Diliskelesi’ne alternatif yol için önemli toplantı
Gündem, 22 Mart 2022 20:17Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Diliskelesi Mahallesi’nin giriş ve çıkış sorununu çözmek için çalışma başlattı.
Diliskelesi’ne yeni alternatif araç giriş ve çıkış geçidi için bugün önemli bir toplantı yapıldı.Mevcutta limanların, sanayinin ve Diliskelesi Mahallesi’nin giriş -çıkışını sağlayan Liman Caddesi üzerinden yapılan giriş ve çıkışlar nedeni ile mahalle halkı yoğun trafik ve yaşanan kazalar nedeniyle sürekli sıkıntı yaşıyordu.
VALİ YAVUZ, BAŞKAN ŞAYİR’İN ÇAĞRISINA CEVAP VERDİ
Yaşanan bu sorunu seçim sürecinde de sık sık gündeme getiren Başkan Şayir, göreve geldiği günden bu yana gerek Ankara’da, gerekse il bazında görüşmeler yaparak çözüm için çalışma başlatılmasını istemişti.
Şayir’in çağrısına cevap veren Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, projenin hayat bulması için talimat verdi. Diliskelesi Mahallesi’nin önemli bir sorunu olarak gösterilen mahalleye giriş ve çıkışların daha sağlıklı bir şekilde yapılması ve Dilovası şehir merkezine bağlantısının kolaylaştırılması için planlanan projenin hayata geçirilmesi için Dilovası Kaymakamlığı’nda toplantı yapıldı.
KAYMAKAMLIKTA ÖNEMLİ TOPLANTI
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un talimatı ile Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy başkanlığında yapılan toplantıya Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Karayolları 1. Bölge Müdür Yardımcısı Sinan Sezen, TEİAŞ yetkilileri ve Dilovası Belediyesi teknik müdürleri katıldı.
KARAYOLLARI ÇALIŞMA BAŞLATTI
Başkan Şayir’in sunum yaptığı toplantıda yapılması düşünülen proje hakkında yetkililere teknik bilgiler aktarırken, toplantı da Diliskelesi Mahallesi’ne otoban üzerinden bağlantının sağlanması için alt geçit ya da üst geçit şeklinde yeni yol yapılması sağlanacak. Projenin hayata geçebilmesi için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü teknik bir çalışma yapacak. Çalışma kapsamında, zemin etütleri incelenecek, ölçümler yapılacak ve hangi ulaşımın sağlıklı olabileceği konusunda teknik çalışmanın bitmesinin ardından ilerleyen haftalarda yapılacak toplantı ile yeni alternatif yol çalışması start alacak.
BAŞKAN ŞAYİR, “DİLİSKELESİ’NİN ÇİLESİ BİTECEK”
Yapılan toplantı sonrası kısa bir açıklama yapan Başkan Şayir, “Dilovamız ve Diliskelesi Mahallemiz için oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Halkımızın yaşadığı soruna çözüm için göreve geldiğimiz günden bu yana çalmadığımız kapı kalmadı. Maliyeti oldukça yüksek olan bu projenin hayata geçebilmesi için başlattığımız çalışmalarımıza Kocaeli Valimiz Sayın Seddar Yavuz destek vererek çalışmanın başlatılması için talimat verdi. Bugün yaptığımız toplantı ile de ilk adımı atmış olduk. İnşallah yakın bir zaman da teknik çalışmaları hazırlanacak ve ardından da projenin hayata geçirilmesi sağlanacaktır. Yapılacak olan projenin ardından Diliskelesi halkının çilesi de sona ermiş olacaktır. Desteğini esirgemeyen Valimiz Seddar Yavuz’a tüm Dilovası halkı adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
.gif)
Gündem, 22 Mart 2022 20:17
Yorumlar (0)
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
İSU’nun 2026 yılı hedefleri masaya yatırıldı
Kocaeli vekilinden Migros işçilerine destek
Başkan Gökçe, Yığılcalılar Derneği'ne konuk oldu
Gıda enflasyonu son iki yılın zirvesine ulaştı
Yerel Destek Programı YEDEP 2026’da başvuru süresi uzatıldı
