Başiskele Atakent Deresi’nde ıslah çalışmaları yapılıyor
Gündem, 09 Şubat 2022 06:20Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü ile genelinde dere ıslah çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda 2022 yılı yatırım programı dâhilinde Başiskele ilçesi Atakent Mahallesi, Doğa koleji arkasında bulunan Atakent Deresinde ıslah çalışmaları devam ediyor.
TAŞKINLARIN ÖNÜNE GEÇİLİYOR
İSU Genel Müdürlüğü, değişen iklim koşullarıyla birlikte ani yaşanan yağışlar ve taşkınların önüne geçebilmek için Kocaeli genelinde birçok dere üzerinde ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor. Yağışlar sonucu oluşan yüzey sularının toplanması ve uzaklaştırılması için 2004 yılı itibariyle çalışmalarına başlayan İSU, 700 kilometreye varan yağmursuyu hattı ve 95 kilometrenin üzerinde dere ıslah çalışması yaptı.
ATAKENT DERESİNDE ISLAH ÇALIŞMALARI
2022 yılı yatırım programı kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam eden İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele İlçesi Atakent Mahallesi Doğa Koleji’nin arka kısmında bulunan Atakent Deresinde ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor. Yapılan çalışmalar kapsamında 161 metre uzunluğunda taş örme duvar imalatı gerçekleştirildi. Ayrıca 500 metre uzunluğunda toprak trapez çalışması gerçekleştirilen çalışmalarda proje kapsamında 9 adet menfez imalatı gerçekleştirilecek. Yapılan çalışmaların tamamlanması ile birlikte dere üzerine korkuluklar takılarak boyama işlemleri yapılacak.
İL GENELİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Başiskele’de gerçekleştirilen dere ıslah çalışmasının tamamlanması ile beraber düzenli akışı sağlanarak, çevreye ve insana tehdit oluşturmayacak hale getirilecek. Kocaeli genelinde ani yağışlar ile oluşabilecek taşkınların önüne geçebilmek için birçok ilçede dere ıslahları ve yağmursuyu altyapı hatları çalışmaları devam ediyor.
.gif)
Gündem, 09 Şubat 2022 06:20
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
