Başkan Büyükakın: Aygır Deresi şubat sonu tamamlanacak
Gündem, 12 Ocak 2022 04:34Başkan Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Kartepe Aygır Dere Islah çalışmasını inceledi
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, daha önce defalarca taşkın yaşamış Kartepe Aygır Dere Islah çalışmalarının yapıldığı bölgede inceleme gerçekleştirdi. Aygır deresinin akış hacmini genişleterek formunu düzenlemek ve vadide bulunan yolun güvenliğini sağlamak amacıyla yaklaşık iki buçuk milyon TL’lik yatırım yapılıyor. Projenin geldiği son durum hakkında detaylı bilgi alan Başkan Büyükakın, “Bu bölge önemli bir turistik destinasyondur. Bu, esnafımızın ve bölgede yaşayan vatandaşlarımızın arzu ettiği bir projeydi. Çok şükür hayata geçiriyoruz. Bu ıslah ve yol çalışması bittiğinde bölge ciddi manada rahatlamış olacak” dedi.
‘’YOLU TEKRAR YAPACAĞIZ’’
Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz ve teknik heyetin de katıldığı incelemede, bölgede bulunan yolun kayma yaptığını ifade eden Başkan Büyükakın, “Özellikle derenin varlığı nedeniyle yol kayması problemi ortaya çıkıyordu. Öncelikli olarak dereyi ıslah etmemiz gerekiyordu. Dereyi ıslah ettik. Güçlü duvarların yapımının ardından yolu tekrar yapacağız” diye konuştu. Şubat ayı sonuna kadar bölgedeki çalışmaların biteceğini de belirten Başkan Büyükakın, çalışmalardan sonra derenin yeni yapılan mecrasına aktarılacağını kaydetti.
“BÖLGE CİDDİ MANADA RAHATLAYACAK”
Başkan Büyükakın, dere ıslah çalışmalarının ardından yol çalışmasının da tamamlanacağını aktararak, şunları söyledi: “Duvarların yapımı sırasında toprak kaymaları oldu. Çok zor bir imalat. Büyükşehir Belediyesinin yaptığı işlerle kıyaslandığında çok büyük bir iş değil ama zor bir imalattı. Ancak buradaki yolun kaymasını engellemenin başka bir yolu yoktu. Bu yapıldıktan sonra bölge ciddi manada rahatlayacak. Bir süre önce buradaki esnafla toplantı yapmıştık. Esnaflarımızın bu şekilde talepleri olmuştu. Projelendirdik, DSİ’den proje onaylarını aldık. Aslında dere bizim sorumluluğumuzda olan bir dere değil ama DSİ’nin yatırım programında olmadığı için biz Büyükşehir olarak onlardan devrini aldık ve buradaki imalatını tamamlayıp, yolun geri kalan kısmını da şubat ayı sonuna kadar tamamlayacağız.”
KOCAMAN: TAHİR BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman da Maşukiye Mahallesi’nin Kartepe ilçesi için turizmin lokomotifi olduğuna vurgu yaparak, “Marşukiye’de yazın ve kışın binlerce turisti ağırlıyoruz. Özellikle alabalık vadisinde. Burada dere ıslahından kaynaklı bir sorunumuz vardı. Tahir Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu sorun köklü bir sorundu. Bu vesileyle sonlanmış olacak. Bundan sonra daha sağlıklı bir şekilde hemşerilerimizi ve misafirlerimizi Kartepe’de ağırlayacağız” şeklinde konuştu.
.gif)
Gündem, 12 Ocak 2022 04:34
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
