Kocaeli’de ilk kez Kooperatifçilik Günü kutlandı
Gündem, 22 Aralık 2021 00:29Marmara Kadın Kooperatifleri Birliği, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’nü kutladı. Kocaeli Valiliği Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleşen programa geniş katılım oldu. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un desteğiyle gerçekleşen programda konuşan Birlik Başkanı Nuket Özcan, “Kadın girişimciler, kooperatifçilik anlayışına yeni bir anlam kattı. Bizlerin büyümesine katkıları nedeniyle Sayın Valimize teşekkür ediyoruz” dedi.
21 ARALIK KOOPERATİFÇİLİK GÜNÜ
Nuket Özcan’ın kurucu başkanlığında geçen yıl kurulan Marmara Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Birliği, kendi kaynaklarıyla kısa sürede genişleyerek, Türkiye’nin en büyük kadın kooperatifi birliği haline heldi. Kadın girşimcilerin ürünlerini modern pazarlama teknikleri kullanarak ulusal ve uluslararası pazara açan, tanıtım filmleri, sosyal medya desteği ve danışmanlık hizmetleriyle farklı illerden yüzlerce kadının üretimine sahip çıkan Birlik, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un da desteğiyle ilimizde ilk kez 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’nü kutladı. Kocaeli Valiliği Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleşen kutlamaya geniş katılım oldu. Kocaeli Vali Yardımcısı Yusuf Cıbır, İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Füsun Çengelköy, Birlik üyeleri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı. Marmara Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Birliği Başkanı Nuket Özcan açılış konuşmasında şunları söyledi:
TÜRKİYE’NİN HAREKETİ HALİNE GELDİ
“İnci, sancı mahsulüdür. Bir kadının ticaret hayatına adım attığı andan itibaren yaşayacağı zorlukları anlatan en iyi cümle budur. Bütün zorluklara rağmen bugün çok zengin ve kalabalığız. Birçok sektörde faaliyet gösteriyoruz. Bu kurum ve oluşum Kocaelimiz için büyük bir şans. Kadın emeği kazanca dönüştürür. Hareketimiz, Türkiye’nin kadın hareketidir. Adımız Marmara ama faaliyet alanımız Türkiye’dir. Gündüz çalışıp gece düşlemeye devam ettiğimiz girişimcilik sektöründe Türk ailesi yapısını, Türk kadınını temsil eden işler ortaya çıkardık. Hayatım boyunca yaptığım her iş ilk başta çok anlaşılamasa da daha sonra kıymeti ortaya çıktı. Marmara Kadın Kooperatifleri Birliği Kurucu Başkanlığı, yaptığım en zor ama en özel iş oldu. Onur duyduğum en özel işlerden biri haline geldi. Kooperatifçilik aslında kavanoz sıkan kadını temsil etmekten öte kolektif bir kadın girişimci şirketi oldu. Her alanda birbirini destekleyen 309 paydaşım kendi içindeki network sistemini algıladılar. Marmara Kadın Kooperatifleri Birliği, Türkiye’nin kadın hareketidir. Gün itibari ile üreten her paydaşı ile ev ekonomisinden piyasaya hitap edecek bir kurum halinde geldikten sonra artık kendimizi anlatalım dedik. Bugün kurulup yarın kapanan kooperatiflerden olmadık. Hiçbir bağış ya da destek almadan yolumuza devam ettik. 14 ay içerisinde 7 bin 131 görüşme gerçekleştirdik.”
“KALINTILARINI HALA GÖRÜYORUZ”
Özcan’ın ardından konuşan Kocaeli İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya; “Türkiye’de bir dönem koopetaifçilik ağza, yüze bulaştırmılış şekilde yönetildi. Kalıntılarını hala görüyoruz. Ülkemiz son zamanlarda kooperatifçilik konusunda önemli adımlar attı. Ticarette önemli bir aktör haline getirildi. Cumhurbaşkanımızın direktifiyle ticaretin vazgeçilmez unsurlarından birisi kadın girşimcilerimiz oldu. O nezaketli, nezafetli, bereketli elleriyle ekonomiye dokunarak çok kıymetli işler yaptıklarına şahit olduk. Bu kentte kadın girişimci kooperatiflerimiz önemli işlere imza atıp, bizleri gururlandırıyor” dedi. Programda son konuşmayı Kocaeli Vali Yardımcısı Yusuf Cıbır yaptı, “Türk kadını güçlü ve başarıldır. Türk kadını toplumun her katmanınında kendini kanıtlamıştır. Kooperatifin değerli çalışmalarını gördüm. Çok başarılı, olağanüstü işler yapmışlar. Sayın Valimizin direktifleriyle kendilerine her alanda destek olmayı sürdüreceğiz” dedi. Başkan Özcan, program sonunda protokol üyelerine hediye takdiminde bulundu. Ayrıca Marmara Kadın Kooperatifleri Birliği paydaşlarından Elif Talay tarafından 9 ayrı ilde 15 girişimci kadının hikayesini anlatan ve büyük beğeni toplayan kısa tanıtım filmleri katılımcılara izletildi.
.gif)
Gündem, 22 Aralık 2021 00:29
Yorumlar (0)
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
