1. Gıda Kimyası Kongresi GTÜ iş birliğiyle Antalya’da düzenleniyor
Eğitim, 01 Mart 2022 13:59Gebze Teknik Üniversitesi, sürdürülebilir kongreler aracılığıyla, ilgili sektörler, bilim insanları ve kamu otoritesi arasında sağlıklı bir köprü oluşturma, ülkemiz için katma değerli ürünler üretimi konusunda katkı sunmaya devam ediyor.
1. Gıda Kimyası Kongresi; Kimyagerler Derneği, Gebze Teknik Üniversitesi ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin ortak organizasyonu ile 3-6 Mart 2022 tarihleri arasında Antalya’da Mirage Park Resort’ta “uluslararası” bir bilimsel toplantı olarak gerçekleştirilecek. Bilimsel programda; davetli konuşmalar, kısa sözel sunumlar, poster sunumları, kurslar ve workshoplar yer alacak. Kısa sözel sunumlar, poster olarak da sergilenerek daha fazla katılımcı ile karşılıklı paylaşım imkanı sağlanacak.
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’nin de katılımının beklendiği kongrenin başkanlığını GTÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ceyhan GÖREN yapacak. GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN’ın açılış konuşması yapacağı etkinlikte ayrıca oturum başkanı olarak bilimsel toplantıyı yönetecek.
Üretim ile ilgili hemen hemen her sektörde ihtiyaç duyulan kimya ve ilgili ana branşlar ile üyelerin iletişimde bulunması ve multidisipliner çalışma yollarını araştırarak meslek merkezden ziyade sorun merkezli proje ekibi oluşturma ve tartışma imkanlarının ortaya çıkması etkinliğin ana hedefi olarak belirlendi.
Bu bağlamda, bu hedeflere ulaşmak, ülkemiz için katma değer oluşturacak yeni atılımlar için süregelen çabalara önemli katkı sunacaktır. Ülkemiz tohumdan-tabağa gıda üretimi konusunda son derece büyük imkânlara sahip olmakla birlikte bu potansiyelin tam ve verimli kullanılabilmesi topyekûn bir iş birliğini gerektiriyor.
Bu bakımdan, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gıda Kimyası Kongresini Üniversitelerimizin, Kimya-Biyoloji Bölümleri, Gıda Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Veterinerlik Fakülteleri, Sağlık Bilimleri Fakülteleri, Beslenme ve Diyetetik Bölümleri, Eczacılık Fakülteleri, gıda kimyası ve teknolojisi alanında faaliyet gösteren özel sektör temsilcileri, kalite kontrol ve standardizasyon, helal gıda alanında çalışan kamu ve özel otoritelerini bir araya getirerek bütün paydaşların gıda üretimi üzerinde sürdürülebilirlik, güvenlik ve katma değer konusunda katkıda bulunabilecek paydaşları bir araya getirmek hedeflenmektedir.
Kısacası gıda üretimi ve güvenliği konusunda elini taşın altını koymak ve nitelikli fikirleri olan herkesin özgürce tartışma ortamı bulabileceği, meslek taasupluğundan arınmış, sorun ve çözüm merkezli iş ve projelere odaklanan bir kongre düzenlemek ana hedeftir. Bu hedefe ulaşmak için Gebze Teknik Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ve Kimyagerler Derneği’nin desteğiyle Kimyager, Gıda Mühendisi, Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekim, Biyolog, Toksikolog, Sağlık Bilimci (Tıp ve Eczacılık), kalite ve akreditasyon, standardizasyon uzmanı, sanayici, sivil toplum kuruluşlarında ve ilgili bakanlıklardan pek çok değerli insan gücümüz bu kongrede bir araya gelecek.
Eğitim, 01 Mart 2022 13:59
Yorumlar (0)
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
