Faiz vermek helal mi oldu?
Siyaset, 29 Aralık 2021 04:09Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Danışmanı Ve Kocaeli İl Başkanı Mehmet Aras, partisinin il divan toplantısında konuştu. Aras’ın gündeminde yine ülke sorunları vardı.
Aras konuşmasına asgari ücret konusuna değinerek başladı. Kendisi bir dönem sendika genel başkanlığı yapan Mehmet Aras, hükümetin verdiği asgari ücret zammını yüzde olarak iyi bulduğunu belirtti. Fakat ülkenin mevcut ekonomik durumu içinde bu zammın yetersiz olduğun ve birkaç aya kalmadan eriyip gideceğini ifade etti.
Erdoğan’ın, asgari ücret zammı sonrasında yaptığı, “Hiç kimse böyle zam vermedi.” Açıklamasına tepki gösteren Aras, bu sözler gerçeği yansıtmıyor. Gelmiş geçmiş hükümetler içinde zam şampiyonu olan tek başbakan Necmettin Erbakan’dır, dedi. Aras, refah Yol Hükümetinin asgari ücret zammını gösteren, o günkü tarihe ait gazete sayfasını basına gösterdi. Aras, Dr. Fatih Erbakan’ın yapmayı vaat ettiği yüzde 70 asgari ücret zammını hatırlatarak, iktidara geldiklerinde yaptıkları zamla yine tarihe geçeceklerini ifade etti.
ARAS ERDOĞAN’ A SESLENDİ; FAİZ VERMEK HELAL Mİ OLDU?
Aras konuşmasında aynı dönemde birlikte belediye başkanlığı yaptığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ a yüklendi.
“Erdoğan, nas ortada, faize karşıyım dedi. Faiz ile mücadelem sonuna kadar devam edecek dedi. Eski bir arkadaşı olarak bu açıklamalarından hakikaten umutlandık. Fakat nas şudur ki: faiz almak da vermek de dinimizce haramdır. Faize savaş açtım diyen Erdoğan, kur korumalı mevduat hesabı icat etti. Peki soruyorum şimdi, faiz almak haram da, vermek helal mi?”
.gif)
DOLARI TUTUKLAYIP HAPSE ATAMAZSINIZ.
Aras, konuşmasında doların yükselişini de tiye aldı. “Maalesef dolar bizim vatandaşımız değil, tutuklayıp hapse atma imkânımız bulunmuyor. Eğer doların yükselişini durdurmak istiyorsak, yapılacak olan şey, üretici olarak ekonominin içinde yer almaktır. Piyasanın içerisinde bulunmadan ekonomiyi kontrol etme imkânına sahip olamazsınız. Devlet üretmediği sürece ekonomiyi kontrol altında tutamaz.”
SUCU; İLK SEÇİMDE İKTİDARA GELECEĞİZ.
Yeniden refah partisinin il divan toplantısının birde sürpriz konuğu Artvin il başkanı Talip Sucü oldu.
Sucü’ ya siyasi konuşmalar bölümünde söz verildi. Artvin il başkanı Talip Sucü, Kocaeli’ de olmaktan mutlu olduğunu belirtti. Sucu parti genel merkezinin verdiği görevleri icra etmek için il il dolaşıyor. Sucu gezdiği yerlerde gördüğü manzarayı şu şekilde aktardı; “halkımız artık bu iktidardan sıkılmış durumda, özellikle gençler, güçlü, dinamik ve vizyon sahibi yeni bir lider arayışı içerisinde. Bu arayış ilk seçimlerde sandığa muhakkak yansıyacak. Milletimiz akın akın Yeniden Refah Partisine koşuyor. Bu ilgi ilk seçimde, Dr. Fatih Erbakan’ı Cumhurbaşkanı yapacak.”
Siyaset, 29 Aralık 2021 04:09
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
