Kar altında içmesuyu hattı yenileme çalışmaları devam ediyor
Gündem, 21 Ocak 2022 04:33Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğü, bölgeyi etkileyen kar yağışı ve olumsuz hava şartlarına rağmen Kartepe ilçesi Samanlı dağları eteklerinin üst kotlarında bulunan abonelerin su ihtiyacını karşılamak için içme suyu hattı yenileme çalışmasını sürdürüyor.
YENİ KAYNAKLAR DEVREYE ALINIYOR
KBB İSU Genel Müdürlüğü Kocaeli’ de altyapı yatırım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının %82’lik kısmını Yuvacık Barajı’ndan kalan su ihtiyacının %18’lik kısmını Kandıra Namazgah Barajı, Denizli Göleti ve yerel su kaynaklarından karşılıyor. Altyapı yatırımlarıyla birlikte şehrin birçok yerel su kaynakları için içme suyu arıtma tesisleri yaparak içilebilir ve sağlıklı suyu kaynağından abonelerine ulaştırıyor.
ÇELİK BORU TERFİ HATTI ÇALIŞMALARI BİTTİ
Kartepe ilçesi Samanlı dağlarının eteklerinde bulunan Gücük kaynağından Suadiye, Arslanbey, Karatepe, Balaban, Şirinsulhiye, Şefkatiye ve Nusretiye’nin üst kotlarında ki vatandaşların içme suyu ihtiyacı karşılanıyor. Gücük kaynağı terfi ve isale hatlarının kullanım ömrünü doldurması ile birlikte yaşanan arızaların ve su kesintilerinin giderilmesi için İSU, 2021 yılı içerisinde altyapı yenileme çalışmalarına başlamıştı. Çalışmaların devam ettiği bölgede, 1500 metre uzunluğunda çelik boru terfi hattının imalatlarını tamamladı.
İSALE HATTI YAPILIYOR
İSU Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde ve ilimizde de etkisini sürdüren soğuklar ve kar yağışı altında bölgede çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yaklaşık 9 bin metre uzunluğunda isale hattı çalışmaları sürüyor. Çalışmalar kapsamında 250 mm çapında uzun ömürlü düktil font borular kullanılarak 3900 metre uzunluğunda altyapı çalışması yapıldı. Suadiye Mahallesi Topkapı Caddesinde su hattı yenileme çalışmaları kar altında devam ediyor.
KESİNTİSİZ SU KAYNAĞI
Kartepe’de gerçekleştirilen içmesuyu hattı yenileme çalışmalarının önümüzdeki aylarda tamamlanması hedefleniyor. Çalışma ile birlikte; her geçen gün gelişme ile birlikte nüfusu artan bölgenin kesintisiz ve sağlıklı su ihtiyacı karşılanacak.
.gif)
Gündem, 21 Ocak 2022 04:33
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
