Kocaeli’de 8 ayda 2164 kaçak göçmen yakalandı
Siyaset, 19 Ocak 2022 23:59CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinin cevabı Kocaeli’deki kaçak göçmen sorununu ortaya koydu.
Tahsin Tarhan’ın Ağustos ayında Süleyman Soylu’ya yönelttiği soru önergesinde Kocaeli’de kaçak göçmen sorununun giderek arttığı vurgulanmış, ülke ve yurttaş güvenliği ile doğrudan ilgili olan bu soruna dair kamuoyunun en şeffaf şekliyle ele alınması gerektiğinin altı çizilmişti.
İçişleri Bakanlığı tarafından Bakan Süleyman Soylu imzasıyla verilen yanıtta 1 Ocak – 3 Eylül 2021 tarihleri arasında Kocaeli’de 2164 kaçak göçmenin yakalandığı ve bunlardan 1688’inin sınır dışı edildiği açıklandı. 476 kaçak göçmen ile ilgili hukuki işlemlerin ise devam ettiği bildirildi.
“Kaçak göçmenler Kocaeli’nin en temel sorunlarından biridir.”
Konuya ilişkin açıklama yapan Tahsin Tarhan, “İçişleri Bakanlığı Ağustos ayında sorduğumuz soru önergemize yasal cevap süresi 15 gün olmasına rağmen Ocak ayında yanıt verebildi. 2021 yılının tam verileri ise bizimle paylaşılmadı ancak yılın ilk 8 ayında yakalanan kaçak göçmen sayısı durumun ciddiyetini ortaya koymaya yetiyor. İlk sekiz ayda yakalanan sayıya baktığımızda aylık ortalama olarak 270 kaçak göçmenin yakalandığını söylemek mümkün. Bu ortalamadan yola çıkarsak yıllık yaklaşık 3250 göçmen Kocaeli’de yakalanıyor. Bundan sadece birkaç gün önce Körfez ilçemizde 37, Kartepe’de 10 kaçak göçmen daha yakalandı. Peki ya yakalanmayanlar kaç kişi? Bunu bilmiyoruz. Bunu yetkililer de bilmiyor. Sosyal medyada eleştiri yapanları anında izleyip, takip edebilen teknolojik sistem ülkeye yasadışı yollarla girmiş göçmenleri takip etmekte yetersiz kalıyor. Kaçak göçmenler şehrimizin en temel sorunlarından biri. Sanayi şehri olan, İstanbul’un yanı başında bulunan Kocaeli kaçak göçmenler için de cazip bir adres. Ancak bu gerek kayıtsız işçi çalıştırılması gerek asayiş gibi temel bazı sorunlara da zemin hazırlıyor. Gebze’de Afgan uyruklu bir göçmenin tacizine uğrayan ve 4,5 ay süren tedavisinin ardından hayatını kaybeden Ayşegül’ün acısını unutmadık. Kocaeli halkının güvenliği için kaçak göç sorununa mutlaka bir çözüm bulunmalıdır.” dedi.
.jpeg)
Siyaset, 19 Ocak 2022 23:59
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
