Abdulhamit Gül istifa etti, yerine Bekir Bozdağ atandı
Siyaset, 29 Ocak 2022 13:37Adalet Bakanı Abdulhamit Gül görevinden istifa etti. Gül'ün yerine görevi devraldığı Bekir Bozdağ yeniden atandı. İstifa eden Gül'den ilk açıklama da gece saatlerinde geldi. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı da istifa kararının ardından bir açıklama yaptı.
Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, görevden istifa eden Abdülhamit Gül’den boşalan Adalet Bakanlığı’na Bekir Bozdağ atandı.
İstifa eden Gül, Temmuz 2017’den beri Adalet Bakanlığı görevini yürütüyordu. Gül, görevi Bekir Bozdağ’dan devralmıştı.
BAKAN GÜL’DEN İLK AÇIKLAMA
İstifanın ardından Bakan Gül’den ilk açıklama geldi. Gül, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ'a başarılar diliyorum” dedi.
SON KONUŞMASI DİKKAT ÇEKMİŞTİ
Gül, son olarak Ankara Üniversitesi ile Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun 28 Ocak Veri Koruma Günü münasebetiyle düzenlediği programa katılmıştı.
İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir balıkçıya giderken görüldüğü MOBESE kayıtlarının paylaşılmasının tartışıldığı bir dönemde, Gül dikkat çeken mesajlar vermişti.
Bilginin artık silaha dönüştüğü bir çağda yaşandığına dikkati çeken Gül, “Bu noktada internet özel hayata dair ifşaatın, mahremiyet ihlallerinin ve itibar suikastlarının faaliyet alanına dönüşmemelidir. Geçmişte FETÖ’nün istihbarat ve veri madenciliğine verdiği özel önemi hepimiz veriyoruz. Bu çerçevede delil üreterek tezgahlarla oluşturulan kumpaslarla nasıl insanların kişisel haklarını ihlal ettikleri, nasıl mahremiyet haklarını ihlal ettiklerini hepimiz gördük, yaşadık. Usulsüz dinlemeler, kişilerin mahrem görüntüleri, özel bilgilerin ifşa edilmesi, verilerin hukuk dışı yollarla ele geçirilmesi gibi tüm hukuk dışı fiilleri hep beraber yaşadık” demişti.
CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN DA İLK AÇIKLAMA GELDİ
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Adalet Bakanlığı görevine atanan Sayın Bekir Bozdağ'ı tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Görevi devreden Sayın Abdülhamid Gül bakanımıza bugüne kadarki hizmetleri dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı paylaşımında, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle, Adalet Bakanlığı görevine başlayan Sayın Bekir Bozdağ Beyefendi’ye başarılar diliyorum. Aynı kabinede görev yaptığımız Sayın Abdulhamit Gül Beyefendi'ye, bugüne kadar yaptığı çalışmalar için şükranlarımı sunuyorum. Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.
BEKİR BOZDAĞ KİMDİR?
Yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965’te Yozgat Akdağmadeni’nde doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Nuriye’dir.
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Serbest avukat olarak çalıştı.
SİYASİ KARİYERİ
18 Nisan 1999 yerel yönetim seçimlerinde Fazilet Partisi’den Akdağmadeni İlçe Belediye Başkan Adayı oldu. AKP’nin kurulmasıyla birlikte Yozgat’ta AKP İl Teşkilatı’nın kurucuları arasında yer aldı ve kurucu il yönetiminde Siyasi ve Hukukî İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.
2002 Türkiye genel seçimlerinde AKP Yozgat milletvekili olarak meclise girdi ve AKP Teşkilat Başkanlığına bağlı olarak değişik illerde İl Teşkilat Koordinatörlüğü ve 12. Bölge Teşkilat Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. 22, 23, 24, 26 ve 27. yasama dönemlerinde Yozgat Milletvekili seçildi.
61. Hükûmette başbakan yardımcılığı görevini üslendi. 13 Eylül 2015 tarihi itibarıyla AKP’nin Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan yardımcısıdır. 24 Kasım 2015 tarihinde kurulan 64. Türkiye Hükûmeti’nde yeniden Adalet Bakanlığı görevine atandı.
29 Ocak 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Abdülhamit Gül’ün yerine yeniden Adalet Bakanlığı’na atandı.
Siyaset, 29 Ocak 2022 13:37
Yorumlar (0)
Hak arayan öğretmene cop, yoksulluğa ve adaletsizliğe sessizlik!
Başkan Büyükakın, Değirmendere sahilindeki çalışmaları yerinde inceledi
Anahtar Parti Kocaeli’de toplanamıyor!
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sınırcı’nın KOTO ziyaretinde neler konuşuldu?
OYAK Çimento’nun o raporunda ne var?
Çayırova’da Spor Lisesi inşaatında tempo yüksek
Körfez Petkim Orta Okulu’nun kızlarından büyük proje
Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
