İzmitli iş insanı Avcı’dan Atatürk’le ilgili deli saçması sözlere suç duyurusu
Polis & Adliye, 10 Mart 2022 16:40Gazeteci Yazar Emine Şenlikoğlu’nun Atatürk ve İnönü ile ilgili deli saçması olarak da nitelendirilen iftira içeren açıklamaları hakkında İzmitli iş insanı Mehmet Avcı savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Türkiye genelinde Atatürk’e ve Atatürkçülere yönelik hakaret edenleri şikayet eden 5816 sayılı Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanun kapsamında savcılığa suç duyurusunda bulunan, andımızı geri istiyoruz adı altında çeşitli kampanyalar ile tanınan İzmit’in sevilen İş insanı Mehmet Avcı bugün Gazeteci Yazar ve TV yorumcusu Emine Şenlikoğlu’nu Kocaeli Adliyesinde Atatürk’e hakaretten ve TCK’nın 3 maddesinden savcılığa suç duyurusunda bulundu.
İş İnsanı Avcı konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı
“İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci yazar ve TV yorumcusu Emine Şenlikoğlu’nun Şanlıurfa Merkezli bir TV programında, canlı yayında Aralık 2021 tarihine denk gelen yayında Atatürk’e iftira atmak suretiyle Atatürk’ün 1923 ‘te Amerikalılar ile imzaladığını iddia ederek eğitim müfredatının değiştirildiğini ve bunun kontrolünün Amerikalılara bırakıldığı yalanını atarak, sözde gazeteci Şenlikoğlu dile getirmiştir. Böyle bir belge veya Atatürk’ün böyle bir imzası yoktur. Tarih bir bilimdir. Bu bilime göre somut delil gösterebilmesi için de savcılık müracaatımda bulundum.
Ayrıca TCK’nın 3 ayrı maddesinden Emine Şenlikoğlu şikayet ettim.. 5816 sayılı kanun gereği Atatürk’ün aziz hatırasına hakaret ve iftiradan, TCK 218 medya yoluyla yaptığı için ayrıca bir maddeden , TCK 216 Atatürkçü ve vatansever insanları kin ve nefrete sürüklemekten ve TCK 43. maddesi geçmişte yapmış olduğu bu ve buna benzer suçların zincirleme devam ettiğinden dolayı şikayet edildi.
Sözde gazeteci Emine Şenlikoğlu’nun Atatürk’ün imzasının olduğu idda ettiği Amerikalıların Milli Eğitim Müfredatını düzenleyip, bazı şeyleri engellediğiyle ilgili iddiayı savcılığa video ve basında çıkan haberleri delil göstererek teslim ettim. Son zamanlarda milli birlik ve beraberlik gereken bir zamanda Türkiye ekonomik sıkıntılar ile boğuşurken Dini İslam’ı, barış ve kardeşliği, hoşgörü olarak anlatan dinimizin aksine bu tür kişiler dini hassasiyetleri kullanıp Atatürk’e Cumhuriyet’e iftira ve hakaretlerde bulunmaktadır. Biz devletimizin, milletimizin anayasamızın yanındayız . Bu tür söylemlere yol vermeyeceğiz . Herkesi inançlara, makamlara saygılı olmayı davet ediyorum.
Halkımızın Türkiye Cumhuriyetine yönelik oynanan oyunlara, provokatör ve trollerin kışkırtmasına gelmemesi gerektiğini belirtip; Kocaeli Savcılığı’nın konunun daha hızlı çözümlenmesi için dosyayı Urfa Cumhuriyet Savcılığına gönderildiğini belirtti. Son olarak Atatürk’ün aziz hatırasının yaşatabilmek için iki sınıfa öğrencilere ve okul kütüphanesine 50’şer adet Nutuk Kitabını’da hediye etme sözü veriyorum”. diyerek sözlerini tamamladı.
Polis & Adliye, 10 Mart 2022 16:40
Yorumlar (0)
Erdoğan adına kurulan vakıf vergiden muaf tutulmuş
Derince’de anlamlı kermes
Büyükakın, üç ayların başlangıcını kutladı
Doğusel: Gemilere yönelik saldırıları endişeyle takip ediyoruz
İYİ Parti Kocaeli’de yeni üyelere rozetleri takıldı
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Bulut’un makam odası boş kalmıyor
Medya operasyonlarının asıl sebebi ne?
Vali Aktaş’tan Lastik-İş Sendikası’na ziyaret
Kaybettiğiniz eşyalar burada olabilir!
Hyundai Motor Türkiye’nin kurumsal web sitesi yenilendi
İlaç fiyatlarına zam kapıda!
AKP'li Tayyar yine gıybet yaptı!
Yağmur yağsa sığınacak yer yok!
Büyükakın STK’lara seslendi
Bahçeli'den DEM'in Öcalan mitingine destek!
Gölcük Hamidiye’de Kestane Festivali coşkusu
Saadetliler Gölcük’te Hasan Bitmez anısına lokum dağıttılar
Zeray GYO için Borsa İstanbul’da ilk gong çaldı
Kocaeli’de yılbaşı gecesi işletmeler 03.30’a kadar açık kalacak
Büyükakın’a haddehane cevabı: Halkla alay etmeyin!
Dilovası faciası ile ilgili bilirkişi raporu ve iddianame üzerinde siyasi baskı var!
Otoyola çıkacak sürücüler dikkat! Kandıra gişelerinde çalışma var
İzmitli sporcu gece yarısı silahla vuruldu
Trafik cezaları cep yakacak!
Symbol AVM’ye yakın nokta çöplüğe döndü!
İYİ Parti’de Yüksel Ercan’ın yardımcıları belli oldu
AKP Genel Başkanlığına Bilal Erdoğan mı geçecek?
Özgür Özel, DEM'lilere sert çıkmayacak mı?
Büyükakın: Sadece iş yapacağız, laf uçar, eser kalır
Başkan Sezer muhtarları dinledi ve yardımcılarına talimat verdi
Ekmek ve simit zamları için yeni bir uygulama
Büyükşehir’in kursu ile kendi işlerinin patronu oldular
Kocaeli’de muhteşem Atatürk sergisi
İki adet metro tüneli açma makinesi Derince’ye getirildi
DEM'lilerin raporunu paçavra diyerek yırttı!
Sapanca gölü geri çekiliyor, ekosistem tehlikede
Kocaeli’de fotoğraf yarışmasına rekor başvuru
Başkan Hürriyet İzmitlileri bu pazara davet etti!
Vali Aktaş güne okul ziyareti ile başladı
