SES GETİRSİN’’
Başkan Tahir Büyükakın, ziyarette ISOCARP Yönetim Kurulu üyesi ve Genç Planlama Profesyonelleri Program Direktörü Doç. Dr. Zeynep Günay ile farklı ülkelerden gelen şehir ve bölge planlamacısı ve mimarlarla bir araya geldi. Başkan Büyükakın, İngilizce konuştuğu genç mimarlara, ‘’Farklı bakış açıları görmek istiyoruz, bu sebeple sizlerin bakışını projesini merakla bekliyorum. Öyle bir çalışma yapın ki; dünyada ses getirsin. Sizlere beklentilerimizi özellikle söylemedik burada daha özgün çalışmanızı istiyoruz. Burayı ilk gördüğünüzde nasıl gördüğünüz, ne düşündüğünüz bizim için önemli. Sizin bakış açınızı önemsiyoruz’’ dedi.
‘’BURADA OLMAKTAN MUTLUYUM ‘’
Başkan Büyükakın, 14 farklı ülkeden gelen şehir planlamacısı ve mimarlara Kocaeli’yi nasıl bulduklarını da sordu, Kamboçyalı genç mimar, “Bu güne kadar İstanbul’u da, Kocaeli’yi de bilmiyordum. Bu çalışma sayesinde burada olmaktan mutluyum” diyerek duygularını ifade etti. Mimarlar, Kocaeli’ye hayran kaldıklarını, ülkelerine döndüklerinde tarih ve turizm kenti Kocaeli’nin gönüllü tanıtımını yapacaklarını söyledi. Günlerdir fuar merkezi (İnterteks) için çalışma yürüten mimarlar, Başkan Büyükakın’ın ilgisinden ve ziyaretinden mutluluk duyduklarını dile getirdi.
BAŞKAN: HEYECANLA BEKLİYORUM
Çalışmaları heyecanla beklediğini yineleyen Başkan Büyükakın, Fuar Merkezi alanının mevcut yerini en güzel şekilde ve çok yönlü kullanılabilen bir alan olarak değerlendirmek istediklerini söyledi. Yapılacak çalışma sonucunda ortaya çıkacak projeler, Kartepe Zirvesi’nin 2. günü olan 25 Mart Cuma günü Kocaeli Kongre Merkezi Selim Sırrıpaşa Salonunda saat 14.00’teki oturumda kamuoyu ile paylaşılacak. Başkan Büyükakın da oturuma katılarak, projeleri detaylı bir şekilde inceleyecek.
.gif)
Gündem, 25 Mart 2022 04:35
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
