Gençlere 100 bin lira destek verilecek!
Gündem, 17 Ocak 2022 19:43Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli geçtiğimiz günlerde 6 bin gence 600 milyon lira destek verileceğini duyurmuştu. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 'Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi'nin detaylarını paylaştı.
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi" kapsamında, üniversitelerin belirlenen bölümlerinden mezun olanlara hibe desteği sürecinin detaylarını paylaştı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanarak 81 ilde uygulamaya konulan ‘Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi’nin başvuruları başladı.
Tarım ve ormancılık sektöründe istihdama katkı sağlanmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında; tarım, hayvancılık, gıda, ormancılık ve su ürünleri bölümlerinden mezun olan girişimcilere hibe desteği sağlanacak.
SON BAŞVURU TARİHİ 28 ŞUBAT 2022
İlgili bölümlerden mezun olan adaylar; tarım, hayvancılık, ormancılık, ipek böcekçiliği, arıcılık, su ürünleri ve coğrafi işaretli ürünlerin üretimi ve paketlenmesine yönelik projeleriyle 28 Şubat 2022 tarihine kadar başvuru yapabilecek.
Ayrıca mezunlar tarafından hazırlanacak ve gerekli koşulları yerine getiren projelere 100 bin TL hibe desteği sağlanacak.
HANGİ BÖLÜMLERDEN MEZUNLAR BAŞVURU YAPABİLECEK
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, "Meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun olan girişimci adaylarının istihdamına katkı sağlamak, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde yatırımı teşvik etmek, tarımsal üretimde sürdürülebilirliğe katkı sağlamak, konusunda uzman kişileri üretim sürecine dahil etmek, eğitimli işgücü ile tarım ve ormancılık alanında üretimde verim ve kaliteyi artırmak, kırsal alanda örnek bir model oluşturmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımızca 81 ilde uygulamaya konulan "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi" başvurularını 14 Ocak - 28 Şubat 2022 tarihleri arasında alıyoruz.
İnanıyorum ki bu proje ile uzman eller, uzman oldukları işleri yaparak memleketimizin ekonomisine can katacaklardır. İlgili bölümlerden mezun olan Eskişehirli uzman kardeşlerimizi 100 bin TL'lik hibeden yararlanarak, kendi işlerinin patronu olmaları için başvuru yapmaya davet ediyorum. Koşulları taşıyan, konusunda uzman herkese ‘Diplomanı al gel’ diyorum. Bu anlamlı projenin ilimiz ve ülkemiz tarımına büyük katkı sağlayacağına olan inancımla, şimdiden projeden faydalanacak uzman ellere hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
3 YILDA 6 BİN KİŞİ BAŞVURU ALINACAK
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 4 ilde pilot olarak uygulanan ‘Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi’nin 2022-2024 yılları arasında ülke geneline yayılacağını ve ve çağrı kapsamında 100 bin liraya kadar hibe desteği vereceklerini duyurmuştu .Buna göre bu yıl 2 bin kişiye 100'er bin lira olmak üzere toplam 200 milyon lira, 3 yılda ise toplam 6 bin gencimize 600 milyon lira destek sağlayacaklarını belirtti.
Gündem, 17 Ocak 2022 19:43
Yorumlar (0)
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
