Teşekkürle karın doymuyor
Sağlık, 29 Ocak 2022 09:19Sağlık Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda Aralık ayına ait Nöbet ücreti ve performansa dayalı Döner Sermaye (Ek Ödemelerin) ve Yüzde 2,5 zamların çalışanlara ödenmemesi nedeniyle Türk Sağlık Sen Basın açıklaması yaptı.
Sağlık Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda Aralık ayına ait Nöbet ücreti, performansa dayalı Döner Sermaye (Ek Ödemeleri) ve 1 Ocak’dan itibaren geçerli olan Yüzde 2,5 zamların ve 15 günlük farklarının sağlık çalışanlarına ödenmemesi nedeniyle Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu üyesi, Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Ozan Yüzüak, Serkan Kökduman, Umut Birol, Eski Şube Başkan Yardımcısı Zekai Dumlupınar, Kocaeli Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Temsilcisi Yalçın Gül ile birlikte Şubede basın açıklaması yaptı.
Başkan Çeker yapmış olduğu açıklamada” Kurumlarda önceliğinin çalışanın hakkı ve emeğinin ödenmesi olması gerektiğini ısrarla her platformda dile getiriyoruz. Özellikle ücretlerle ile ilgili erteleme veya ödenmeme gibi durumlar kabul edilemez.
Sağlık Çalışanları enflasyon canavarı ile cebelleşirken, nerde ise saat başı değişen yakıt fiyatları ve marketlerde günlük değişen fiyat etiketleri karşısında mağlup olan çalışanların hak ettikleri ekonomik değerler zamanında çalışanlara ödenerek, çalışanlar ekonomik sıkıntıya sokulmamalıdır. Çalışanın hakkı zamanında teslim edilmelidir. Kurumlar bu konuda hassas olmalıdır.
Sağlık Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda görev yapan Sağlık çalışanlarının emeği ve hakkı yok sayılmaktadır. Çalışanlardan gelen şikâyetlerde 2021 yılı Aralık ayına ait Nöbet ücreti ve performansa dayalı Döner Sermaye Ek Ödemelerinin ekonomik karşılıkları 2022 Yılı Ocak ayında çalışanlara ödenmesi gerekir iken ödemelerin yapılmayarak çalışanlar mağdur edilmiştir. Ödemelerin aksatılması hukuka da aykırıdır. 1 Ocak 2022 den geçerli olan %2.5 ek zam ve 15 günlük farklarda ödenmemiştir.
Bu ödemelerin ne zaman yapılacağı mevzuatta açıkça belirtilmesine rağmen, idarelerin bu konuda hassas olması beklenir iken Bakanlık ve kurum yetkililerin bir vurdumduymazlık durumu sergilemeleri çalışanları tedirgin etmektedir.
Her ne olursa olsun sağlık kurumlarında öncelik çalışanların haklarının ödenmesidir. Bunun ötelenmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Türk Sağlık-Sen Genel Merkezimiz konu hakkında Sağlık Bakanlığına 28/01/2022 tarih ve 93 sayılı yazılı bir başvuruda da bulundu, ödemelerin en kısa sürede sağlık çalışanlarına yapılmasını istedi.
Ekonomik anlamda zaten darboğazda olan çalışanların alacaklarının geciktirilmesine bir önce son verilmelidir. Kamu İşvereni kurum çalışanlarının ücretlerinin ne zaman ödeneceğini de ilan ederek çalışanları rahatlatmalıdır. Çalışanın hakkı hukuku bir belirsizlik içerisinde bırakılmamalıdır.
Sayın Bakan Fahrettin Koca 28.01.2022 tarihinde saat 20.58 de atmış olduğu Twitter de” Ağır kış şartları ve ulaşım sorunu sebebiyle farklı iş kollarındaki kamu personeli yer yer izinli sayıldı. Koşullardan aynı şekilde etkilenen sağlık çalışanları ise görevinin başında oldu. Sağlık hizmetleri aksamadı. Her birine teşekkür ediyorum. Her birimiz teşekkür edelim.” Demektedir. Sağlık çalışanları Sayın Bakandan teşekkür istemiyor. Böyle bir beklentileri de yoktur. Sorunlarının çözülmesini emeklerinin karşılığı olan ücreti ve maaşlarına ek zam istiyorlar. Çünkü alkışla teşekkürle karın doymuyor, diyorlar.
Türk Sağlık-Sen Kocaeli şubesi olarak ilan ediyoruz; tüm çalışanlaradına süreci takip ettiğimizi gelişmeler hakkında da gerekli bilgilendirmeyi yapacağımızı bilsinler. Çalışanların hakkı ve hukuku için mücadelemizi sürdüreceğiz. Çalışanın alın terinin yok edilmesine müsaade etmedik, etmeyeceğiz.” Diyerek açıklamasını sonlandırdı.
.gif)
Sağlık, 29 Ocak 2022 09:19
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
