Büyükakın: Yollarımızın tamamı açık
Gündem, 22 Ocak 2022 20:32Başkan Büyükakın, karla mücadele ederek yolları açık tutmak için yoğun bir çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele ekipleriyle bir araya geldi.
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, karla mücadele ederek yolları açık tutmak için yoğun bir çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi’nin Karla Mücadele ekipleriyle bir araya geldi. Karın yağmaya başladığı andan itibaren sahadaki tüm gelişmeleri yakından takip eden Başkan Büyükakın, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Trafik Yönetim Merkezi’nde yolların son durumu hakkında bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç’ün de eşlik ettiği ziyaretlerde, çalışanlara tatlı ikram eden Başkan Büyükakın, trafik yönetim merkezinde yaptığı açıklamada, “12 ilçemizin 85 noktasında bulunan 110 kamera ile sahada çalışan ekiplerimize anlık bilgilendirme yaparak karla mücadelemizi daha etkin bir şekilde yönetiyoruz” dedi.
“ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZLA BİRLİKTE 7/24 SAHADAYIZ”
Büyükşehir Karla Mücadele Ekiplerinin yollarda buzlanma ve kapanma olmaması için 24 saat aralıksız çalıştığını da ifade eden Başkan Büyükakın, “Çalışma arkadaşlarımızla birlikte 7/24 sahadayız. Bu merkezden kar yağışını ve trafik akışını takip ediyoruz. Anlık bildirimlerle karla mücadele eden birimlerimize bilgi aktararak daha verimli bir şekilde çalışıyoruz. Arkadaşlarımız tabi bir taraftan da sahadan gelen ihbarlar ve kameralardan gelen görüntülerle birlikte çok daha hızlı bir şekilde alana hakim oluyorlar ve ekiplerimizi oraya yönlendiriyorlar. Allah çalışanlarımızı kazadan beladan korusun. Şu ana kadar bir olumsuzluk yaşanmadı. Bundan sonra da yaşanmaz inşallah. Tabi birde trafik yönetim merkezimizin diğer bir önemli unsuru da akıllı şehircilik uygulamalarına örnek olmasıdır. Şu an bu mücadelede önemini bir kez daha görüyoruz” diye konuştu.
“220 ARAÇ VE 650 ÇALIŞANIMIZLA BİRLİKTE KARLA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”
Umuttepe Üniversitesi ve Hastanesi bölgesinde karla mücadele eden ekipleri de ziyaret eden Başkan Büyükakın, burada yaptığı açıklamada, “Karla mücadele ekiplerimizi ziyaret edip, tatlı ikramında bulunduk. Rabbim yar ve yardımcıları olsun, ayaklarına taş değdirmesin. Kocaeli genelinde 220 araç ve 650 çalışanımızla birlikte karla mücadelemizi sürdürüyoruz. Yollarımızın tamamı açıktır. Sahada bir yandan tuzlama bir yandan küreme faaliyetlerini titizlikle yürütüyoruz. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının sorumluluğunda olan bölgelerde de çalışmalarımızı ekiplerimiz yürütüyor. Tabii ekiplerimiz bu konuda tecrübeliler. Karla mücadele konusunda oldukça yetişmiş ekiplerimiz görevlerinin başındalar. Bu karlı kış günlerinde vatandaşlarımızın yaşamlarını sürdürebilmesi için ekiplerimiz canla başla çalışıyorlar. Kentimizin hiçbir noktasında kalıcı uzun süreli bir sıkıntının olmaması için çalışıyoruz. Allah çalışanlarımızın hepsinden razı olsun. Kaza bela vermesin inşallah” ifadelerini sarf etti.
“ANA ARTERLERİMİZİN TAMAMI AÇIK VAZİYETTEDİR”
“Kar aynı zamanda şehrimiz için de bir bereket, barajlarımızın dolması yer kaynaklarının beslenmesi açısından da son derece önemlidir” diyen Başkan Büyükakın, “Ekiplerimizle gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Arkadaşlarımızın gayretleri sayesinde ana arterlerimizin tamamı açık vaziyettedir. Kar yağışı nedeniyle sahada emek veren tüm arkadaşlarımıza diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan arkadaşlarımıza, Emniyet ve Jandarma görevlilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tabii ki Üniversite Hastanesine yakın bir bölgedeyiz. Sağlık çalışanları da işlerinin başındalar. Bu şartlarda onlar da vatandaşımız için görev yapıyorlar. Allah onlarında işinde kolaylık versin. Kimsenin ayağına taş değmesin” diyerek açıklamalarını tamamladı.
.gif)
Gündem, 22 Ocak 2022 20:32
Yorumlar (0)
KOÜ’de kulakların pasını silen müzik dinletisi
Hayat kimya, Türkiye’nin en mutlu işyerleri listesinde
Başkan Hürriyet Fas’taki UCLG Dünya Kongresi’nde konuşacak
Vali Aktaş, Derince’de projeleri yerinde inceledi
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan Mayıs ayında 54 soru önergesi, 26 komisyon başvurusu
Hak arayan öğretmene cop, yoksulluğa ve adaletsizliğe sessizlik!
Başkan Büyükakın, Değirmendere sahilindeki çalışmaları yerinde inceledi
Anahtar Parti Kocaeli’de toplanamıyor!
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sınırcı’nın KOTO ziyaretinde neler konuşuldu?
OYAK Çimento’nun o raporunda ne var?
Çayırova’da Spor Lisesi inşaatında tempo yüksek
Körfez Petkim Orta Okulu’nun kızlarından büyük proje
Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
