Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz
Gündem, 07 Mart 2022 03:01Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada:
“Eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi hayatın her alanında büyük başarılara imza atan, aile ve toplumun temel yapı taşı olan kadınlarımız, bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, eğiten, sevgisi ile kuşatan ve şefkatli yürekleriyle bir an olsun bile bizleri yalnız bırakmayan en değerli varlıklarımızdır.
Tarih boyunca kurduğumuz devletlerin harcını yoğuran, Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin katettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız, geleceğimizin inşasında da önemli rol oynamaktadırlar.
Toplumun yapı taşı aile kurumunun anneleri olan kadınlarımız, son yıllarda giderek artan bir şekilde sosyal, ekonomik ve siyasal alanlarda yer alarak toplumsal hayatta daha aktif rol oynamaktadırlar.
“Cennet annelerin ayakları altındadır” anlayışının mensupları olarak; bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi, bundan sonra da olmayı sürdüreceğiz. Gölcük Belediyesi olarak da; kadınlarımızı her platformda desteklemeye ve pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, şehit ve gazi yakını kadınlarımız başta olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularımla tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
8 MART’TA GÖLCÜK’TE KADINLARA ÖZEL PROGRAMLAR
Öte yandan 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Gölcük’te yaşayan kadınlar; Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenecek etkinliklerde, özel günlerini dolu dolu geçirecek.
HAYATTAKİ YANSIMALARINI SERGİDE GÖZLEMLEYECEKLER
Etkinliler kapsamında ilk olarak saat 11.30’da Gölcük Anıtpark’ta törende çelenk sunma töreninde bir araya gelecek. Gün boyu devam edecek etkinliklerde kadınlar, tören alanında oluşturulan Kadın Emeği Fotoğraf Sergisi’nde hayattaki yansımalarını gözlemleyecek.
KADINLAR ANAYASAL HAKLARININ DETAYLARINI ÖĞRENECEK
Gölcüklü kadınlar, kendi günlerinde bir sonraki programda ise saat 14.00’da Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde düzenlenecek panelde “Kadınların Yasalardan Kaynaklanan Hakları” ve “Kadına Şiddete Karşı Önleyici ve Koruyucu Önlemler” konularında bilgiler alacak. Av. Sümeyye Sümeyye Özer ve Av. Buse Arslan’ın anlatımları ile kadınların bilinçlenmeleri sağlanacak.
KADINLAR KENDİ YAŞAMLARINI TİYATRO SAHNESİNE TAŞIYOR
Programın devamında son olarak Gölcük’te yaşayan kadınlar, erkeklerle; çocukluktan yetişkinliğe uzanan ilişkilerini interaktif oyunda tiyatro sahnesinde sergileyecekler. Kazıklı Kervansarayı’nda saat 20.00’da sahnelenecek “Tatlı ve Öfkeli” adlı oyun ile hem oyuncular hem de izleyiciler yaşantılarından kesitlerle eğlenceli anlar yaşayacak.
.jpeg)
Gündem, 07 Mart 2022 03:01
Yorumlar (0)
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
Erdoğan'a PKK uyarısı
SGK'da devlet katkısı kaldırıldı!
Altın fiyatları için tarih verildi!
Emekliye şok!
Bakın şu düşkün leyleklerin yavrusunun yaptığına!
Belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendik
Kandıra’da fındık hasadı öncesi üreticiye yol desteği
İYİ Parti'den çerçeve yasa Anayasaya aykırı çıkışı
