Kadınlar, kadın hakları panelinde buluştu
İş Dünyası, 08 Aralık 2021 21:17Kocaeli AB Bilgi Merkezi ve TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu organizasyonunda ‘Kadına Şiddetle Mücadele ve Kadın Hakları’ konulu panel gerçekleştirildi
AB Bilgi Merkezleri, ülke çapında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda Kocaeli AB Bilgi Merkezi ve TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu organizasyonunda ‘Kadına Şiddetle Mücadele ve Kadın Hakları’ konulu panel gerçekleştirildi. Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Konferans Salonu’nda gerçekleşen panelde Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Aysun Kılınç ile Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi Üyesi Av. Hande Özok sunum yaptı. Moderatörlüğünü Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Elif Bilgisu’nun üstlendiği panel; TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Nurcan Babalık, icra kurulu üyeleri, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Av. Sibel Solakoğlu, KOİDER Başkanı Nilgün Yılmaz, Kartepe Kadın Eli Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Ece Çiftçi, TEV Kocaeli Başkanı Derya Kurt ve çok sayıda kadın katılım sağladı.
İSTATİSTİKLERİ PAYLAŞTI
İlk olarak kahvaltıda bir araya gelen kadınlar daha sonra panele geçti. Panelin açılış konuşmasını TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Nurcan Babalık gerçekleştirdi. Babalık, “TBMM sunulan Hacettepe üniversitesi istatistiklerine göre Kadına şiddet sayıları 10 yıl içinde 3 kat artmış bulunmaktadır. Her 10 kadından 4’ü şiddete maruz kalmaktadır. Yapılan araştırmalar göre eğitim düzeyi düşük kadınlar daha çok şiddet mağduru olmaktadır. Eğitim düzeyi arttıkça şiddet oranları düşmektedir. İlk, orta ve lise düzeyindeki kadınlarda şiddete uğrama oranı yüzde 10-14 arasında değişirken lisans mezunu kadınlarımızda yüzde 7 olarak görülmektedir. 2019 verilerine göre Türkiye OECD ülkeleri arasında Kadına şiddet oranı yüzde 38 ile ilk sıralarda yer almaktayız” dedi.
KADIN HER ALANDA GÜÇLENMELİ
Sözlerine devam eden Babalık şunları kaydetti: “Kadınların hayatın her alanında güçlenmesi, sürdürülebilir kalkınmanın vazgeçilmez unsurudur. Ancak, ülkemizde maalesef ki bu durum hala istenilen düzeyde değil. Türkiye’de kadının işgücüne katılım oranı yüzde 32.6’dır ve bu oran OECD ülkeleri arasında alt seviyedir. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak, bu seviyeyi yükseltebilmek adına geçmişten günümüze çeşitli eğitim programları ve projeler yürütüyor, Kadın Girişimciler Kurulu ekosisteminde yer alan girişimci kadınlarımızla birlikte sürdürülebilir kalkınma adına gayret gösteriyoruz.
GİRİŞİMCİLİK KÜLTÜRÜNÜN GELİŞMESİ
TOBB Kadın GirişimcilerÜst Kurulu’nun çalışmalarının yanı sıra il kadın girişimciler kurullarımız da olağanüstü çaba göstererek kadınlarımızın iş hayatında daha etkin rol alması ve iş hayatında karşılaşılan sorunların çözümü adına çeşitli program ve eğitimler düzenlemektedir. Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu olarak amacımız, bölgemizdeki kadın girişimcilik potansiyelinin geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesidir, ayrıca girişimcilik kültürünün gelişmesini sağlamaktır” diyerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
KADIN HAKLARI KONUSUNDA BİLGİLENDİRDİLER
Açılış konuşmasının ardından Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Aysun Kılınç ile Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi Üyesi Av. Hande Özok kürsüye çıkarak, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamındaki çalışmalar, kadının toplumsal hayatta varlığının güçlendirmesine yönelik çalışmalar ve kadınlara hakları konusunda bilgilendirmede bulundu. Panelin ardından soru-cevap kısmına geçilerek program sonlandırıldı.
.gif)
İş Dünyası, 08 Aralık 2021 21:17
Yorumlar (0)
Daha iflas edecek esnafımız var
Erbakan: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli
Çayırova’nın basketbolcuları potada Bordo Bandırma’yı mağlup etti
Emeklilere ilave artışlar öngören yeni bir sistem hayata geçirilecek iddiası
Şehit Yakınları ve Gazi Evi projesini yerinde incelediler
Asgari ücretle ilgili bir açıklama daha
Kocaeli’de menopoz okulundan mezun olan 190 kadına sertifika
Derince’de 10 Kasım’da iki anlamlı etkinlik
İSU’da görev yapan Halil Arslan vefat etti
Kartepe’de kar küreme mesaisi!
Bu şartlarda nasıl üretim yapacağız?
Başkan Çiftçi’den esnaf buluşmalarına devam
Başkan Kocaman gençleri dinledi
MHP’nin Kocaeli’den seçilip İstanbul’da ikamet eden vekili arada görünüyor!
Kocaeli’de muhtarlara kırtasiye kolileri teslim edildi
Dilovası’nda Enver Yıldırım’dan çağrı: Artık kavga değil, birleşme vaktidir
Kartepelileri bezdiren fabrikalar!
CHP’nin eski Kocaeli İl Başkanı Rıdvan Alkan vefat etti
Sapanca gölü korunsun çağrısı
Kocaeli’nin ulaşım projeleri Almanya’dan sonra İspanya’da da görücüye çıktı
Valilik makam şoförü Akpunar son yolculuğuna uğurlandı
Engelli vatandaşlara emeklilik oyunu
Fatma Betül Sayan’ı feda etmek zorunda kaldılar!
Borçları için yapılandırma bekleyenlere kötü haber!
Tuncay Aşkın’ın yeğeni kaza kurbanı oldu
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı!
Çayırova’daki 12 sokakta üstyapı çalışmaları tamamlandı
Başkan vekili Obuz Yahya Kaptan’da da talepleri dinledi
Usta Eller, sektör temsilcilerini 4’üncü kez buluşturacak
Ford Otosan, COP31'de otomotiv değer zincirinin dönüşümünü ele alacak
Derince’ye iki yeni sosyal proje daha: Senin Kafen ve Kent Lokantası
Gölcük Kültür Merkezi ihalesi için 10 firma teklif verdi
KOTO üyeleri için o sağlık kuruluşu ile de indirim protokolü imzalandı
Alikâhya OSB’deki Fehmi Yıldız Cami törenle ibadete açıldı
Bugün seçim olsa TBMM'de açık ara fark ortaya çıkıyor!
Yenilikçi Tarım Faizsiz Kredi Desteği Programı KOTO’da konuşuldu
Başiskele’de 14 derslikli okul yapmak için kollar sıvandı
İtfaiye ekiplerinden küçük çocuklara uygulamalı yangın eğitimi
Sakarya Garnizon Komutanı Albay Gür’den Vali Aktaş'a ziyaret
