Covid-19’dan daha ölümcül olabilir
Sağlık, 06 Aralık 2021 11:16Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca'nın corona virüsü aşısını geliştiren ünlü bilim insanı Sarah Gilbert açıklamalarda bulundu. Öte yandan ABD'li bilim insanı Fauci ise, Omicron varyantıyla ilgili yeni yorumlar yaptı.
Ünlü İngiliz bilim insanı Sarah Gilbert, yeni bir virüsün ve hastalığın bütün insanlığı tehdit edebileceğini söyledi.
AstraZeneca ile Oxford Üniversitesi’nin geliştirdiği corona virüsü aşısının arkasındaki isimlerden biri olduğunu söyleyen Gilbert, “Bu bizim hayatımızı etkileyecek son virüs olmayacak” dedi. BBC’ye konuşan Gilbert, “Gerçek şu ki, Covid-19’dan sonra durum daha kötü olacak. Yeni virüs daha bulaşıcı ya da daha ölümcül olabilir. Ya da belki ikisi de olabilir” dedi.
Gilbert, “Aynı sorunların tekrar tekrar yaşanmasına izin veremeyiz ve pandemiye karşı hazırlıklı olmalıyız. Elde ettiğimiz bilgileri ve ilerlemeleri kaybetmemeliyiz” yorumunu yaptı.
“OMICRON’UN ÇOK AĞIR ETKİSİ YOK GİBİ”
Öte yandan corona virüsünün Omicron varyantı ile ilgili ABD’den yeni açıklamalar ve veriler geldi…
Corona virüsünün Omicron varyantı ABD’nin üçte birinde görülürken Delta varyantı ise ülke çapında artmaya devam eden salgında en çok görülen varyant konumunda.
Konu hakkında bilgi ABD’li sağlık yetkilileri tarafından verilirken, ülkenin en önemli bulaşıcı hastalık uzmanı konumundaki Dr. Anthony Fauci de CNN’e yaptığı açıklamada yeni varyantın tüm dünyada alarma neden olduğunu söyledi.
Henüz kesin bir tanımlama yapmak için erken olduğunu ve daha fazla araştırma yapılması gerektiğinin altını çizen Fauci şimdiye kadar görülen vakalara ilişkin “çok ağır bir etkisi varmış gibi gözükmüyor” dedi.
ABD Başkanı Joe Biden’ın baş tıbbi danışmanlarını olan Fauci ABD’nin Güney Afrika’da bulunan ülkelere yönelik getirdiği seyahat yasağının “makul bir süre” içerisinde kaldırılmasını umduğunu dile getirdi.
Güney Afrika hukümeti yeni varyantı çok hızlı bir şekilde tespit ettikleri ve uluslararası sağlık yetkililerini ivedilikle bilgilendirdikleri için takdir edilmeleri gerektiği yerde cezalandırıldıkları şikayetinde bulunmuştu.
Sağlık, 06 Aralık 2021 11:16
Yorumlar (0)
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
Euro'da yükseliş devam edecek mi?
Türkkan: Milletin parasını iktidarın borazanlarına dağıtıyorlar
KOTO Başkanı Bulut, CHP İl Başkanı Arcan’ı tebrik etti
İSU, kayıp kaçak oranını azalttı!
Başkan Sezer: Sadece 3 Aralık’ta değil her gün, bir ve beraberiz
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Roman derneklerini dinledi!
Kandıra Meclisi’nde 12 madde karara bağlandı
Sarıdoğan: Engelliler için farkındalık ve çözüm günü olmalı
Başkan Gökçe’den yeni EYDEM müjdesi!
Rallide 2025’in 7’inci ve son yarışı Kocaeli’de
Hürriyet: Sizin gibi insanların ölümüne sebep olmadık!
Zeytinoğlu enflasyon verilerini değerlendirdi: Üretim maliyetleri açısından olumlu bir gelişme
AKP’de milliyetçi tabanı kaybetme kaygısı
Büyükakın, Dilovası faciasında ihmali olan yöneticilerle ilgili açıklama yapmalı
İktidar Suriye’deki Alevi katliamlarına sessiz kalarak suça ortak oluyor
Büyükakın: Gelecek, iyi eğitilmiş gençlerde
Eftal Turizm’den KOTO üyelerine indirim
