Başkan Büyükakın metro için tarih verdi
Siyaset, 13 Şubat 2022 02:45AK Parti Gebze İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimler Danışma toplantısında konuşan Başkan Büyükakın, “Metro Projesinde kullanılacak araçların siparişleri verildi. Bu yılın Ağustos ayı gibi ilk araçlar gelecek ve daha sonra araçların test sürüşleri başlayacak. İnşallah 2023’ün başında hattın bir kısmı işletmeye alınacak” dedi.
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın, AK Parti Gebze İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimler Danışma toplantısında Gebze OSB – Darıca Sahil Metro Projesi’nin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hükümetimizin ortaya koyduğu Metro projemiz, ilgili diğer kamu yatırımlarıyla Altı Milyar TL’yi buldu. Bir kez daha Cumhurbaşkanımız ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ile bakanlığımızın tüm yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Metro projesi bir taraftan hızlı bir şekilde ilerlerken kullanılacak araçların siparişleri de verildi. Bu yılın Ağustos ayı gibi ilk araçlar gelecek ve daha sonra araçların test sürüşleri başlayacak. İnşallah Cumhuriyetimizin 100. yılında yani 2023 yılının ilk aylarında hattın bir kısmı işletmeye alınacak” açıklamasını yaptı.
“11 İSTASYON, DEPO SAHASI VE 20 ADET ŞAFTTA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”
Metro projesinin Gebze, Darıca ve bölgesi için tek kalemde yapılan en büyük çok önemli bir yatırım olduğunun da altı çizen Başkan Büyükakın, “Gebze’miz için çok önemli olan Metro projesi, OSB’lerden başlayacak ve Darıca ilçemize kadar ulaşacak. 11 istasyon, depo sahası ve 20 adet şaftta çalışmalar devam ediyor. Bugün o projede emeğini ortaya koyan tüm çalışanlara da bir kez daha teşekkürlerimi sunmak istiyorum” ifadelerini de sarf etti. Başkan Büyükakın ayrıca, “Gebze OSB - Darıca Sahil Metro Hattımız sayesinde Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Gebze-Darıca ilçelerimiz arasındaki karayolu ulaşımına önemli bir alternatif oluşturacağız” diye konuştu.
.jpg)
Siyaset, 13 Şubat 2022 02:45
Yorumlar (0)
Şehri geliştiren fikirler ödüllendirildi
Terörist başına umut hakkı vermek kabul edilemez
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
