KOÜ’de sürpriz bekliyoruz
Sağlık, 30 Aralık 2021 19:00KOÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan çalışanların Ek Ödemelerinin tavandan ödenmesi için Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Hastane önünde basın açıklaması yaptı.
İşte o açıklamanın içeriği:
Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul Ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte yapılan değişiklik 27 Ekim 2021 Tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
KOÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan çalışanların Ek Ödemelerinin tavandan ödenmesi için Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Hastane önünde basın açıklaması yaptı.
Ek Ödeme yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile Üniversite hastanelerinde COVİD-19 salgınına yönelik araştırma, teşhis ve tedavi faaliyetleri kapsamında görev yapan personele, Ek Ödemelerde artış yapılması Üniversite yönetim kurulunun yetkisine bırakılmıştır. 01 Nisan 2021 tarihinden itibaren Dört ay personele dağıtılacak Ek Ödeme oranlarını üniversite yönetim kurulu belirleyecektir.
KOÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan çalışanların Ek Ödemelerinin tavandan ödenmesi için Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Hastane önünde basın açıklaması yaptı.
27 Ekim 2021 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik değişikliği ile yetkilendirilen Üniversite yönetim kurulundan, kapsamı genişleterek sağlık çalışanlarını memnun edecek oranı belirlemesi, ödemelerin tüm çalışanları kapsayacak şekilde tavandan Ek Ödeme olarak yapmaları, tercihlerini ve iradelerini çalışanlardan yana kullanmalıdırlar.
Geçmiş düzenlemelerde yaşanan adaletsizliklerin ve haksızlıkların tekrar etmemesini sağlamalıdırlar.
Yapılacak Ek Ödemeler Pandemi nedeniyle olduğundan 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) göre, Sabit Ek Ödeme mahsup edilmeden hesaplanarak çalışana ödenmesi gerekmektedir.
Örnek : 375 Göre Lisans Mezunu Hemşire Sabit Ek Ödemesi 1964 + KHK Göre Pandemi nedeniyle Tavandan Ek Ödeme ödendiği takdirde 2581 TL.= Toplam 4545 TL
Bazı hastanelerin bu yönde kararları vardır. Çalışanların beklentisi yönetim kurulunun bu yönde karar almasıdır. Her sağlık kuruluşunda olduğu gibi Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Covid-19 salgını ile amansız mücadele eden sağlık çalışanları üstün gayret ve çaba ile hizmetlerini sürdürmektedir. Pandemi sürecinde yaşanan her türlü olumsuzluğa göğüs gererek özveri ile sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanları her şeyden önce görevlerini yerine getirmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktadırlar. Pandemi süresince sağlık çalışanlarının, emeklerinin karşılığı ekonomik olarak ödenemeyeceğini biz biliyoruz, halkımız da biliyor, herkes de biliyor.
Ancak, bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra ifade edeceğimiz bir gerçeği herkesin kabul etmesi lazım. Oda şudur, sağlık çalışanlarının bu denli özverili çabası asla karşılıksız bırakılmamalı, mutlaka alın terinin karşılığı verilmelidir. Sağlık çalışanları asla kimseden ulüfe beklememektedir.
Sadece hakkını istemektedir. Diğer taraftan tavandan Ek Ödeme, döner sermaye ödemeleri gibi uygulamaların, içinin boşaltıldığı, ücretlere reel bir katkı yapmadığı, sürekli sorunlar çıkardığı gerçeği, net bir biçimde ortada durmaktadır.
Pandemi’de en fazla ücret kaybı yaşayan kamu çalışanı olan sağlık çalışanlarının ücretleri hakkında acil bir düzenleme yapılmalıdır. Sağlık çalışanları için makul bir artış yapıldığı, kayıpların telafi edildiği, kapsayıcı ve adaletli bir ücret politikası hayata geçmelidir.
01 Nisan 2021 tarihinden itibaren ödenmesi gereken Ek Ödemelerin daha fazla geciktirilmeden bir an önce ödenmesini bekleyen sağlık çalışanlarının sabrı zorlanmamalıdır. Gün geçtikçe artan ekonomik sıkıntıların, zam oranlarının karşısında dağıtılacak Ek Ödemenin pul olmaması için üniversite yönetimini göreve çağırıyoruz. Kararı alın, sağlık çalışanlarının Ek Ödemelerini tavandan dağıtın.
Pandemi sürecinde özveri ile görevlerini sürdüren sağlık çalışanlarının gelirlerinde yaşanan reel kayıplara, düşük ve geç ödenen Ek Ödemelere rağmen hiçbir şekilde etkin ve nitelikli sağlık hizmeti sunmaktan ödün vermeyen sağlık çalışanlarını daha fazla üzmeyin.
Kamu çalışanları arasında en çok ödülü hak edenlerin sağlık çalışanları olduğu, ekonomik olarak verilecek her türlü desteğin hizmetlerde verimliliği ve etkililiği artıracağını biliyor olmanıza rağmen, halen kurulun tavandan Ek Ödeme kararı alamamasını anlamış değiliz.
Yapılan yönetmelik düzenlemesi ile üniversite yönetim kuruluna verilen yetkinin bir an önce sağlık çalışanlarının lehine kullanılması, 01 Nisan 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yapılacak ek ödemenin tavan Ek Ödeme tutarı üzerinden yapılmasını aksi halde, tepkimizi sürdüreceğimizi buradan ilan ediyoruz. Türk Sağlık Sen olarak konunun takipçisi olacağız.
.gif)
Sağlık, 30 Aralık 2021 19:00
Yorumlar (0)
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
