1. Gıda Kimyası Kongresi GTÜ iş birliğiyle Antalya’da düzenleniyor
Eğitim, 01 Mart 2022 15:14Gebze Teknik Üniversitesi, sürdürülebilir kongreler aracılığıyla, ilgili sektörler, bilim insanları ve kamu otoritesi arasında sağlıklı bir köprü oluşturma, ülkemiz için katma değerli ürünler üretimi konusunda katkı sunmaya devam ediyor.
1. Gıda Kimyası Kongresi; Kimyagerler Derneği, Gebze Teknik Üniversitesi ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin ortak organizasyonu ile 3-6 Mart 2022 tarihleri arasında Antalya’da Mirage Park Resort’ta “uluslararası” bir bilimsel toplantı olarak gerçekleştirilecek. Bilimsel programda; davetli konuşmalar, kısa sözel sunumlar, poster sunumları, kurslar ve workshoplar yer alacak. Kısa sözel sunumlar, poster olarak da sergilenerek daha fazla katılımcı ile karşılıklı paylaşım imkanı sağlanacak.
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’nin de katılımının beklendiği kongrenin başkanlığını GTÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ceyhan GÖREN yapacak. GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN’ın açılış konuşması yapacağı etkinlikte ayrıca oturum başkanı olarak bilimsel toplantıyı yönetecek.
Üretim ile ilgili hemen hemen her sektörde ihtiyaç duyulan kimya ve ilgili ana branşlar ile üyelerin iletişimde bulunması ve multidisipliner çalışma yollarını araştırarak meslek merkezden ziyade sorun merkezli proje ekibi oluşturma ve tartışma imkanlarının ortaya çıkması etkinliğin ana hedefi olarak belirlendi.
Bu bağlamda, bu hedeflere ulaşmak, ülkemiz için katma değer oluşturacak yeni atılımlar için süregelen çabalara önemli katkı sunacaktır. Ülkemiz tohumdan-tabağa gıda üretimi konusunda son derece büyük imkânlara sahip olmakla birlikte bu potansiyelin tam ve verimli kullanılabilmesi topyekûn bir iş birliğini gerektiriyor.
Bu bakımdan, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gıda Kimyası Kongresini Üniversitelerimizin, Kimya-Biyoloji Bölümleri, Gıda Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Veterinerlik Fakülteleri, Sağlık Bilimleri Fakülteleri, Beslenme ve Diyetetik Bölümleri, Eczacılık Fakülteleri, gıda kimyası ve teknolojisi alanında faaliyet gösteren özel sektör temsilcileri, kalite kontrol ve standardizasyon, helal gıda alanında çalışan kamu ve özel otoritelerini bir araya getirerek bütün paydaşların gıda üretimi üzerinde sürdürülebilirlik, güvenlik ve katma değer konusunda katkıda bulunabilecek paydaşları bir araya getirmek hedeflenmektedir.
Kısacası gıda üretimi ve güvenliği konusunda elini taşın altını koymak ve nitelikli fikirleri olan herkesin özgürce tartışma ortamı bulabileceği, meslek taasupluğundan arınmış, sorun ve çözüm merkezli iş ve projelere odaklanan bir kongre düzenlemek ana hedeftir. Bu hedefe ulaşmak için Gebze Teknik Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ve Kimyagerler Derneği’nin desteğiyle Kimyager, Gıda Mühendisi, Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekim, Biyolog, Toksikolog, Sağlık Bilimci (Tıp ve Eczacılık), kalite ve akreditasyon, standardizasyon uzmanı, sanayici, sivil toplum kuruluşlarında ve ilgili bakanlıklardan pek çok değerli insan gücümüz bu kongrede bir araya gelecek.
Eğitim, 01 Mart 2022 15:14
Yorumlar (0)
Kocaeli’yi Kitap Fuarı heyecanı sardı
Mansur Yavaş istifa ettiğini açıkladı
Kartepe Kent Meydanı’nda tehlike geliyorum diyor!
Motorine indirim geliyor
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
