Miraç Kandili özel programında gönüller manevi huzurla doldu
Gündem, 28 Şubat 2022 14:44Hz. Muhammed (S.A.V)'in Allah’ın huzuruna çıktığı Miraç gecesi için Büyükşehir Belediyesi gönüllere manevi huzur veren bir anma programı düzenledi
Miraç, Yüce Peygamberimiz (S.A.V)'in Cenab-ı Allah’ın yüksek huzuruna kabulüdür. Onun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız terakki yolculuğu olan gece için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, anma programı düzenledi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Miraç Kandili Özel Programında konuşan İlahiyatçı-eğitimci Osman Eğin, “Miraç bir yükseliştir. Peygamber Efendimiz’in Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya oradan da Allah’ın huzuruna yükseldiği hadisedir” ifadesini kullandı.
,
MİRAÇ GECESİNE ANLAMLI PROGRAM
Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve vatandaşlar katıldı. Sanatçı Harun Beyaz’ın moderatörlüğünü yaptığı programda Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Birincisi Hafız Muhammed Cemal, İlahiyatçı-eğitimci Osman Eğin ve sanatçı Mustafa Cihat hazır bulundu.
GÖNÜLLER MANEVİ HUZUR İLE DOLDU
Miraç Gecesinin feyzinden istifade edildiği gece Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Birincisi Hafız Muhammed Cemal’in Kur’an tilaveti ile başladı. Ardından İlahiyatçı-eğitimci Osman Eğin, miracın hikmetlerini anlattı. Recep ayının 27. gecesine Miraç gecesi dendiğini belirten Eğin, “Miraç kelime anlamı itibariyle göğe çıkma, yükselme anlamlarına gelir. İsra ve Miraç hâdisesi, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) hicretinden 18 ay evvel vuku bulmuştur. Miraç hadisesi, Peygamber Efendimiz’in Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya oradan da Allah’ın huzuruna yükseldiği hadiseye denir. Peygamber Efendimiz bu gece pek çok ruhani ahvâl ve ikrama kavuşmuş olmakla birlikte hiç bir kulun ulaşamayacağı manevi alemlere varmıştır. İşte bu gece her yıl Miraç Kandili olarak idrak edilir” ifadesini kullandı.
“MİRAÇ YÜKSELİŞTİR”
Miraç Kandilinin önemine değinen Eğin, “İsrâ ve Miraç olarak ifade edilen bu ilâhî ikram, bütün beşerî perdeler kaldırıla¬rak idraklerin ötesinde ve tamamen ilâhî ölçülerle gerçekleşen bir lütuftur. Meselâ, beşerî manada mekân ve zaman mefhumu ortadan kalkmış, milyarlarca insan ömrüne sığmayacak kadar uzun bir yolculuk ve sayısız müşahedeler, bir saniyeden daha az bir zaman içerisinde vuku bul¬muştur” dedi.
KUR’AN TİLAVETİ
İlahiyatçı-eğitimci Osman Eğin’in ardından sanatçı Mustafa Cihat ve Harun Beyaz birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle vatandaşların gönüllerine dokundu. Gece Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Birincisi Hafız Muhammed Cemal’in Kur’an tilavetiyle son buldu. Program sonunda Başkan Vekili Çakmak, programa katılan konuklara çiçek takdim etti.
.gif)
Gündem, 28 Şubat 2022 14:44
Yorumlar (0)
Kocaeli’yi Kitap Fuarı heyecanı sardı
Mansur Yavaş istifa ettiğini açıkladı
Kartepe Kent Meydanı’nda tehlike geliyorum diyor!
Motorine indirim geliyor
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
