Kocaeli Müzesi’nde Bizim Yunus konuşuldu
Gündem, 24 Aralık 2021 17:41Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "Bizim Yunus" konulu konferans, Kocaeli Müzesi Konferans Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleşti.
Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü kapsamında Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile de Yunus Emre'nin hem beşeriyete ortak bir değer olarak takdim edilmesi, hem de ülkemizde bir kez daha hatırlatılması maksadıyla 2021 yılının "Bizim Yunus" olarak kutlaması kapsamında Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, "Bizim Yunus" konulu konferans gerçekleştirdi. Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gencay Zavotçu’nun konuşmacı olduğu programa; Kocaeli Müze Müdürü Serkan Gedük’ün yanı sıra Muhammer Dereli Fen Lisesi, Kocaeli Fen Lisesi, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi ve Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.
YUNUS EMRE’Yİ ANLATAN FİLM
Müdürlük personeli Tuğde Çolak tarafından sunulan program, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yunus Emre” konulu gösterim ile başladı. Ardından söz alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen günün önemine ilişkin yaptığı konuşmasında, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2021 yılı Yunus Emre ve Türkçe yılı ilan edilmesinden sonra bizlerde birtakım etkinlikler gerçekleştirdik. Bugünde ‘Bizim Yunus’ bu etkinliklerimizin sonuncusu. Katılan tüm konuklarımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Daha sonra söz alan konuk konuşmacı Prof. Dr. Gencay Zavotçu, Yunus Emre’nin dönemine değindi.
“BİZE BİZİM DİLİMİZDEN HİTAP ETTİ”
Yunus Emre’nin Anadolu’nun yokluk, yoksulluk, kıtlık içerisinde hastalıkların pençesinde olduğu bir dönemde yaşadığına dikkat çeken Zavotçu şöyle devam etti: “Yunus Emre’nin ne kadar insancıl, kardeşçe ve barışçıl bir kişiliğe sahip ve halkın da kendisine yakın olduğu bildirmektedir. Çünkü Yunus Emre bizimdir. Bu ülkede sokağa çıktığımızda, ‘Yunus Emre’yi seviyor musunuz’, ‘Nasıl bir insan’ diye sorduğunuzda hemen herkes sevdiğini ve kendisine yakın bulduğunu söyler. Şiirlerini beğeniyle okuduğunu, sevdiğini söyler. Çünkü Yunus Emre bize bizim dilimizle hitap etmiştir. Halka halkın diliyle hitap etmiştir. Ve halkı eğitmeye ve bir şeyler öğretmeye gayret etmiştir” İl Müdürü Fatih Taşdelen, programın sonunda konuşmacı Zavotçu’ya teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.
.gif)
Gündem, 24 Aralık 2021 17:41
Yorumlar (0)
Saadetliler Gebze’de toplandı: Sesleri gür çıkacak!
Büyükakın: Gençler bizim en kıymetlilerimiz
Vali Aktaş, AKP İzmit İlçe Başkanı Dokuzlar’ı işyerinde ziyaret etti
Kocaeli’de Sevgililer Günü’ne özel sıra gecesi
Kocaeli’de İtfaiye Depo Binası Projesi ne durumda?
Altın fiyatlarında yeni rekor için tarih verildi
AKP ve MHP’liler Dilovası’nda o açılışta bir araya geldi
Binlerce çocuk Okula Bi’ Mola’da stres attı
İzmit’te Ramazan davulcuları için başvurular başladı
İşte yoksulluğun fotoğrafı
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
