Genç mimarlar fuar merkezi için Kartepe Zirvesinde proje sunacak
Gündem, 21 Aralık 2021 05:58Uluslararası Fuar Merkezi ve İzmit Körfezi’nin doğu kıyıları için dünyadan ve Kocaeli’den genç mimarlar proje hazırlayacak. Fikir projesi Kartepe Zirvesi’nde görüşülecek
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, insanlığı ilgilendiren konularda bilimsel, akademik, entelektüel, siyasi tüm kesimleri büyük ölçekte buluşturduğu Kartepe Zirvesi’ni 2022 yılında 4. kez gerçekleştirecek. Dirençli Şehirler ve Şehrin Dönüşümü temasıyla yapılacak Kartepe Zirvesi’nde Uluslararası Fuar Merkezi alanının yeri için ISOCARP tarafından planlanan proje de görüşülecek. Dünyanın farklı bölgelerinden ve Kocaeli’den genç mimarlar, bu alanla ilgili oluşturacakları fikir projesini Kartepe Zirvesi’nde kamuoyuyla paylaşacak.
ISOCARP İLE ORTAK ÇALIŞMA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde İzmit Körfezi Sulak Alanı yanında bulunan Uluslararası Fuar Merkezi’nin depreme ve doğal afetlere dayanıklı olmadığını belirlemiş ve yapının yıkılarak, farklı bir alanda yeni bir fuar merkezi yapılmasına karar vermişti. Fuar merkezinin Cengiz Topel Havalimanının yanındaki arazide yapılması için çalışmalar başlamıştı. Eski adıyla İnterteks Fuar Alanının mevcut yerinin ise ne olacağı tartışılıyordu. Büyükşehir Belediyesi, bu yerin en güzel şekilde değerlendirilmesi için Uluslararası Şehir ve Bölge Plancıları Birliği (ISOCARP) ile ortak çalışma kararı aldı.
GENÇ MİMARLAR PLANLAYACAK
Birleşmiş Milletler ve UNICEF’in tanıdığı bir kuruluş olan Uluslararası Şehir ve Bölge Plancıları Birliği (ISOCARP), Young Professional’s adında genç mimar ve şehir plancılarının dahil olduğu bir programla Büyükşehir Belediyesine destek verecek. Uluslararası programın dönem başkanlığını üstlenen İTÜ Şehir Planlama Bölümünden Doç. Dr. Zeynep Günay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç ile birlikte Körfez Sulak Alanı bölgesiyle yıkılması planlanan Uluslararası Fuar Merkezinde ön incelemelerde bulundu.
KARTEPE ZİRVESİNDE PAYLAŞILACAK
ISOCARP Genç Profesyoneller Programı kapsamında Uluslararası Fuar Alanını kapsayan fikir projesi önerisi istendi. Bu doğrultuda İTÜ Şehir Planlama Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Zeynep Günay, dünyadaki genç şehir plancılarına bir çağrı metni hazırlayacak. Bu çağrıya genç profesyonel şehir plancıları başvuracak ve bunlardan 15 şehir planlamacısı ve mimar seçilerek Kocaeli’ne davet edilecek. Buradaki buluşmaya Kocaeli’nden de 10 şehir plancısı ve mimar katılım sağlayacak. Davet edilen plancılar, Kartepe Zirvesinden önceki hafta ilimize gelecek, seçilen alanda incelemeler yapacak ve ilgili kişilerle görüşecek. Sonrasında bu alana yönelik bir proje fikri oluşturup, taslak çizimler hazırlanacak. Projenin detayları Kartepe Zirvesi’nde kamuoyu ile paylaşacak.
.gif)
Gündem, 21 Aralık 2021 05:58
Yorumlar (0)
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
Kocaeli’de Ramazan denetimi
Sigaraya büyük zam yolda
Otogaza da zam geliyor
Eleştiriden dolayı dava açması şık durmadı
Başkan Söğüt’ten Berat Kandili mesajı
Depremzedelere kışın ortasında çıkın dediler
Büyükakın: Halay da bizim horon da bizim
İzmit’te ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi ve sıcak yemek desteği başvuruları sürüyor
KOTO Başkanı Bulut, Mısır’da iş birliği protokolüne imza attı
