Bu düzenin kaymağını kim yediyse faturayı da o ödesin!
Gündem, 22 Aralık 2021 03:56AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın finans politikalarına ilişkin açıklama yapan Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, “Bu düzenin kaymağını kim yediyse faturayı da o ödesin” dedi.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısının ardından açıkladığı ekonomiye ilişkin paket hakkında Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan'dan açıklama geldi. Açıklamada açıklanan paketin yükünün yine emekçilere yıkılacağı belirtilirken “Bu düzenin kaymağını kim yediyse faturayı da o ödesin” denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu 'önlem paketi'nin ayrıntılarını, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı. Buna göre mevcut TL hesaplarda ve dövizden TL’ye dönecek hesaplarda faiz kazancı, kur değişiminin altında kalırsa bu fark mevduat sahibine ödenecek.
Peki, kur değişiminden kaynaklı bu farkı kim ödeyecek? Açıklanan pakete göre, işçi sınıfı, emekçiler ve bir bütün olarak halk ödeyecek! Buna sessiz kalmamalıyız!
Hükümetin ülke ekonomisini içine soktuğu durumda, emekçilere dayattığı model, mevduatların büyük kısmına sahip olan ve toplamda ancak binde 3’ü oluşturan milyonerleri, zenginleri, patronları, rantiyecileri ve vurguncuları kurtarmak, onların olası zararlarını halktan topladığı vergilerle ödemek.
BUNU KABUL ETMİYORUZ"
Son bir yıldır hem döviz kuru artışları hem de halkın sırtına yıkılan vergi yükü ile emekçiler, neredeyse yarı yarıya yoksullaştı. Gerçek enflasyon %50’yi buldu. Temel tüketim maddelerine gelen zamlarla, asgari ücret zammı yapılır yapılmaz, anlamını yitirdi.
Kapitalistlere ve rantiyecilere sağlanan güvence ile döviz kuru düşmesine rağmen, bunun işçi ve emekçilere en ufak bir yansıması olmadı. Ne kiralar ne de ekmekten başlayarak temel tüketim maddelerine yapılan zamlar aynen duruyor. Üstüne üstlük yeni yılla birlikte halkın üzerindeki vergi yükü daha da arttırıldı.
Bu tablonun yükünü birisi çekecek. Hükümetin safı belli. Başta yandaş şirketler olmak üzere, patronlar, rantiyeciler ve vurguncuları kurtarmak, tüm yükü emekçilerin sırtına yüklemek.
ÇÖZÜM DE BELLİ!
Bu düzenin kaymağını kim yediyse faturayı da o ödemeli. Emekçilerin yeni bir yük kaldıracak hali yoktur. Yoksulluk ve hayat pahalılığını durdurmak için derhal emekçiyi koruyacak önlemler alınmalıdır.
YAPILAN TÜM ZAMLAR GERİ ÇEKİLMELİDİR
KDV başta olmak üzere elektrik, su, doğalgaz gibi temel ihtiyaçlardan alınan vergiler düşürülmeli, milyarderlere ek vergiler getirilmelidir. Hükümetin bunu yapmaya ne niyeti ne de gücü vardır. Bu, ancak işçi sınıfı ve emekçi halkın yoksulluğa, hayat pahalılığına ve sömürüye karşı bir araya gelmesiyle ve ortak mücadelesi ile mümkündür. Şimdi, böyle bir mücadeleyi büyütmenin zamanıdır."
Gündem, 22 Aralık 2021 03:56
Yorumlar (0)
Bayram gezmesinin maliyeti arttı
Dilovası’nda AKP ve MHP’lilerden bayram ziyaretleri
Teröristlerin posterini açtılar
Fatih Altaylı muhalefete muhalefet etti!
Darıca’da bayram sonrası üstyapı için kollar sıvanacak
Vali Aktaş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Vatandaşlarımızı suyu tasarruflu kullanmaya ve kaynaklarımızı korumaya davet ediyoruz
Büyükakın: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
İçi mühimmat dolu insansız deniz aracı karaya vurdu
Akın Gürlek'in tapuları 3 ilçede sorgulanmış!
O teğmende görevine dönüyor
Telefonunuzdaki bu belirtilere dikkat!
Gebzelileri bu etkinlikler bir araya getirdi
Gıda fiyatları yükseliyor
Bakan Yardımcısı Çelik ve Vali Aktaş, soluğu Garnizon Komutanlığı’nda aldı
Binlerce kişi borcunu ödeyemedi
MHP'lilerle DEM'liler kucaklaştı!
Atıklar İzmit Körfezi’ne ulaşmadan toplanıyor
Asgari ücrete ara zam sesleri
Bu gidiş gidiş değil! Bir fabrika daha kapandı
Motorine bir zam daha geliyor
AKP binası önünde bayram harçlığı kuyruğu
Artık seçim ufukta görünüyor
Gebze Ticaret Odası’nda bayramlaşma heyecanı
Başkan Söğüt: Sevgi ve hoşgörüyü çoğaltmalıyız
Erdoğan'dan vatandaşa simit, çocuklara harçlık
Muhalefetin oyu daha yüksek
Köy yollarında 125 milyonluk dev çalışma
Bekaert’te hukuksuz baskı ve mobbing artıyor
GTO Başkanı Aslantaş: Birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlendirmesini temenni ediyorum
KOTO’daki bayramlaşma iş dünyasını bir araya getirdi
Büyükakın, Balkan ve Ortadoğu iftarlarını eleştiren haberlere sert çıktı
İttifaklar seçimin kaderini belirliyor
Körfezliler Kent Bayramlaşması’nda buluştu
Vali Aktaş ve eşi huzurevi sakinleri ile bayramlaştı
Altın toplamak için büyük bir fırsat!
Derince’de bayramlaşma törenine yoğun katılım
Başkan Çiftçi: Bu güzel zamanlar, hepimiz için büyük bir mutluluk
