Elektrik faturalarına zam geliyor
Gündem, 16 Aralık 2021 12:14Elektiriğe zam yapılacağına ilişkin dikkat çeken bir uyarı geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "Kademeli tarife üzerinden elektrik faturalarına bir zam hazırlığı yapılıyor" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, son iki ayda kurda yaşanan artışın vatandaşın bütçesini alt üst ettiğini kaydetti.
CHP'li Akın; 2022 bütçesinin TBMM'ye sunulduğu 16 Ekim 2021 tarihinden bu yana geçen iki aylık süre içerisinde akaryakıt ürünlerine pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde 18 defa zam yapıldığını söyledi.
“Son iki ayda benzine 7 defa, motorine 5 defa, LPG otogaz ise 6 defa zamlandı” diyen Akın, “Buna göre motorinin litresi 2 lira 32 kuruş; LPG'nin litresi 2 lira 25 kuruş; benzinin litresi ise 2 lira 96 kuruş arttı.
Yalnızca son iki ayda bir depo benzinin maliyeti yaklaşık 150 lira, bir depo motorinin maliyeti yaklaşık 120 lira, bir depo LPG'nin maliyeti ise yaklaşık 115 lira arttı. Döviz kurundaki yükseliş nedeniyle yeni yıl gelmeden, akaryakıt ürünlerine yeni zamların gelmesi de bekleniyor” dedi.
ELEKTRİĞE ZAM HAZIRLIĞI
Akın ayrıca, temel gıda ürünleri başta olmak üzere her ürüne yapılan zamların önü arkasının kesilmediğini kaydetti.
2022’de uygulanması planlanan tarifeli elektrik faturasıyla yeni bir zam hazırlığı yapıldığına işaret eden Akın, şöyle devam etti:
“Akaryakıt zamları yetmezmiş gibi şimdi kademeli tarife üzerinden elektrikte faturalarına da bir zam hazırlığı yapılıyor. Türkiye'de dört kişilik bir hanenin asgari elektrik tüketimi 230 kilovatsaat olarak kabul edilirken; EPDK yetkilileri tarafından ilk kademenin 150 kilovatsaat olacağı yönünde açıklamalar yapılıyor.
Yeni yılda hayata geçecek kademeli elektrik tarifesinde ilk kademeyi asgari tüketim olarak kabul edilen 230 kilovatsaatin altında tutmak zam yapmak anlamına gelir. İlk kademenin 150 kilovatsaat olması zam kurnazlığıdır.”
‘VATANDAŞ GECELERİ KARANLIKTA MI OTURSUN?'
İlk kademenin düşük olması nedeniyle yeni yılla birlikte vatandaşın faturalarının artacağına dikkat çeken CHP'li Akın, şunları dile getirdi:
İktidar kademeli elektrik tarifesini vatandaşı rahatlatmak için değil, zam yapma aracı olarak kullanacak. İlk kademenin 230 kilovatsaatin altında olması durumunda vatandaşlar ya tüketimlerini azaltacak ya da zamlı faturaları ödemek zorunda kalacak. Başka bir deyişle ilk kademeyi 150 kilovatsaat yapmak en hafif tabirle zam kurnazlığıdır.
Vatandaş zaten kışın doğalgaz faturası yüksek gelmesin diye kombiyi en düşük derecede yakarak ısınmaya çalışıyor. Şimdi de elektrik faturasında kademeyi aşmamak için geceleri karanlıkta mı otursun?”
Gündem, 16 Aralık 2021 12:14
Yorumlar (0)
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
Dilovası’nda Yıldırım'dan Kaymakam Çelik'e hayırlı olsun ziyareti
Körfez’de de mahallelerde çocukları sevindiren şenlik var!
Başkanvekili Obuz’dan Pazar turu
Özgür Özel gelin devletin tasfiyesine ortak olmayın
Başkan Hürriyet’in cezaevinde tutulmasına tepki
En ucuz ve en pahalı sigara ne kadar oldu?
TEM Otoyolu’nda o nokta da trafiğe kapatılacak!
Saadet Partisi Gebze'den servis esnafına destek çağrısı
Kartepe’de 15 ilden 50 sporcu ile enduro heyecanı nefes kesecek
