SEDAŞ, Kadın Enerjisi Next projesini hayata geçiriyor
Gündem, 31 Aralık 2021 21:52Akkök Holding enerji grup şirketlerinin ortaklaşa yürüttüğü “Kadın Enerjisi” projesi kapsamındaki “Next” programı başladı. Lansmanı gerçekleştirilen proje ile holdingin enerji şirketlerinde çalışanların kız çocuklarına eğitim, staj ve burs imkanları sağlanacak.
Kadın Enerjisi projesinin “Next” isimli etabında, teşvik edici uygulamalarla kız çocukları, lise ve üniversitede elektrik bölümlerine yönlendirilecek. Online yapılan lansman etkinliğiyle kız öğrencilerin enerji sektörüne dair ufkunu genişletmeyi hedefleyen proje, geniş katılımlı açılış ile başladı. Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Enerjiden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi ve CFO’su Özlem Ataünal liderliğinde gerçekleşen lansmana, Enerji Grubu Şirketlerinden yaklaşık 150 kişi katılım sağladı.
“Kız öğrencilerinin elektrik bölümlerine teşvik edilmesi sağlanacak”
SEDAŞ İnsan Kaynakları ve Kurumsal Yetkinlikler Direktörü Sinem Yorulmaz, projenin ayrıntılarından söz ederek; “Sektörümüzde kalıp yargı haline gelen ‘erkek işi’ anlayışı nedeniyle kızlarımız elektrik alanında eğitim almaya çok sıcak bakmıyor, bunun sonucunda enerji sektöründe kadın istihdamı ve kadın lider sayısı istenen seviyenin uzağında kalıyor. Bu durumu değiştirmek ve kız öğrencilerin ufkunu genişletmek istiyoruz. Akkök Holding çatısı altında Akenerji ve Sepaş Enerji ile yürüttüğümüz Kadın Enerjisi projesinin Next etabında, kız öğrencileri lise ve üniversite eğitimlerinde elektrik bölümlerine yönlendireceğiz. Holding enerji grubu çalışanlarının, 7. ve 8. sınıf ile 11. ve 12. sınıfta okuyan kız çocuklarını lise ve üniversite tercihlerinde elektrik bölümlerinde eğitim almaları için teşvik ediyoruz. Katılım sağlayan kız öğrencilerimize; saha gezileri, uygulamalı teknik eğitimler ve mentorluk yoluyla gelişim imkanları sunacağız. Lise ve üniversitede elektrik, elektrik-elektronik bölümlerini seçen ve kaydolan kız öğrencilerimize bir yıl boyunca burs imkânı sağlayacağız. Böylelikle sektörümüzde daha etkin kadın görünürlüğünün sağlanmasına destek olacağız” dedi.
Her yıl 150 kız öğrenciye ulaşmayı hedefleyen proje kapsamında saha gezileri, uygulamalı teknik eğitimler ve mentorluk yoluyla gelişim, staj ve burs imkanlarının yanı sıra katılımcılara Akkök Holding enerji grubu şirketlerinde işe alımlarda öncelik hakkı tanınacak.
“Kadın Enerjisi’ni Türkiye’ye yaymayı hedefliyoruz”
Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Enerjiden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi ve CFO’su Özlem Ataünal da kız öğrencilerinin lise ve üniversite eğitimlerinde elektrik bölümlerini seçmelerinin önemine değinerek, enerji sektörünün geleceğindeki kadın sayısının artırılmasını amaçladıklarını belirtti. Ataünal, 2022 yılı sonuna kadar en az 550 kişiye doğrudan fayda sağlayacak şekilde kurgulanan Kadın Enerjisi projesinin, 2023 yılı itibarıyla Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini ifade etti.
Gündem, 31 Aralık 2021 21:52
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
