Gölcük fotoğraf sanatında öncü kent
Gündem, 10 Ocak 2022 16:01Gölcük Belediyesi ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Derneği iş birliğiyle, fotoğraf sanatıyla gelecek nesillere kalıcı eserler aktarmak ve ilçenin adının sanatsal faaliyetlerle anılması hedefiyle; Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu desteğiyle 12’cisini düzenlenen ulusal “Ezelden Ebede İstiklal Marşımız ve Bayrağımız” ve 13’cüsü düzenlenen “Gölcük Tarihi Dokusu” ile konulu fotoğraf yarışmalarının ödül töreni ve sergisi Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda düzenlendi.
FOTOĞRAF SANATÇILARI KATILDI
Törene; Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Gölcük Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı İsmail İkiz, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Temsilcisi Duygu Nazire Kaşıkçı, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Türkiye’nin birçok ilinden ve ilçeden gelen fotoğraf sanatçıları ve Gölcüklülerin katılımıyla gerçekleşti.
59 FARKLI İLEDEN 479 FOTOĞRAFÇI KATILDI
İstiklal Marşı'mızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 100.yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen “Ezelden Ebede İstiklal Marşımız ve Bayrağımız” konulu yarışmasına 59 farklı ilden 479 katılımcı, birbirinden değerli 1.628 fotoğraf gönderdiler. Yarışmada 1.lik ödülünün sahibi, “Bayrak Uğruna” adlı fotoğrafı ile Niyazi Gürgen oldu. 2. “Yıldızlara Selam” adlı fotoğrafıyla Mustafa Bülent Pirinççi, 3. ise “Nöbet Değişimi” adlı fotoğrafı ile Aynur Bostan kazandı.
HEDEF GELECEK NESİLLERE AKTARMAK
Gölcük ilçe sınırlarındaki tarihî eserlerin, kentin simgesel figürlerinin fotoğraf sanatının kalıcı gücü ile gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen “Gölcük Tarihi Dokusu” adlı yarışmaya da 20 farklı ilden 99 fotoğraf sanatçısı; 349 fotoğraf karesi ile katılım sağladılar. Yarışmada; 1. “Deprem Anıtı” adlı fotoğrafı ile İlham Kazdal, 2. “Yağmur” adlı fotoğrafı ile Caner Başer, 3. ise “Hüsn-ü Hat Müzesi” adlı fotoğrafı ile Hüseyin Karahan oldu. Yarışmalarda dereceye girenlerin yanı sıra; 68 eser de sergilenmeye hak kazandı.
GÖÇ KONULU YARIŞMANIN ÖDÜL TÖRENİ ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu onayıyla, Gölcük Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD) tarafından düzenlenen “GÖÇ” konulu 6. Uluslararası Fotoğraf Yarışmasına ise bu yıl; 13 farklı ülkeden; 213 kişi 751 fotoğrafla katıldı. Bu yarışmanın ödül törenini de ileriki bir tarihte Ankara’da gerçekleştirilecek.
GÖLCÜK BELEDİYESİ, BU ALANDA TÜRKİYE’DEKİ EN GENİŞ FOTOĞRAF ARŞİVİNE SAHİP
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer törende yaptığı konuşmada: Gölcük Belediyesi olarak; Gölcük Fotoğraf Sanatı Derneği (GFSD) ile birlikte, 2009’dan bu yana gerçekleştirdiğimiz ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmaları ile; heykel, seramik ve geleneksel el sanatları yanında, kurumsal olarak bir sanat dalına daha katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 10 yıldır istikrarla devam eden “somut olmayan kültürel miras konusundaki” fotoğraf yarışmalarıyla, Gölcük Belediyesi, bu alanda Türkiye’deki en geniş fotoğraf arşivine sahip olmuştur. Fotoğraf bir belge özelliğiyle, günümüzün bakış açısını, gelecek nesillere aktarılmasını da sağlamaktadır. Bu vesileyle; Gölcük Fotoğraf ve Sinema Derneği’nin kurucu başkanı olarak, ilçemizde fotoğraf sanatına büyük bir özveriyle emek ve katkı sağlayan merhum Hadi Aslan’ı da rahmet ve saygıyla anarak, yarışmalara katılan ve dereceye giren değerli fotoğraf sanatçılarına, jüri üyelerine ve başta Gölcük Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı İsmail İkiz ve yönetimi olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
FOTOĞRAFLAR BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Konuşmaların ardında dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödül ve plaketleri takdim edildi. Sergilenen fotoğraflar katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.
.gif)
Gündem, 10 Ocak 2022 16:01
Yorumlar (0)
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
