KOTO’dan Ticaret Bakanı Muş’a dosya
İş Dünyası, 20 Ocak 2022 15:51KOTO Başkanı Necmi Bulut, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin Gezer ve Volkan Yılmaz ile birlikte Ticaret Bakanı Mehmet Muş’u ziyaret ederek, dosya sundu. Bakan Muş, bizzat takipçisi olacağını ifade etti
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, üyelerin sorunlarına kaynağında çözüm sunmak amacıyla başlattığı Ankara temaslarına, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ziyareti ile devam etti. KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin Gezer ve Volkan Yılmaz’ın da yer aldığı ziyarette, Bakan Muş’a ‘hayırlı olsun’ dileklerini ileten Başkan Bulut, üyelerin ticaretlerine engel teşkil eden ve bakanlığın sorumluluğunda olan konularla ilgili de kapsamlı bilgiler verdi.
BAKAN MUŞ: BİZZAT TAKİPÇİSİ OLACAĞIM
KOTO heyetini samimi bir ortamda karşılayan Ticaret Bakanı Muş, Kocaeli’ye hakim olduğunu ifade ederek Başkan Bulut nezdindeki başarılı çalışmaların devamını diledi. Görüşmede üyelerin sorun ve çözüm önerilerini gündeme getiren Başkan Bulut ise, “Esnaflarımızın ve iş insanımızın yanında olduğunu biliyoruz. Üyelerimizin iş üretme ve ticaret yapabilme kapasitelerinin artırılması için önlerindeki engellerin ivedilikle kaldırılması büyük önem arz ediyor. Bizlerin yanında olduğunuzu biliyoruz” dedi. Bakan Muş, hızlı aksiyon alınması için konuların bizzat takipçisi olacağını belirtti.
İÇ TİCARET GENEL MÜDÜRÜ BAŞER İLE GÖRÜŞME
KOTO heyeti Bakan Muş ile yapılan görüşmenin akabinde, İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başer ile de bir araya geldi. Bakan Muş’a sunulan dosya üzerinden hızlandırılmış bir toplantı yapan KOTO heyeti, sunulan konu başlıklarını detaylandırarak, görüşlerini belirtti. Ticaret Bakanlığı’nda yapılan görüşmelerden olumlu döndüklerini ifade eden Başkan Bulut, “Bakanlığımıza Kocaeli iş dünyasının taleplerini içeren kapsamlı bir dosya sunduk. Taleplerimizin hayata geçirilmesi halinde sadece Kocaeli değil, tüm iş insanlarımız istifade edecektir. Umutluyuz” ifadelerine yer verdi.
.jpeg)
KOTO’NUN SUNDUĞU DOSYADA YER ALAN KONU BAŞLIKLARI
KOTO’nun, Ticaret Bakanlığı’na sunduğu dosyada yer alan konu başlıkları şöyle; Kocaeli ve bölgesi için Ticaret Master Planı hazırlanması gerekliliği, pandemi dolayısıyla artan lojistik merkezi ve depolama ihtiyaçlarının karşılanması için projeler uygulanması, TSE Yeterlilik Belgesi olmayan ekspertiz firmalarının ikinci el araç piyasasına olumsuz etkileri, tedarik ve dağıtım kanallarının geliştirilmesi, liman bağlantılarının sağlanması, Cengiz Topel Havalimanı’nın etkin kullanılması, e-ticaret kanununda güncelleme yapılması, küçük işletmelerin korunmasına yönelik Perakende Kanununda düzenleme yapılması, meslek kanunlarının oluşturulması gerekliliği, finansmana erişimde yaşanılan sorunlar, girdi ve enerji maliyetlerinin artması nedeniyle yaşanan sorunlar, stratejik ürün ihracatında kısıtlamaya gidilmesi, ihracatın finansmanı ile ilgili limitlerin yetersiz kalması, Dâhilde İşleme Belgesi ile ilgili sürelerin uzatılması, anonim şirketlerde zorunlu avukatlık uygulaması, ithalat gümrük maliyetlerinin yüksek olması, ihracata yönelik ithalatın finansmanında yaşanan sorunlar, kuyumculuk sektöründe mesleki yeterlilik belge şartlarında düzenleme yapılması.
İş Dünyası, 20 Ocak 2022 15:51
Yorumlar (0)
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
