Pazar esnafı tarım desteklerinden çok memnun
Gündem, 03 Şubat 2022 19:59Başkan Büyükakın, Kandıra pazarını ziyaret ederek eşi Figen Hanımın istediği mutfak alışverişini yaptı
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kandıra Pazarında kurulan tezgahları tek tek gezdi. Başkan Büyükakın, Kandıralı üreticilerin mahsüllerinin vatandaşla buluşmasindan dolayi mutlu olduğunu belirterek, “Kandıra’mızın bu pazarında çiftçimizin büyük emekler vererek, tarlalarında yetiştirdikleri mahsuller satılıyor. Bugün buraya geleceğimi bilen kıymetli eşim Figen hanımın istediği ürünler vardı, bu vesileyle onları da aldım” dedi. Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ve AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez’in de yer aldığı ziyarette, Kandıralı vatandaşlar ve esnaflar başkanlara yoğun ilgi gösterdi. Üretilen ürünlerin direkt tüketiciyle buluşmasından dolayı vatandaşların oldukça memnun olduklarını dile getiren pazar esnafı, Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma verdikleri desteklerden özellikle memnun olduklarını da Başkan Büyükakın’a ifade etti.
“AKARYAKIT DESTEĞİYLE ÜRETİCİMİZİN YANINDA OLDUK”
Kandıra’nın ürünleriyle ünlü pazarında, esnafların Büyükşehir Belediyesi’nin mazot, gübre, tohum ve diğer tüm desteklere teşekkür etmesi nedeniyle, “Her zaman verdiğimiz desteklerle üreticimizin ve çiftçimizin yanında olacağız” diyen Başkan Büyükakın, alışverişi sonrası yaptığı açıklamada, “Gübre ve tohum destekleri ile çiftçimize destek olurken diğer bir taraftan çiftçimize daha fazla yardımcı olmak için Türkiye'de Büyükşehir Belediyeleri arasında ilk kez akaryakıt desteğiyle üreticimizin yanında olduk. Esnafımız da verdiğimiz desteklerden memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Çiftçimizin, esnafımızın ve halkımızın memnuniyeti bizim için her şeyin önündedir" şeklinde konuştu.
.gif)
"TÜRKİYE'DE TARIM DENİNCE AKLA İLK KANDIRA GELECEK"
Üreticilerden ürünler ve üretim yöntemleri hakkında bilgi de alan Başkan Büyükakın, sağlıklı gıdanın ve yerli üretimin önemine inandığını da özellikle vurguladığı açıklamasında, “Hükümetimiz ve Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerin birçok tarım desteği vermesinin sebebi halkımızın gıdaya en kolay ve en uygun fiyatlarla ulaşmasını sağlamaktır. Kandıra'daki topraklarımızın bereketini artırdığımızda buranın yerel ekonomisi büyüyecek ve özellikle bu bölgelerdeki üretim kapasitesi artacak istihdam verilerinde artış olacak. Bu sayede gençlerimiz kendi bölgelerinde kendi topraklarında üretime katılmak için heyecanı da artmış olacak. Şehirden köylerimize, analarının ve babalarının ocağına dönüş bu sayede biraz daha hızlanacaktır” diye konuştu.
“KANDIRA’NIN GÜCÜNE GÜÇ KATMA ARZUSUNDAYIZ”
‘’Bizim derdimiz tarımsal ve hayvansal üretimi artırarak Türkiye'de bu alanda da söz sahibi olmak’’ diyerek açıklamalarını sürdüren Başkan Büyükakın, “Tarımsal üretimde İstanbul’un hemen yanı başında bir üretim merkezi olan Kandıra’nın gücüne güç katma arzusundayız. Türkiye’de sanayi denince akla Kocaeli’nin gelmesinin yanında en değerli tarım ürünlerini yetiştiren bir kent olmasını da istiyoruz. Desteklerimizle Kandıra’nın şehrimizin tamamında ve Türkiye'de tarım denilince akla gelen yer olacağına da yürekten inanıyoruz. Kandıra’nın çalışkan insanı, bizlerin ve Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Bakanlığımızın destekleriyle inşallah bunu başaracağımıza inanıyoruz" dedi. Başkan Büyükakın ziyaret boyunca, Kandıra ürünleriyle meşhur pazarında vatandaşlarla samimi şekilde sohbet ederken ve pazarcılara bol kazançlar dilerken, üretici ve tüketicilerin öneriyle birlikte taleplerini de dinlemeyi ihmal etmedi.
Gündem, 03 Şubat 2022 19:59
Yorumlar (0)
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
