BTP liderinden Erdoğan’a Türkiye Ekonomi Modeli tepkisi
Siyaset, 26 Aralık 2021 06:40BTP Lideri Hüseyin Baş; Yıllarca kıyısından köşesinden çaldınız. Yetmedi adını, kitap kapağını, yazı fontuna kadar kopyaladınız ama hiçbir zaman “Milli Ekonomi Modeli”nin idealini anlayamadınız. Anlayamacaksınız ! Çünkü millilik sizin sadece dilinizde.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş partisinin Ankara’da gerçekleştirilen il başkanları toplantısına katıldı. Burada yaptığı konuşmada ekonomi gündemini değerlendiren Baş, dövizdeki düşüşle ilgili sorular sordu.
PLANLI BİR SOYGUN
Yaklaşık 2 aydır Türkiye’de planlı bir soygun yapıldığı yönünde uyarılarda bulunduğunu ifade eden BTP lideri şunları söyledi; “Tamam dolar düşürüldü de bu dolar bir şekilde çıktı. Niye çıktı, nasıl çıktı, kim çıkardı, nasıl düşürüldü, kim düşürdü? İşte biz vatandaşımızın aklına bu soruları getirdik. Çünkü bunların hepsi bir planın parçasıydı. Bu planı doğrudan ve dolaylı olarak ben yaklaşık 2 aydır anlattım zaten, 'Planlı bir soygundur bu' dedik. Maliye Bakanımız, 'Küçük yatırımcıyı çarptılar' dedi. Küçük yatırımcı kim? Küçük yatırımcı sensin benim. Biz fakirleştik.”
BİR GÜNDE İHRACATÇIYI BATIRDILAR
İktidarın dövizin yükseliş sürecinde “Hedef ihracatın önünü açmak“ şeklinde bir savunma yaptığını söyleyen Hüseyin Baş son operasyonla ihracatçının batırıldığını söyledi. Baş; “Niye döviz artıyor diyenlere, 'Bırak dövizi, senin ne işin var dövizle, ihracat için biz bu modeli yapıyoruz' dediler. İhracat nedir? Şimdi bu malı yurt dışına satacağım, yolladım malı. Kaç para? Varsayalım 1 milyon Euro. O günün parası ile ne kadar ediyor, 20 milyon lira. Malı yolladım, parayı da yarın yolla dedim. 20 milyon liralık mal yolladım para bir geldi 15 milyon lira. Bir günde ihracatçıyı batırdılar. Maşallah dediği 3 gün yaşamıyor. Öyle bir fiyasko ki vatandaşımız kandırılıyor.”
İNSAN BARİ PUNTOSUNU, RENGİNİ DEĞİŞTİRİR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma akşamı katıldığı televizyon programından servis edilen bir fotoğraf da BTP liderinin gündemindeydi. Fotoğrafta Erdoğan’ın elinde üzerinde siyah yazıyla Türkiye Ekonomi Modeli yazan kırmızı kapaklı bir kitap bulunuyordu. Bu kitabın dizaynında Prof. Dr. Haydar Baş’ın Milli Ekonomi Modeli kitabının taklit edildiğini ifade eden Hüseyin Baş şunları söyledi; “Cumhurbaşkanımız eline bir kitap almış, enseden de bir poz vermiş. Elindekinde ‘Türkiye Ekonomi Modeli’ yazıyor. İnsan bari puntosunu değiştirir, rengini değiştirir. Bu kadar da tembellik!” Hüseyin Baş konuşmasında, 2005 yılında İstanbul’da düzenlenen uluslararası kongre ile dünyaya ilan edilen Milli Ekonomi Modeli’nin isim tescilinin de yapıldığına dikkat çekti.
MİLLİLİK SİZİN SADECE DİLİNİZDE
BTP lideri, AKP hükümetinin gündem ettiği Türkiye Ekonomi Modeline yönelik tepkisini sosyal medyadan da sürdürdü. Hüseyin Baş sosyal medya hesaplarından paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı; Yıllarca kıyısından köşesinden çaldınız; Yetmedi adını, kitap kapağını, yazı fontuna kadar kopyaladınız ama hiçbir zaman “Milli Ekonomi Modeli”nin idealini anlayamadınız. Anlayamacaksınız ! Çünkü millilik sizin sadece dilinizde.
Siyaset, 26 Aralık 2021 06:40
Yorumlar (0)
Anaokulunda çocukları sopayla dövdü!
Dağ başında gençleri keyiflendiren etkinlik
Yeniden Refah Gebze’de Bilikçi seçilmiş başkan
Çayırovalı genç tiyatrocular büyük alkış aldı!
Erdoğan, Akın Gürlek'e fırça mı attı?
Körfez GB’de karatecilerin kuşak sevinci!
Kocaeli artık sanayi kenti değil mi?
Hayvan yeminin yarısı Ormanya’dan
Kapanca Festivali, özel sergilere ev sahipliği yapacak
On binlerce kişi Fuar Park’a akın etti!
SEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, KOTO’da ağırlandı
Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan TFF için bağımsız denetim çağrısı
Harikalar Sahili’nde uçurtmalar babalar için uçtu!
TCDD de borca battı!
İzmit Alışveriş Festivali başlıyor
Yine çete baskını: Dönen para 10 milyar TL
Ülkücüler Şile’deki bu düğünde buluştu!
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Genç kız kendisini iple tavana asarak canına kıydı
Şehit Özcan Kan Fen Lisesi festivalinde robot sahne aldı!
Öğretmenler yerde sürüklendi
Kapalıya imha paylaşımı yapan her yerde aranıyor!
Sanat Kafe'de önemli bir buluşma daha
Otoyolun o noktası 24 saat trafiğe kapatılacak!
Büyükakın’dan müjde: Akvaryum bir hafta daha ücretsiz
Durmak yok taşınmazların satışına devam
Yeni mezunlar ve iş arayanlar Kılavuz Kariyer ile yine sertifikalandırıldı
Lunaparkta çarpışan araba kapma yarışı!
Gölcük’te özensiz iş! Mazgal konulmadı
Paketli gıda almadan önce iki kere düşünün!
Dev akvaryumu ilk günde 15 bin kişi ziyaret etti
Havalimanı milyonları yutuyor!
Pazar kahvaltısı bile lüks oldu!
Başkan Hürriyet’ten davet var! Herkesi Kapanca Sokak Festivaline bekliyoruz
En çok milyarder o şehirde yaşıyor!
Destek yoksa hapse atılırsınız mı denildi?
Dilovası’nda MHP’yi ziyaret eden edene
Büyükakın çocuklarla eğlendi!
O vekil nasıl dolandırıldı?
