Kadınlar mutluysa Kocaeli de mutlu
Gündem, 07 Aralık 2021 13:29Büyükşehir, Kocaeli’nde yaşayan her yaştan kadına hayatın içinde nefes alanları açıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı kapsamında her yaştan kadına, spordan sağlık taramalarına, eğitimden sosyal ve kültürel etkinlilere kadar geniş bir perspektif sunuyor. Anne Şehir ile spor yapan ve sosyal hayata katılan kadınlar, sağlıktan gelen mutluluğu yaşadıklarını ifade ediyor.
SAĞLIKLI YAŞAMA ADIM ATTIK
Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Projesinde 3,5 yıldır spor, el sanatları ve müzik kurslarına katılan Aysel Demir, ‘’Yıllardır geçmeyen bel, boyun ve kas ağrılarım vardı. Her yıl bir kere doktora gidip, ilaç tedavisi alıyordum. Anne Şehirle tanıştım ve spora başladım. Artık ilaç almıyorum. Kas, bel, boyun ağrılarım geçti. Stresim azaldı. Anne Şehir bana çok iyi geldi’’ dedi. Spor programlarına dâhil olarak ormanda da yürüyüşlere katılan Aysel Hanım, ‘’Ormanda huzur verici bir ortamda yürümek çok iyi hissettiriyor. Öncesinde de yürüyüşlerin iyi geçmesi için 10 -15 dakikalık ısınma egzersizleri yaptırılıyor’’ bilgisini verdi.
ANNE ŞEHİR 12 İLÇEDE
Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı 12 ilçede belirlenen tesislerde faaliyetlerini sürdürmekte. Step-aerobik, pilates, zumba, doğa yürüyüşleri, sağlık kuruluşları ile iş birliği içerisinde bilinçlendirme eğitimleri, sağlık taramaları, beslenme ve diyet danışmanlığı dâhil olmak üzere birçok sağlıklı yaşam programı yürütülmekte. Amigurumi, bağlama, koro, Kur’an-ı Kerim, okur-yazarlık, değerler eğitimi, temel bilgisayar, çocuk gelişimi, kadın sağlığı, sağlıklı beslenme, doğru nefes kullanımı, doğal afet, ilk yardım, aile içi iletişim, iletişim becerileri ve evde güvenli yaşam eğitimleri gibi daha pek çok alandaki seminer ve atölyelerden aileler ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Ayrıca diyetisyen ve fizyoterapist hizmeti de verilmekte.
‘’İYİLEŞME DEMEK MUTLULUK DEMEK’’
Hizmetlerden faydalanan ve çok memnun olduğunu belirten Aysel Hanım, ‘’Diyetisyenlerimiz kas, kilo ve yağ ölçümleri yapıyor. Kan tahlilleri de yapıldı. Ona göre diyet listesi ile sağlıklı beslenme yöntemini buldum. Hayatımızda iyileşmeler oldu. İyileşme demek mutluluk demek. Müzik çalışmalarına da katıldım. Türküler kadar türkülerin de bir hikâyesi olduğunu öğrendim. Amigurumi sanatını öğrendik. Örgü ile bez bebekler yaptık. Haftada bir tane bez bebek yapıyorum. Etrafımdaki insanlara hediye ediyorum. Kafam dağınık olduğu zaman oturuyorum hemen örmeye başlıyorum. Bu beni dinlendiriyor. Çok keyifli bir iş. Hiç bıkmıyor insan. Her seferinde yeni bir ürün, yeni bir model oluştuğu için becerilerimiz kat kat arttı. Aile ve çocuklarla alakalı eğitimlere katılarak iletişimde davranış şekillerini öğrendik. Büyükşehir Belediyesine kocaman teşekkürler’’ ifadesini kullandı.
ANNE ŞEHİR’LE İLK TANIŞMA
Aysel Hanım, Anne Şehir ile ilk tanışmasını da şu sözlerle anlattı; ‘’Anne Şehir projesinin ilk yılları idi. Parkta yürürken bir arkadaşım bir tesiste spor kursunun verildiğini söyledi. Hemen ben de gidip kayıt yaptırdım. Aktif olarak etkinliklere de katıldım. Bilmediğimiz yerleri de gördüm. Çok güzel vakit geçirdik. Bu hizmeti Kocaeli’deki kadınlara ve ailelere sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.’’.
ANNE ŞEHİR BİR TELEFON MESAFESİNDE
“Anne mutluysa, çocuklar mutlu, aile mutlu. Aile mutluysa toplum. Toplum mutluysa memleket…” sloganıyla hareket eden Anne Şehir her geçen gün büyümeye ve bünyesine yeni katılımcılar eklemeye devam ediyor. Ücretsiz Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı faaliyetlerine katılmak için 0 262 318 27 25 nolu telefondan bilgi alabilirsiniz.
.gif)
Gündem, 07 Aralık 2021 13:29
Yorumlar (0)
Öcalan mezara kavuşana kadar buradayız
Çayırova’da kumar bağımlılığıyla böyle mücadele ediliyor
Körfez meclisinde hangi kararlar alındı?
Yine Sanat Kafe, yine kültürel etkinlik!
İzmitlilerden OYAK Genel Müdürü Yalçıntaş’a ziyaret
Körfez üvey evlat mı?
Bakanlık onayı olmadan zam yok!
Kartepe’de moloz tepkisi
TÜİK'in enflasyonu düşük gösterme oyunu!
Uyuşturucuyla mücadele önergesini AKP ve MHP reddetti
Başkan Büyükakın’a Sapanca Gölü’ndeki çamur temizlensin çağrısı
Başkan Hürriyet’ten Gölkay Park açıklaması
Artık ne DEM’e, ne de İmralı’daki caniye ihtiyaç kalmamıştır
Esnafın tüm mal varlığına haciz konuyor
Gölcük Hükümet Konağı hizmette
Tansu Özcan ya sabır çekti!
İzmit Belediyesi diyetisyeninden öğrencilere güçlerine güç katacak öneriler!
Kocaeli’de doğaseverler Flamingo Şenliği’nde buluştu
Çayırova Meclisi’nde üç gündem maddesi karara bağlandı
Kocaeli’de barajdaki seviye yükseldi, Sapanca Gölü’nden su alımı da durduruldu
Büyükakın’dan Anne Şehir Merkezleri’nin sayısı artacak mesajı
Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı
Derince’de tiyatro toplulukları için ücretsiz kayıtlar başladı
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş da Mısırlı iş insanları ile bir araya geldi
Barış Manço, Gölcük’te şarkıları ile anılacak
Kocaeli’de Ramazan pidesi küçüldü!
Enflasyon yoluyla maaş zammı gasp edildi
Zeytinoğlu enflasyon ve dış ticaret verilerini değerlendirdi
Allah Erdoğan'a vicdan versin'
Bahçeli, PKK liderine saygı duyuyor!
Kartepe Belediyesi ne işe yarar?
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti ne olacak?
Küçük ölçekli balıkçılara destek başvuruları başladı
Kocaeli’de Taksiciler Esnaf Odası’nı kurmak için Bakanlıktan yetki alındı
Başkan Ölmez’den Berat Kandili mesajı: Dua etmenin tam zamanı
Çayırova’daki çocuk kulüplerinde ikinci yarıyıl böyle başladı
Altın yatırımcılarına uyarı: Peşinden koşmayın!
Fındık fiyatı üç beş alıcının insafına bırakılamaz
Kartepeli esnaf evinde ölü bulundu
