Kartepe Teleferik ihalesinde son teklifler alındı
Gündem, 25 Ocak 2022 17:56Büyükşehir, Kartepe Teleferik Projesinde son ihaleyi gerçekleştirdi. Daha önce yeterlilik ihalesinde dosyaları kabul edilen 3 firma son tekliflerini verdi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sanayi İşbirliği Programı (SİP) kapsamında yapılacak Kartepe Teleferik Hattı Projesi’nde ilk ihale aşaması geçtiğimiz yılın kasım ayında gerçekleşmişti. Yeterlilik ihalesinde teleferik hattı için dosya veren 3 firmanın evrakları onaylanmıştı. Firmalara teknik şartname ve fiyat teklifleri için ikinci ve üçüncü ihalenin gerçekleştirileceği ifade edilmişti. Firmalarla ikinci görüşme de yapılarak teknik detaylar değerlendirildi. İhale sürecinin üçüncü aşamasında Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasındaki meclis salonunda 3 firmanın yeni teklifleri alındı.
İHALE İKİ OTURUMLU YAPILDI
Büyükşehir tarafından kasım ayında yapılan ön yeterlilik ihalesine Leitner AG/SpA, Grant Yapı Teleferik ve Bartholet Maschinensau AG+Kırtur Turizm ortaklığı dosya vermişti. Büyükşehir, 25 Ocak Salı günü iki oturum halinde düzenlediği son ihalede daha önce dosya veren 3 firmadan yeni tekliflerini istedi. İhalenin sabah yapılan ilk oturumunda Bartholet AG+Kır Tur ortaklığı 399 milyon ile en düşük teklifi verdi. Öğleden sonra gerçekleşen ikinci oturumda ise en düşük teklif, 318 milyon ile Grand Yapı ve Pam İnşaat ortaklığından geldi.
SABAH İLK TEKLİFLER ALINDI
Büyükşehir Hizmet Binasında düzenlenen ihalenin sabahki bölümünde Kartepe Teleferik hattı için daha önce ön yeterlik dosyası veren 3 firmanın teklifleri alındı. İlk oturumda Grand Yapı ve Pam İnşaat ortaklığı 433 milyon TL, Leintner ve SPA ortaklığı 459 milyon 905 bin TL, Bartholet AG ve Kır Tur ortaklığı ise 399 milyon TL teklif verdi.
ÖĞLEDEN SONRA İKİNCİ TEKLİFLER GELDİ
İhalenin öğleden sonraki ikinci oturumunda üç firmanın son teklifleri kapalı zarflarda alındı. Bu oturumda ise Grand Yapı+Pam İnşaat ortaklığı 318 milyon TL ile en düşük teklifi verirken, Leintner+SPA ortaklığı 349 milyon TL, Bartholet AG+Kır Tur ortaklığı 328 milyon TL teklif verdi. Firmalara önceki ihalede belirlenen yaklaşık 158 milyon TL olan muhammen bedelin güncellenerek, tekliflerin değerlendirileceği ifade edildi.
SAATTE 1500 KİŞİ TAŞIYACAK
Derbent ve Kuzuyayla arasında çalışacak teleferik hattı 4 bin 695 metre olacak. 2 istasyonun yer alacağı teleferik projesinde, 10'ar kişilik 73 kabin hizmet verecek. Saatte 1500 kişi kapasiteli teleferik hattındaki kot mesafesi 1090 metre olacak. Buna göre başlangıç kotu 331, varış kotu ise 1421 metre olacak. İki istasyon arasındaki mesafe 14 dakikada aşılacak. Teleferik hattının 2023'te tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.
.gif)
Gündem, 25 Ocak 2022 17:56
Yorumlar (0)
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
