Zama zam geldi
Ekonomi, 07 Ocak 2022 09:04Akaryakıt kalemlerinden motorine gelecek zamma bir de benzin eklendi. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre bu gece motorine gelecek 75 kuruşluk zam 94 kuruşa yükseltildi. Benzine ise 63 kuruş zam yapılacak.
Dolar kurundaki düşüşe rağmen akaryakıt fiyatlarına gelen indirimler Eşel Mobil Sisteminin kademeli olarak kaldırılması nedeniyle pompa yerine ÖTV'ye yansımıştı.
2022'nin ilk gününde benzi, motorin ve LPG'ye zam gelmişti. Gelen zamlar sürücülerin tepkisine neden olurken, bir hafta geçmeden akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar gündeme geldi.
Akaryakıt sektöründen dün elde edilen verilere göre motorine 75 kuruş zam geleceği öğrenilmişti. Sektörden elde edilen güncel verilere göre cumayı cumartesiye bağlayan yani bu gece yarısı; motorine 94 kuruş, benzine ise 63 kuruş zam bekleniyor.
Gelecek zamlarla birlikte dolar kuruna adeta paralel hareket eden benzin ve motorin fiyatları 14 TL'ye dayanmış olacak.
Öte yandan 2022'nin ilk gününde, benzin fiyatlarına 1,21 TL, motorin fiyatlarına 1 TL 29 kuruş, LPG'ye ise 0,78 kuruş zam gelmişti.
Motorinin litresi güncel olarak İstanbul'da 12,74 TL, Ankara'da 12,80 TL, İzmir'de 12,82 TL'den, benzinin litresi ise İstanbul'da 12,92 lira, Ankara'da 12,98 lira, İzmir'de 13 liradan satılıyor.
Diğer yandan motorin fiyatlarında yapılan indirimlerle birlikte ÖTV sıfırlanmıştı. 1 Ocak'ta gelen 1 TL 29 kuruşluk zamla birlikte, aynı tutarda bir ÖTV dilimi daha oluşmuştu. 94 kuruş daha zam gelmesi dahilinde devletin ÖTV alacağı 2,20 TL civarına çıkacak.
Benzin fiyatlarında ise zamlardan önce devletin 61 kuruş civarında bir ÖTV alacağı bulunuyordu. 1,21 TL'lik zammın ardından devletin ÖTV alacağı 1,82 TL civarına çıktı. Gelecek 63 kuruş zamla birlikte ÖTV alacağı 2,20 TL civarına çıkacak.
LPG'de ise 0,78 TL'lik devletin ÖTV alacağı bulunuyor. Bu durum benzin ve motorine gelecek indirimlerin, devletin alacağı kapanana kadar pompa yerine ÖTV'ye yansıyacağı anlamına geliyor.
Ekonomi, 07 Ocak 2022 09:04
Yorumlar (0)
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
Kocaeli Büyükşehir’den okullara 7,3 milyon TL’lik boya
Başkan Çiftçi film setine konuk oldu
Saffet Sancaklı’nın eski koruması intihar mı etti?
Bunun adı vatandaşı soyma planıdır
Deniz kardeşim diyen imama soruşturma!
İstanbulluoğlu da Kocaeli’deki Aktif International Hastanesi’nin doktoru oldu
İzmit Yeşilova’da gençlere yeni bir buluşma alanı geliyor!
OYAK Çimento’nun o fabrikasından büyük başarı!
Erdoğan'ın yeniden adaylığının önü açılacak
Bu fotoğrafta kaç yanlış var?
Zeytinoğlu sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi
Tramvay yolunda yangın riski
Dilovası’nda Enver Yıldırım, sporcuların madalya heyecanına ortak oldu
GTO, İstanbul’daki fuarda Gebze iş dünyasını temsil etti
İzmit’te AKP’lileri buluşturan piknik
Başkan Söğüt, haftaya o okulu ziyaret ederek başladı
Değirmendere’nin en güzel sesi seçildi!
Profesör Cengiz İpek hayatını kaybetti
Derince’de Gaziler Günü iki ayrı törenle kutlandı
Ya tamamlayın, ya da yıkıp çocuk parkı yapın!
Bizim Köy’de doğa yürüyüşüne devam
