Miraç Kandili özel programında gönüller manevi huzurla doldu
Gündem, 28 Şubat 2022 22:47Hz. Muhammed (S.A.V)'in Allah’ın huzuruna çıktığı Miraç gecesi için Büyükşehir Belediyesi gönüllere manevi huzur veren bir anma programı düzenledi
Miraç, Yüce Peygamberimiz (S.A.V)'in Cenab-ı Allah’ın yüksek huzuruna kabulüdür. Onun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız terakki yolculuğu olan gece için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, anma programı düzenledi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Miraç Kandili Özel Programında konuşan İlahiyatçı-eğitimci Osman Eğin, “Miraç bir yükseliştir. Peygamber Efendimiz’in Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya oradan da Allah’ın huzuruna yükseldiği hadisedir” ifadesini kullandı.
,
MİRAÇ GECESİNE ANLAMLI PROGRAM
Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve vatandaşlar katıldı. Sanatçı Harun Beyaz’ın moderatörlüğünü yaptığı programda Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Birincisi Hafız Muhammed Cemal, İlahiyatçı-eğitimci Osman Eğin ve sanatçı Mustafa Cihat hazır bulundu.
GÖNÜLLER MANEVİ HUZUR İLE DOLDU
Miraç Gecesinin feyzinden istifade edildiği gece Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Birincisi Hafız Muhammed Cemal’in Kur’an tilaveti ile başladı. Ardından İlahiyatçı-eğitimci Osman Eğin, miracın hikmetlerini anlattı. Recep ayının 27. gecesine Miraç gecesi dendiğini belirten Eğin, “Miraç kelime anlamı itibariyle göğe çıkma, yükselme anlamlarına gelir. İsra ve Miraç hâdisesi, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) hicretinden 18 ay evvel vuku bulmuştur. Miraç hadisesi, Peygamber Efendimiz’in Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya oradan da Allah’ın huzuruna yükseldiği hadiseye denir. Peygamber Efendimiz bu gece pek çok ruhani ahvâl ve ikrama kavuşmuş olmakla birlikte hiç bir kulun ulaşamayacağı manevi alemlere varmıştır. İşte bu gece her yıl Miraç Kandili olarak idrak edilir” ifadesini kullandı.
“MİRAÇ YÜKSELİŞTİR”
Miraç Kandilinin önemine değinen Eğin, “İsrâ ve Miraç olarak ifade edilen bu ilâhî ikram, bütün beşerî perdeler kaldırıla¬rak idraklerin ötesinde ve tamamen ilâhî ölçülerle gerçekleşen bir lütuftur. Meselâ, beşerî manada mekân ve zaman mefhumu ortadan kalkmış, milyarlarca insan ömrüne sığmayacak kadar uzun bir yolculuk ve sayısız müşahedeler, bir saniyeden daha az bir zaman içerisinde vuku bul¬muştur” dedi.
KUR’AN TİLAVETİ
İlahiyatçı-eğitimci Osman Eğin’in ardından sanatçı Mustafa Cihat ve Harun Beyaz birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle vatandaşların gönüllerine dokundu. Gece Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Birincisi Hafız Muhammed Cemal’in Kur’an tilavetiyle son buldu. Program sonunda Başkan Vekili Çakmak, programa katılan konuklara çiçek takdim etti.
.gif)
Gündem, 28 Şubat 2022 22:47
Yorumlar (0)
Terörist başına umut hakkı vermek kabul edilemez
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
