Teşekkür etmemiz için ne verdiniz?
Sağlık, 27 Aralık 2021 02:18Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, Hazine ve Maliye Bakanı bir tv kanalında yapmış olduğu talihsiz açıklamayı sert dille eleştirdi.
Başkan Yıldırım yaptığı açıklamada; Maliye Bakanı tv kanalında memura yeterince zam verildiğini ve memurların teşekkür ettiği ifadelerini kullandı. Bakanın kullandığı ifadeler kamuoyunu tamamen yanıltmaktan ibarettir. Bizler sağlık çalışanları olarak teşekkür edecek bir şey bulamıyoruz. Asgari ücretin 4.250 olduğu bir dönemde, 1. derece lisans mezunu sağlık çalışanı 3.900TL, yeni başlayan hemşire 2.900 TL maaş alıyor bundan haberiniz var mı, dedi.
Sağlık çalışanlarının beklentilerini sahada, kamuoyunda, basında, bürokrasi ve siyaset zemininde en net, en anlaşılır ve en tutarlı şekilde izah etmek boynumuzun borcudur diyen Yıldırım, "Eğer bu izahatlar yerine getirilemezse, eksik ve yanlış bilgilerle sosyal medya paylaşımları yapılırsa, dün başka bugün başka şeyler konuşulursa sağlık emeğinin hakkı ve hukuku adına ne yazık ki yakışıksız olur." diyerek "Dün sağlık çalışanlarına müjde verip, bugün kara haber vermek talihsizliktir." ifadelerini kullandı.
UMUTLAR BAŞKA BAHARA MI?
Yıldırım, Sağlık çalışanları için bu hafta yapılması düşünülen bütçe çalışması 2022 yılına ertelendi, hani 15 Ocakta maaşlara yansıyacaktı! Umutlar bir başka bahara mı kaldı? Oysa açıklamalar bir biri ardına gelseydi, saha rahatlasaydı, inanın ki yapılacak 20bin atamadan daha fazla etkili olacaktı. Önce mevcut çalışanlar memnun edilmeli ki sonrasında istihdam edin. İstihdam edilenlerin sorunları, istihdam edilmeden çözümlenmelidir, dedi.
Kahraman sağlık çalışanlarımız, özellikle pandemi sürecindeki şu son iki yılda insan üstü bir gayretle ülkemizin her yerinde gece gündüz demeden çalışıyor. Bu nedenle istisnasız tüm sağlık çalışanlarımızın 2022 yılının ilk aylarında özlük haklarına ve çalışma ortamlarına ilişkin en elzem iyileştirmeleri beklemesi de elbette hakkıdır.
ACİL MÜDAHALE KAÇINILMAZ!
Sağlık çalışanlarının ücret politikalarında adil ve hakkaniyetli bir sistem olmayışına bağlı olarak yaşanan sıkıntıların çalışma barışına ve sağlık hizmeti sunumuna vurduğu yıkıcı darbeler her geçen gün şiddetini arttırmaktadır.
Bu çerçevede; söz konusu mücadelenin sürdürülebilmesi adına özellikle kamu görevlilerinin Eylül ayından itibaren yaşanan finansal istikrarsızlık nedeniyle maruz kaldığı gelir kaybının giderilmesi ve alım gücünün tekrar yükseltilmesi noktasında hükümete çağrıda bulunuyoruz.
EN AZ %50 ZAM YAPILMALI!
Başkan Yıldırım, vergi muafiyetinin herkese eşit şekilde yansımayacağını bu yüzden de mutlaka ek zam düzenlemesinin yapılması gerektiğini belirterek “Herkese eşit yansıyacak bir algı oluşuyor bundan dolayı da bilgi paylaşmamız gerekiyordu bu bilgiyi hükümetle paylaştık. Bu çerçevede, “Ek Protokol” başta olmak üzere 3600 Ek Gösterge ve Sözleşmeliler konusu için zaman kaybedilmeden bir araya gelerek, müzakereye fırsat verip, kamuoyuna deklare edildiği üzere ek zammın 15 Ocak maaşlarına yansıması için çalışmaları bir an önce tamamlanmalıdır.
Sağlık, 27 Aralık 2021 02:18
Yorumlar (0)
Bunun adı adaletsizlik
Dilovası’nda MHP’liler o projeyi yerinde inceledi
Kocaeli’de metro projesi halka anlatılıyor
Büyükakın’dan gençlere: Yarınlarımız emin ellerde
İzmit’te Robotik Kodlama ve Yazılım Evi kapılarını açıyor
Erdoğan'ın danışmanı fesli Kadir'e övgüler yağdırdı
Altın fiyatları yükselecek mi?
Milleti saracağız, haysiyetsizlerin defterini düreceğiz
DEM'liler Bahçeli'yi seviyor!
Gölcük’te Yeni Dünya Düzeni söyleşisinde neler konuşuldu?
Bir çocuk daha ölmesin, tır girişine engel olunsun
Asgari ücrete ara zam sorusuna net yanıt!
Belediye ekipleri yolda gördükleri kazaya hızla müdahale ettiler
İzmitli iki muhtarlara doğum günü ziyareti
Bahçeli yine Öcalan dedi!
Derince’de 19 Mayıs coşkusu Atatürk Halk Koşusu ile taçlanacak
AKP'den borçlara erteleme ve vergi affı teklifi
Okul kantinlerinde bu kurala uymayanlar cezalandırılacak
Kuzuyayla’da kar keyfi!
Körfezli güreşçiler 4 madalyayı kaptı
Gebze Ticaret Odası’ndan dış pazarlara yönelik yeni temaslar
Kamyoncu esnafı enflasyonun dişlileri arasında eziliyor
Erdoğan istedi, bayram tatili 9 gün oldu!
Suriyeli sayısı azaldı mı?
Başkan şampiyon güreşçiyi makamında ağırladı
İZGİM’de sertifika sevinci
Zeytinoğlu: Sanayicimiz üzerindeki maliyet baskısının azaltılmasını temenni ediyoruz
Kocaeli'de Hıdırellez böyle kutlanacak
1944 ruhu Kocaeli’de yeniden canlandı!
10 sektörden 9’unda üretim yavaşladı
Derince’de özel bir buluşma
Kocaeli Ticaret Odası imalat sektörünü o konuda bilgilendirdi
İzmit’te Kadın Elim Kooperatifi, kadınları sanatla buluşturacak
Böyle yargılama olur mu?
Gıda fiyatları uçuşa mı geçecek?
4 aylık enflasyon farkı belli oldu
Büyükakın’dan Hıdırellez mesajı
Eski bina ve su tesisatlarına dikkat!
İsmail Sarıca 88 yaşında hayatını kaybetti
