Akıllı Şehir Kocaeli Hackathon başladı
Gündem, 18 Ocak 2022 13:00Hackathon Akıllı Şehirler Yapay Zekâ Yarışmasına, Büyükşehir’in destekleriyle start verildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ŞURA Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi ve Teknopark Kocaeli işbirliğiyle düzenlenen “Akıllı Şehirler Yapay Zekâ” konulu Hackathon etkinliği, Kocaeli Bilim Merkezi’nde başladı. KOBİS Kullanım Yoğunluğu Analizi, Trafik Kameraları Görüntü Analizleri ve Su Tüketimi Veri Analizleri olmak üzere 3 farklı başlıkta; dijital odaklı, verimlilik sağlayan, akıllı çözümleri içeren yenilikçi fikirlerin geliştirilmesi ve uygulanmasını sağlayan yarışmaya lise ve üniversite (lisans ve yükseklisans) öğrencileri katıldı.
ÖDÜLLERİNİ ŞURA’DA ALACAKLAR
Katılımın yüz yüze olduğu ve her yarışmacının kendi ekipmanını getirdiği yarışma bugün 10.00’da başladı. 25 katılımcının olduğu ve 13 gruptan oluşan yarışmada liselilerde 3 takım 7 kişi, üniversitelerde 6 takım 14 kişi, mezunlarda da 2 takım 4 kişi yarışan yarışma, yarın (19 Ocak Çarşamba) 10.00’da son bulacak. Yarışmacıların çözüm önerilerini akademisyen 3 jüri üyesi değerlendirecek. Yaptıkları sunumlarla çözüm önerilerini jüriye anlatacak olan yarışmacılar üç kategoride ayrı ayrı değerlendirilecek. Bireysel ödüllendirilmenin yapılmayacağı yarışmada her kategorinin birincisine 10.000 TL para ödülü verilecek. Ödüller, 19 Ocak’ta Akıllı Şehirler Şura’sında Başkan Tahir Büyükakın tarafından takdim edilecek.
24 SAAT SÜRECEK
Bilgisayar programcıları ve yazılımcılarının belirli bir problemi çözmek için yarıştıkları Hackhaton’da konuşan Bilgi ve İşlem Daire Başkanı İsmail Gülsoy da yarışma hakkında bilgi verdi. Gülsoy, “Hackathon’umuz 24 saat sürecek. Yarın 10.30’a kadar burada kesintisiz devam edecek. Öğrencilerimize saat 10.00’da verdiğimiz kahvaltıyla yarışmamızı başlattık. Açıklamalar yaptık. 12.00’de yarışmacılara öğle yemeği vereceğiz. 17.00-18.00 arası öğrencilerimize akşam yemeği vereceğiz. Gece de çorbamız olacak. Yarın sabah kahvaltıyla da yarışmamız bitmiş olacak.” diye konuştu.
.gif)
Gündem, 18 Ocak 2022 13:00
Yorumlar (0)
Motorine indirim geliyor
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
