Yaralı köpek Büyükşehir’le hayata tutundu
Gündem, 22 Ocak 2022 17:55Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde aracın çarptığı köpeğin yardımına Kocaeli İtfaiyesi yetişti.
Ömer Türkçakal Bulvarı Kocaeli İtfaiyesi önünde bir araç yoldan karşıya geçmek isteyen köpeğe çarptı. Köpeğin yardımına Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri koştu. Köpek Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabasında tedaviye alındı.
İTFAİYE YARDIMINA KOŞTU
Akşam saatlerinde görgü tanıkları Ömer Türkçakal Bulvarı Kocaeli İtfaiyesi önünde seyir halinde olan bir aracın yoldan karşıya geçmek isteyen köpeğe çarptığını ifade etti. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan ve ağır yaralanan köpeğin yardımına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi koştu.
İLK MÜDAHALESİ YAPILDI
Kocaeli İtfaiyesi ekipleri sedyeyle yaralı köpeği alarak Kandıra Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabasına götürdü. Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabası veterinerleri ağır yaralanan köpeğe müdahale etti. İlk müdahaleyle kanaması durdurulan köpek daha sonra ameliyata alındı.
AMELİYATA ALINDI
Yaralanan köpek Patilik Mutlu Sokak Hayvanları Kasabasında Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Salcı başkanlığındaki bir ekiple ameliyat edildi. Hayati tehlikeyi atlatan köpeğe ameliyatla plaka takıldı.
“2-3 HAFTA İÇERİSİNDE YÜRÜYEBİLECEK”
Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Salcı, “Köpeğimizin sabah röntgeni çekildi. Sağ kalça ekleminde büyük kırıkları mevcuttu. Durumun cerrahi bir operasyon gerektiği kanaati verildi. Ameliyatımızı gerçekleştirdik. Burada görevli arkadaşlarımızla birlikte başarılı bir operasyonla köpeğimize plaka takıldı. Kalçadaki kırıkları stabil hale getirildi. Köpeğimiz iyileşme sürecinin ardından daha rahat yürüyecek. Köpeğimiz şimdi 2-3 haftalık bir süreçte gözetim altında kalacak. İlaç tedavisi devam edecek” ifadesini kullandı.
“ONLARDA CAN TAŞIYOR, SOKAK ORTASINDA BIRAKILMAMALI”
Kaza sonrasında yaralı hayvanların sokak ortasında bırakılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Salcı, “Hayvanı sokakta bırakmak doğru değil. Vatandaşlarımız böyle bir kazayı gördüklerinde sahipsizse barınağın çağrılması, belediyeye haber verilmesi gerekiyor. Bunları yapamıyorsak hayvanı alıp en yakın sağlık kuruluşuna, veteriner fakültesine veya veteriner kliniğine götürülmeli. Bunda ayıplanacak bir durum yok. Onlar da bir can taşıyor. Vicdani sorumluluğu olan bir durum bu. Böyle bir durumla karşılaştığımızda yaralı hayvanı sokakta bırakmamalıyız” açıklamasında bulundu.
.gif)
Gündem, 22 Ocak 2022 17:55
Yorumlar (0)
KOÜ’de kulakların pasını silen müzik dinletisi
Hayat kimya, Türkiye’nin en mutlu işyerleri listesinde
Başkan Hürriyet Fas’taki UCLG Dünya Kongresi’nde konuşacak
Vali Aktaş, Derince’de projeleri yerinde inceledi
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan Mayıs ayında 54 soru önergesi, 26 komisyon başvurusu
Hak arayan öğretmene cop, yoksulluğa ve adaletsizliğe sessizlik!
Başkan Büyükakın, Değirmendere sahilindeki çalışmaları yerinde inceledi
Anahtar Parti Kocaeli’de toplanamıyor!
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sınırcı’nın KOTO ziyaretinde neler konuşuldu?
OYAK Çimento’nun o raporunda ne var?
Çayırova’da Spor Lisesi inşaatında tempo yüksek
Körfez Petkim Orta Okulu’nun kızlarından büyük proje
Büyükşehir, Fuar Park ile gurur duyuyor!
Bahçeli yine esti gürledi!
Binlerce kişinin emekli maaşları iptal edildi
Bir haftada 33 kişi boğulmaktan kurtarıldı!
Dev temizlik şirketi de iflas etti
AKP'nin elinde topluma söyleyecek bir öyküsü kalmadı
Bir başkan daha tutuklandı
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
