Kadın Eli Kocaeli Kooperatifi Körfez’de de şube açtı
Gündem, 24 Mart 2022 21:28Kadınları örgütlemek, üretime katılmalarını sağlamak; birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerine öncülük etmek amacıyla genç girişimci iş kadını ve Yazar Müge Uçar tarafından kurulan Kadın Eli Kocaeli Kooperatifi, Kocaeli’nin ilçelerinde örgütlenmesini sürdürüyor. Bu amaçla Körfez’de şubeleşmesini tamamladı.
Kadıneli Körfez Şube Başkanlığı’nı Körfez’in tanınmış ismi Şirin Ayan üstlendi. Yapılan çalışmaları ve Körfez Şubesi’nin tanıtımı için bir program düzenlendi. Programın sunuculuğunu Korporatif Başkanı Müge Uçar’ın 16 yaşında ki ikiz kızları Sıla ile ezel gerçekleştirdi.
Körfez Mustafa Efe Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurt, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Körfez Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yahya Öztürk, Körfez Diş Hastanesi Başhekimi Zehra Coşkun Salih, Tarım İlçe Müdürü Semra Koşumcu, Körfez Belediye Başkan Şener Söğüt’ün eşi Hatice Söğüt, Milliyetçi Hareket Partisi Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu, Kadın Kolları Başkanı Emine Babuccu ve yönetimi, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Nülüfer Özdemir; Kantinciler Dernek Başkanı Alican Kazgan, Körfez Yavuz Sultan Selim Mahalle Muhtarı Aslı Ertik; Körfez Artvinliler Dernek Başkanı Nihat Tekgümüş ve yönetim kurulu üyeleri, Körfez Ağrılılar Derneği Başkanı Nurettin Kaplan ve yönetimi, Ak Parti Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı ve yönetimi, meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, iş adamları, sanayiciler ve çok sayıda kadın davetli katıldı.
HER KADIN BİR ŞİİRDİR
Programın açılış konuşmasını yapan Kadıneli Kocaeli Kooperatifi’nin Kurucusu ve başkanı Müge Uçak, her kadının aslında bir şiir olduğunu belirterek, ‘Kadının olmadığı yerde hayat yoktur. Hayatı anlamlı kılan kadınlarımızdın. Bu yüzden şiirler kadın üzerine yazılmıştır. Kadın şairlerin azlığı da bundandır. Birlik olacağız. Güçlü olacağız. Yönetime katılacağız. El ele vereceğiz. Birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz takdirde yapamayacağımız bir şey yoktur” dedi.
BUGDAY EKECEĞİZ
Kandıra ve Körfez’de kadınlar olarak arazi temin ederek buğday ekimi yapacaklarını belirten Müge Uçak, ‘Kadınlarımızı üretime yönlendireceğiz. Birlik ve beraberlik içinde; üretim yapacağız. Aynı zamanda buğday ekimi için arazi ayarlamaları yapılmaktadır. Bu çalışmaları da kadınlarımızla birlikte yapacağız’ dedi.
KADINLAR KENDİ HİKAYESİNİ YAZACAK
Kadın Kooperatifi Körfez Şube Başkanı Şirin Ayan ise yaptığı konuşmada, her kadının kendi hikâyesini yazacağını belirterek, “ Kadın eli Körfez Şubesi’ni oluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Ben Şirin Ayan. Hayali olan bir kadınım. Anneyim. Hayali olan kadınlarla yola çıktık. Kadın demek, bir hikâye demektir. Bizde kendi hikâyemizi yeniden yazacağız. Kadınlarla birlikte yürüyeceğiz. Kadın eli her yerde; sofrada, yürekte, hayatta. Biz de her yerde kabul gören bu elleri daha yükseklere taşımak için mücadele edeceğiz’ dedi.
KONUŞMALAR YAPILDI
Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurt, her daim kadınların yanında olduklarını, belediye olarak girişimci kadınlara her daim destekte bulunduklarını söyledi ve bu programı düzenleyenlere teşekkür ettiğini belirtti. Körfez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zehra Coşkun Salih ise, kadınlar olarak birlik ve beraberliğin önemine değindi. Körfez Belediyesi Meclis Üyesi Ayşe Hacet Aşar ise, kadınların üretime katılmalarını sağlamak için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti ve Ticaret Odası’nda buna öncülük ettiklerini söyledi. Kooperatifin Temizlik Komisyonu Başkanı Neslihan Tamer ise, güç birliğinin önemine değindi ve birlikte kuvvet doğacağını, bu birliğe ise bu kooperatifin öncülük edeceğini söyledi.
SİNEVİZYON GÖSTERİSİ YAPILDI
Programda, kadın kooperatifi olarak neler yapacaklarını, bu güne kadar neler yaptıklarını anlatan, kadınların nasıl üretime katıldığını anlatan bir sinevizyon gösterisinde bulunuldu. Gösterilen kısa sinevizyon gösterisinde kadınların üretime nasıl katıldıkları anlatılıyor.
.gif)
Gündem, 24 Mart 2022 21:28
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
