Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptan Dilovası’nda anıldı
Gündem, 08 Ocak 2022 19:09Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptan 102. ölüm yıl dönümünde Dilovası’nda ki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
Dilovası Belediyesi Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptan’ın 102. ölüm yıl dönümü dolayısı ile anma programı düzenledi. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in göreve başladığı günden bu yana evine ve kabrine ayrı bir önem gösterdiği Yahya Kaptan’ın bu yılda düzenlenen törenle anıldı. Yahya Kaptan’ın Tavşancıl Akıncılar Mezarlığındaki kabri başında düzenlenen anma töreninde Kuran-ı Kerim okunup, dualar edilirken kabrine karanfiller bırakıldı.
YAHYA KAPTAN, KABRİ BAŞINDA ANILDI
Yahya Kaptan’ın Tavşancıl’da ki mezarı başında ki anma programına Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, BBP Kocaeli İl Başkanı Remzi Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Yazar, AK Parti İlçe Başkan Vekili Avukat Fevzi Karadaş, Kamu Kurum Müdürleri, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
VATAN SEVDASI GELECEK KUŞAKLARA ANLATILMALIDIR
Duaların okunduğu törende Araştırmacı-Gazeteci-Yazar İsmail Kahraman, Milli Mücadele Kahramanımız Yahya Kaptan’ın hayat hikayesi ve girdiği mücadeleler hakkında önemli bilgiler verilirken törende birer konuşma yapan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Adını tarihe altın harflerle yazan milli kahramanımız Yahya Kaptan’ı bir kez daha minnetle anmak için bir araya geldik. Bağrında nice kahramanlar çıkartmış ülkemizde Yahya Kaptan gibi vatan ve bayrak sevdalısı bir kahramanımızın ilçemizde anılması bizler için şüphesiz ki çok önemlidir. Milli Mücadele Kahramanımızın vatan ve bayrak sevdası gelecek kuşaklara anlatılmalıdır. Dilovası olarak bizde Milli Kahramanımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da anmaya devam edeceğiz.”dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Milli Mücadele Kahramanımız Yahya Kaptan’ın hayat hikayesi ve girdiği mücadeleler hakkında önemli bilgiler verdi.
TÜRK TARİHİ KAHRAMANLIKLARLA DOLUDUR
Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay ise yaptığı konuşmada “Bugün burada Kuvayi Milliye kahramanlarımızdan ve Kurtuluş Savaşı şehitlerimizden Yahya Kaptan’ı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istikbalimiz ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için hayatlarını kaybeden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Türk tarihi büyük kahramanlıklarla doludur. Türk Milleti atlattığı badireler saymakla bitmez. Dün olduğu gibi bugünde her alanda mücadele vermeye devam ediyoruz. Her geçen gün büyüyen ülkemiz üzerinde birçok oyunlar oynanmaktadır. Ancak Türk Milleti bu oyunlara gelmeyecektir. Gerekirse nice kahramanlar ülkemiz için bayrağı ve vatanı için kahramanlıklar göstermeye hazırdır.”dedi. Koocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar’da yaptığı konuşmasında Milli Mücadele kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Yahya Kaptan ve şehitleri rahmetle andı.
KABRİNE KARANFİL BIRAKTILAR
Konuşmaların ardından törene katılanlar Yahya Kaptan’ın kabrine karanfiller bırakılırken, dualar okunarak Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptan’ı andılar.
.gif)
Gündem, 08 Ocak 2022 19:09
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
Yol üzerinde dev çukurlar var!
Başkan Hürriyet duyurdu: Az para çok iş
Enflasyonda yükseliş trendi yeniden başlıyor!
