Vali Yavuz’dan Sarıkamış şehitlerini anma mesajı
Gündem, 22 Aralık 2021 23:34Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Sarıkamış şehitlerini anma mesajı yayımladı.
İşte o açıklamanın içeriği:
1071’de Anadolu’da başlayan diriliş ve kıyamımız; bize bir Anadolu Selçuklu, bir Osmanlı ve bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti bağışlamış, dahası i’la-yi kelimetullah’ı Viyana kapılarına kadar ulaştırmış ve İslam’la şereflendikten sonra da bu milletin bileği bükülmez olmuştur. Bizim kutlu davamız ve yürüyüşümüz, her zaman hak, hukuk ve adaletten yana olmuştur. Güçlünün yanında değil, mazlumun yanında yer alan bir anlayışla ay yıldızlı al bayrağımızı, onurumuzu, şerefimizi, namusumuzu korumak için adeta şehadete gül bahçesine girercesine koşmuş bu aziz millet, asla yolundan dönmemiştir ve dönmeyecektir.
Türk Milletini tarif et desek; özgürlüğü için, kutsal değerleri için ölümü her zaman şereflerin en büyüğü olarak bilmiş, bunu da Allah’ın yüce kelamından, yüce kitabından almıştır.
“Allah’u teala Kuran-ı Kerim’de buyuruyor ki, ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Bilakis onlar diridirler, fakat siz onu bilemezsiniz.’ Şehadet bir seçilmişliktir, Allah’ın lütfudur. Rabbim şehitleri seçer, onları ebediyen rızıklandırır. O Yüzden şehitlerimizin şehit olduğu gün, onların düğün günüdür, kavuşma günüdür. Rableri ile buluşma günüdür. İşte 107 yıl önce aynı düşüncelerle, aynı duygularla ordumuz sefere çıkmış, fakat zafer nasip olmamıştır. Bizim görevimiz sefere çıkmaktır ama zafer mutlak suretle Allah’ındır.
Ecdadımız da bu vatanı kurtarmak için yola çıkmıştır. Biz, Enver paşanın yeteneklerini, aklını, bilgisini tartışabiliriz ama asla vatanperverliğini, Allah’a yönelişini tartışamayız. Bütün ömrünü bu millet için feda etmiş büyüklerimizi hayırla yad etmek, bizim en önemli görevimizdir. Bizim, bir ve beraber olmaya, ümmet olmaya, kardeş olmaya ihtiyacımız var. Bu milletin yolu hak yoludur, adalet yoludur. Bu yoldan bizi asla döndüremeyecekler.
“Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,
Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.”
Şehitlerimizi rahmetle anıyorum, mekanları cennet olsun. Şehadete koşan, Allah’a kavuşan ve ebedi alemde Allah’la buluşan, Allah’la onurlanan tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.
Gündem, 22 Aralık 2021 23:34
Yorumlar (0)
Zeray GYO, halka arz ile büyüme hedefini yeni bir safhaya taşıyor
İzmit’te Kumla Deresi’nden çıkan toprak yol kenarında bırakıldı
İmralı sürecinde masayı ABD kurdurdu
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
