GTÜ öğrencisine ÇEVKO’dan ödül
Eğitim, 24 Aralık 2021 12:25Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı tarafından verilen “Yeşil Nokta Öğrenci Ödülleri”nde birincilik GTÜ’lü öğrencinin oldu.
Üniversite sanayi işbirliğinin sağlanması, üniversite öğrencilerini ambalaj tasarımı, atık yönetimi ve sosyal sorumluluk alanında özgün çevre dostu ürün, uygulama ve proje geliştirmelerini teşvik etmek için ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı) tarafından “Yeşil Nokta Öğrenci Ödülleri” verildi. GTÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Gülişah Sanem Şen “PharMy” adlı projesiyle P&G, CarrefourSA, Ball Corparation ve Tetra park gibi çeşitli firmalardaki katılımcılara sunumunu yaparak birincilik ödülünü almaya hak kazandı. PharMy adlı proje; ilaç atıklarının toplanmasına yardımcı olarak, ilaç sektörüne toplanan atıklar üzerinden bir sonraki üretimleri için veri sağlanıp ve fazla ilaç üretimine dur diyen bir veri ve akıllı ilaç atık toplama sistemi olarak Şen’e para ve plaket ödülü kazandırdı.
ÇEVKO Vakfı, Türkiye'de ambalaj atıklarının ekonomik ve düzenli geri kazanımı için sanayi, yerel yönetim ve tüketicilerin katkı ve katılımları ile sürdürülebilir bir geri kazanım sisteminin kurulmasına katkıda bulunmak amacıyla, 1 Kasım 1991'de ülkemizin 14 önde gelen sanayi kuruluşunun girişimleri ile kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir vakıftır. Kuruluş amaçları doğrultusunda yaptığı tüm çalışmalarda "Entegre Atık Yönetimi" ilkelerini benimsemektedir. 2002 yılında uluslararası "Yeşil Nokta" markasının Türkiye'deki kullanım hakkını elde eden ÇEVKO Vakfı, Avrupa'da çok yaygın olan bu markayı kullanan geri kazanım örgütleri ailesine katılmış ve ülkemizi Avrupa Birliği'nde temsil etme hakkını kazanmıştır.
.jpeg)
Eğitim, 24 Aralık 2021 12:25
Yorumlar (0)
Bülent Sarı: Haddehane ve çöp tesisleri kabul edilemez
İşverenlerden Erdoğan'a asgari ücret cevabı
Başkan Hürriyet cami cemaatiyle buluştu
Emekliye barınmayı dahi sağlayamayan bir ülke olmamalıydık
Akaryakıtta tabelalar gece yarısı değişti!
İzmit’te yeni yıl coşkusu başladı!
Büyükşehir ekipleri karlı günlere böyle hazırlanıyor!
İsmail Süer vefat etti
AKP’liler de güvenmiyor!
Başkan Ölmez, Kandıra’da çöp tesisi ile ilgili oylamada güldü mü?
Bu kütüphanelerde gençlerimiz geleceğe hazırlanıyor
İzmitlilere Halk Et soruldu
KOSGEB destekleri Gebze’de masaya yatırıldı
Vatandaşa bir dokun bin ah işit!
İzmit’te 50 yaş üstü vatandaşlara güç veren seminer!
Vali Aktaş, İzmit Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nu da ziyaret etti
Kocaeli'de insanı öldüren, doğayı katleden bir sanayi istemiyoruz
Sudan bahane ile Anahtar Parti'den istifa ettiler!
Körfez’de kariyer ve istihdam adına önemli organizasyon
Gram altında yeni rekor
Kartepe’de karlı tepeye çıkan yola el atıldı
Kandıralı Ertürk’ten AKP’lilere sert sözler!
Akıl dışı senaryoların ve iftiraların pervasızca üretildiği bir dönemi yaşıyoruz
Kandıralı Ertürk’ün hemşehrilerine çöp tesisine karşı çıkın demesi AKP’lileri kızdırdı!
Torpil ve kayırmadan utanmayan Özlem Zengin!
İSU kağıda basılı faturayı ortadan kaldırmak istiyor!
Gölcük’te oksijen tanklarını yol kenarında görenler endişe ediyor
AKP'liler PKK'lılara iş mi bulacak?
Büyükakın: Bu şehre asla zarar vermem, verdirtmem
Hürriyet’ten Büyükakın’a: Bir bina hariç hasar yok demişti, şimdi müjde yıkılıp yeniden yapılacak diyor
Fatih Altaylı'dan iktidara kuzu gibi olacağım mesajı!
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer Zafer Partisi’ne katıldı
Gebze’de 4 can gitti, Cengiz Topel çürüdü
MHP Dilovası yöneticileri Spor Müdürü Babaoğlu’nu tebrik etti
61 ilde şubeleri olan tatlıcı da iflasın pençesinde
Merkez Bankası'nın kararı sonrası, euro 50 lirayı aşarak tarihi zirvesini gördü
Erdoğan asgari ücretle ilgili işverenlere seslendi!
Asgari ücret 39 bin lira olmalı
Kocaeli vekilinden TBMM’deki taciz skandalına dair sert sözler
