Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptan Dilovası’nda anıldı
Gündem, 08 Ocak 2022 14:33Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptan 102. ölüm yıl dönümünde Dilovası’nda ki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
Dilovası Belediyesi Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptan’ın 102. ölüm yıl dönümü dolayısı ile anma programı düzenledi. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in göreve başladığı günden bu yana evine ve kabrine ayrı bir önem gösterdiği Yahya Kaptan’ın bu yılda düzenlenen törenle anıldı. Yahya Kaptan’ın Tavşancıl Akıncılar Mezarlığındaki kabri başında düzenlenen anma töreninde Kuran-ı Kerim okunup, dualar edilirken kabrine karanfiller bırakıldı.
YAHYA KAPTAN, KABRİ BAŞINDA ANILDI
Yahya Kaptan’ın Tavşancıl’da ki mezarı başında ki anma programına Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, BBP Kocaeli İl Başkanı Remzi Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Yazar, AK Parti İlçe Başkan Vekili Avukat Fevzi Karadaş, Kamu Kurum Müdürleri, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
VATAN SEVDASI GELECEK KUŞAKLARA ANLATILMALIDIR
Duaların okunduğu törende Araştırmacı-Gazeteci-Yazar İsmail Kahraman, Milli Mücadele Kahramanımız Yahya Kaptan’ın hayat hikayesi ve girdiği mücadeleler hakkında önemli bilgiler verilirken törende birer konuşma yapan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Adını tarihe altın harflerle yazan milli kahramanımız Yahya Kaptan’ı bir kez daha minnetle anmak için bir araya geldik. Bağrında nice kahramanlar çıkartmış ülkemizde Yahya Kaptan gibi vatan ve bayrak sevdalısı bir kahramanımızın ilçemizde anılması bizler için şüphesiz ki çok önemlidir. Milli Mücadele Kahramanımızın vatan ve bayrak sevdası gelecek kuşaklara anlatılmalıdır. Dilovası olarak bizde Milli Kahramanımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da anmaya devam edeceğiz.”dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Milli Mücadele Kahramanımız Yahya Kaptan’ın hayat hikayesi ve girdiği mücadeleler hakkında önemli bilgiler verdi.
TÜRK TARİHİ KAHRAMANLIKLARLA DOLUDUR
Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay ise yaptığı konuşmada “Bugün burada Kuvayi Milliye kahramanlarımızdan ve Kurtuluş Savaşı şehitlerimizden Yahya Kaptan’ı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istikbalimiz ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için hayatlarını kaybeden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Türk tarihi büyük kahramanlıklarla doludur. Türk Milleti atlattığı badireler saymakla bitmez. Dün olduğu gibi bugünde her alanda mücadele vermeye devam ediyoruz. Her geçen gün büyüyen ülkemiz üzerinde birçok oyunlar oynanmaktadır. Ancak Türk Milleti bu oyunlara gelmeyecektir. Gerekirse nice kahramanlar ülkemiz için bayrağı ve vatanı için kahramanlıklar göstermeye hazırdır.”dedi. Koocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar’da yaptığı konuşmasında Milli Mücadele kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Yahya Kaptan ve şehitleri rahmetle andı.
KABRİNE KARANFİL BIRAKTILAR
Konuşmaların ardından törene katılanlar Yahya Kaptan’ın kabrine karanfiller bırakılırken, dualar okunarak Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptan’ı andılar.
.gif)
Gündem, 08 Ocak 2022 14:33
Yorumlar (0)
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
Sarsıntılar büyük depremin habercisi mi?
İzmitli iş kadını kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Millî birliğimizi tehdit edecek bu senaryodan uzak durun
Hadi çocuklar Fuar Park’a! Karneval coşkusu başladı
Başkan Ömeroğlu sınava geç kalan öğrencileri makam aracıyla sınava yetiştirdi
Dev akvaryuma koştular!
