Başkan Büyükakın metro için tarih verdi
Siyaset, 13 Şubat 2022 07:30AK Parti Gebze İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimler Danışma toplantısında konuşan Başkan Büyükakın, “Metro Projesinde kullanılacak araçların siparişleri verildi. Bu yılın Ağustos ayı gibi ilk araçlar gelecek ve daha sonra araçların test sürüşleri başlayacak. İnşallah 2023’ün başında hattın bir kısmı işletmeye alınacak” dedi.
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın, AK Parti Gebze İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimler Danışma toplantısında Gebze OSB – Darıca Sahil Metro Projesi’nin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hükümetimizin ortaya koyduğu Metro projemiz, ilgili diğer kamu yatırımlarıyla Altı Milyar TL’yi buldu. Bir kez daha Cumhurbaşkanımız ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ile bakanlığımızın tüm yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Metro projesi bir taraftan hızlı bir şekilde ilerlerken kullanılacak araçların siparişleri de verildi. Bu yılın Ağustos ayı gibi ilk araçlar gelecek ve daha sonra araçların test sürüşleri başlayacak. İnşallah Cumhuriyetimizin 100. yılında yani 2023 yılının ilk aylarında hattın bir kısmı işletmeye alınacak” açıklamasını yaptı.
“11 İSTASYON, DEPO SAHASI VE 20 ADET ŞAFTTA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”
Metro projesinin Gebze, Darıca ve bölgesi için tek kalemde yapılan en büyük çok önemli bir yatırım olduğunun da altı çizen Başkan Büyükakın, “Gebze’miz için çok önemli olan Metro projesi, OSB’lerden başlayacak ve Darıca ilçemize kadar ulaşacak. 11 istasyon, depo sahası ve 20 adet şaftta çalışmalar devam ediyor. Bugün o projede emeğini ortaya koyan tüm çalışanlara da bir kez daha teşekkürlerimi sunmak istiyorum” ifadelerini de sarf etti. Başkan Büyükakın ayrıca, “Gebze OSB - Darıca Sahil Metro Hattımız sayesinde Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Gebze-Darıca ilçelerimiz arasındaki karayolu ulaşımına önemli bir alternatif oluşturacağız” diye konuştu.
.jpg)
Siyaset, 13 Şubat 2022 07:30
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
