Büyükşehir’den ayçiçeği üreticisine gübre desteği
Gündem, 14 Mart 2022 09:25Başkan Büyükakın, çiftçilere verdiği müjdelere bir yenisini ekleyerek, yağlık ayçiçeği yetiştiriciliği yapan üreticilere gübre desteği verileceğini açıkladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sıvıyağ üretiminin artırılması ve tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi için hayata geçirdiği “Ayçiçeği Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” kapsamında, çiftçilere yağlık ayçiçeği gübresi desteği sağlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, tarımsal kalkınma hamleleriyle hayata geçirdiği çok sayıda projeyle tarıma ve üreticilere destek olmaya ve çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bir müjde daha veren Başkan Büyükakın, yağlık ayçiçeği üreticilerinin gübrelerinin Büyükşehir tarafından sağlanacağını duyurdu.
BÜYÜKŞEHİR ÜRETİCİNİN YANINDA
Başkan Büyükakın, tarımda katma değeri yüksek ürünlerin yetiştirilmesi ve sıvıyağ üretimine artırılması amacıyla yağlık ayçiçeği yetiştiriciliği yapan tüm çiftçileri destekleyeceklerini belirtti. Ayçiçeği ekim alanlarının yüzde 73'ünün Trakya ve Marmara bölgesinde bulunduğunu aktaran Büyükakın, destekleme projesi ile bölgedeki ayçiçeği tarım alanlarının miktarı ve birim alan veriminin arttırılmasının hedeflendiğini dile getirerek, “Bu kapsamda çiftçilerimize bir müjde daha veriyoruz. Yağlık ayçiçeği üretimi yapan üreticilerimize gübre desteği sağlayacağız. Hayırlı olsun.” diye konuştu.
BAŞVURULAR 18 MART’A KADAR
Tarımı geliştirmeye ve çiftçilerin gelir düzeyini artırmaya yönelik başlatılan, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen Kocaeli’nin önemli kırsal kalkınma hamlelerinden biri olan “Ayçiçeği Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi” ile sıvıyağ üretiminin artırılması amaçlanıyor. Yağlık ayçiçeği gübresinden yararlanmak isteyen üreticiler, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi ya da güncel çiftçi belgeleriyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ile Kandıra ve Kartepe ziraat odası başkanlıklarına 18 Mart Cuma günü mesai bitimine kadar müracaat edebilecek.
.jpg)
Gündem, 14 Mart 2022 09:25
Yorumlar (0)
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
Üçlü ittifak tamam mı?
Körfez Tütünçiftlik sahilinden 1 ton atık çıktı
Kocaeli tarımında çifte hasat
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
İmamoğlu'ndan korktukları kadar Allah'tan korkmuyorlar!
Bütçe açığı köprü satışıyla da kapanmaz
Vali Aktaş o köydeki mevlit programına katıldı
Emekli bankacı Selma Duman Yavuz 51 yaşında vefat etti
Kocaeli Aydınlar Ocağı, Musa Ordu’yu andı
İzmit’te şehit yakınları ve gaziler için yeni merkez
Diyanet öğrenci yurtlarına da girdi
Gizli tanık beyanı ile ilgili dikkat çeken açıklamalar
Yürekleri ısıtan görüntüler
UlaşımPark, Berlin’deki fuarda uluslararası vitrine çıkıyor
Öcalan'ı, Bahçeli mi evlendirecek?
İki ilçede eğitim ve tahliye tatbikatı
Hacı Hasan Mahallesi’nde kadın kadına buluşma!
Kaldırım taşları ve parke kaplamalar yenileniyor
Gölcüklü genç kaza kurbanı oldu
Kayyum esprisi yaptı, savcı ifadeye çağırdı!
Körfez’den çıkarıldı, deniz canlılarına yuva oldu
