Zama zam geldi
Ekonomi, 07 Ocak 2022 18:28Akaryakıt kalemlerinden motorine gelecek zamma bir de benzin eklendi. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre bu gece motorine gelecek 75 kuruşluk zam 94 kuruşa yükseltildi. Benzine ise 63 kuruş zam yapılacak.
Dolar kurundaki düşüşe rağmen akaryakıt fiyatlarına gelen indirimler Eşel Mobil Sisteminin kademeli olarak kaldırılması nedeniyle pompa yerine ÖTV'ye yansımıştı.
2022'nin ilk gününde benzi, motorin ve LPG'ye zam gelmişti. Gelen zamlar sürücülerin tepkisine neden olurken, bir hafta geçmeden akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar gündeme geldi.
Akaryakıt sektöründen dün elde edilen verilere göre motorine 75 kuruş zam geleceği öğrenilmişti. Sektörden elde edilen güncel verilere göre cumayı cumartesiye bağlayan yani bu gece yarısı; motorine 94 kuruş, benzine ise 63 kuruş zam bekleniyor.
Gelecek zamlarla birlikte dolar kuruna adeta paralel hareket eden benzin ve motorin fiyatları 14 TL'ye dayanmış olacak.
Öte yandan 2022'nin ilk gününde, benzin fiyatlarına 1,21 TL, motorin fiyatlarına 1 TL 29 kuruş, LPG'ye ise 0,78 kuruş zam gelmişti.
Motorinin litresi güncel olarak İstanbul'da 12,74 TL, Ankara'da 12,80 TL, İzmir'de 12,82 TL'den, benzinin litresi ise İstanbul'da 12,92 lira, Ankara'da 12,98 lira, İzmir'de 13 liradan satılıyor.
Diğer yandan motorin fiyatlarında yapılan indirimlerle birlikte ÖTV sıfırlanmıştı. 1 Ocak'ta gelen 1 TL 29 kuruşluk zamla birlikte, aynı tutarda bir ÖTV dilimi daha oluşmuştu. 94 kuruş daha zam gelmesi dahilinde devletin ÖTV alacağı 2,20 TL civarına çıkacak.
Benzin fiyatlarında ise zamlardan önce devletin 61 kuruş civarında bir ÖTV alacağı bulunuyordu. 1,21 TL'lik zammın ardından devletin ÖTV alacağı 1,82 TL civarına çıktı. Gelecek 63 kuruş zamla birlikte ÖTV alacağı 2,20 TL civarına çıkacak.
LPG'de ise 0,78 TL'lik devletin ÖTV alacağı bulunuyor. Bu durum benzin ve motorine gelecek indirimlerin, devletin alacağı kapanana kadar pompa yerine ÖTV'ye yansıyacağı anlamına geliyor.
Ekonomi, 07 Ocak 2022 18:28
Yorumlar (0)
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
